Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.

Холандия пък купува 70 ракети от Вашингтон
Обновена: 12 юли 2017 09:28 | 12 юли 2017 07:46,
460
Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.
Снимка: Reuters, архив

САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и авиационни ракети "Хелфайър" на Холандия, съобщи правителствена агенция към американското министерството на отбраната, цитирана от ТАСС.

Според Пентагона договора с Букурещ възлиза на 3,9 милиарда долара, а с Амстердам - на 34 милиона долара.
На Румъния се предвижда да бъдат доставени 7 зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът", включващи 56 ракети от една модификация и 168 - от друга.

Холандия купува още 70 ракети "Хелфайър" към вече поръчани 180.

Според министерството на отбраната, новият договор с Румъния ще укрепи външната политика и националната сигурност на САЩ, тъй като ще увеличи сигурността на съюзник в НАТО, който е бил и продължава да е фактор за политическа стабилност и икономически напредък в Европа. Тази сделка ще отговори на нуждите на Румъния в сферата на самоотбраната, както и на целите на НАТО, без да промени равновесието на силите в района, подчерта Пентагонът.

Разрешение от Държавния департамент за осъществяване на продажбите, каквото се изисква по закон, е получено. Правителството е уведомило официално Конгреса и сега законодателите имат 30 дни да проучат новите контракти и евентуално да ги блокират. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
САЩ накараха Румъния и Холандия да "купят"високотехнологичните и т.н най-най ...Патриот.Да им е честито!Да се готви България за тъй жизненонеобходимите средства за ПВО.
340
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** съвсем издивяха!
339
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама Русия ще строи подводен самолетоносач ! - гмурка се в Чукотка и се появява до статуята на свободата в САЩ където се оказва че са забравили да натоварят самальотите.
338
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Източноевропейските държави се справиха с корупцията в момента, в който отвориха напълно пазаритре си за европейската стока, а позволоха на Европа да не си отваря пазара за техните стоки. Така свърши корупцията в източна европа.
337
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците се справили с корупцията. Защо тогава купуват абсолютно ненужни оръжия.
336
3
 
3
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Боби, ти не *** слушай, че плюя Путин. Аз го обичам. Ама той *** опна и после *** забрави, а аз толкова се надявах да му смуча(нефта) пак, а той повече не ми дава. Не ми дава и да го докосна. Казал е на охраната си като ме видят да викат Меркел да се справя с мене, че съм много необуздан евроатлантик. Обаче Меркел като видя, че не може ме озапти и като разбра, че си падам по сирийски лекари и ги покани. И физиците покани. Само и само да ми помогнат. Аз, обаче, не мога без Путин. Него искам.
335
5
 
0
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Боби, аз съм ***. Тургам си го с лют пепер под опашката и бягам по улиците и крещя, че путин ме отрови. И всички ми вярват, защото много убедително крещя. А аз обичам да крещя. напомня ми за времето, когато баща ми - стар европеец, ми го пъхаше под опашката, като преди това го мажеше с лют пепер.Обаче почина, защото лекаря го отрови с европейски хапчета с изтекъл срок. И сега ми е мъчно и си търся сирийски лекар, може и физик, да ми помага с лютия пепер.
334
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега Русия за ЕС е точно това, което е Мексико за САЩ :) ресурсен придатък
333
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** евроатлант няма ли някой сирийски инженер да го почеше, че много се е разгонил нещо. Все за Путин се грижи. Все за него мисли. Явно и Путин го е чесал. може и жена му после да е чесал. Много начесан тоя ***. Начесан, ама понеже е евяроатлантически *** и не му стига. Иска още. И затова си кани сирийски физици. И лекари. Да го чешат. Дано те начешат, че не се траеш. Също като разгонена стара мома си ;)
332
4
 
13
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 363 Е зад кой да стойме бе идио.т ? Зад Русия ли ? Да пропаднем още повече и да стане и при нас същата *** и беднотия,дето е и в Русия.Не мерси!
331
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата е, че всички бели и развити страни имат нужда от суровини, а Русия ги има. Суровините са най - важната валута. Суровините и пазарите са най - важния ресурс. И войната срещу Русия е именно за това. Обаче са объркали, ако си мислят, че ще получат нещо даром. Много са се объркали. И го знаят. И за това само злобно лаят. Много злобно ;)))Чак страх да те хване ;)))Също като украинци ;)))Като жалките украинци ;)))Дето сами си разсипаха хубавата държава ;)))
330
3
 
8
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, ти още малко и ще изкараш крадливото джудже бедняк! Да, на свое има няма да има, но той има много приятели "цигулари", които са много заможни и ще му помогнат да преживява някакси. Явно в Русия цигуларите са едни от най-добре заплатените!Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
329
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой случайно да е вигдал телефон, използващ европейската сателитна навигационна система? Тая, дето като има 24 спътника ще има голяма точност, обаче в момента има само 13 работещи и за това определя с разлика между 0 и 20 километра? Аз даже не съм чувал някой да има планове да прави нещо такова. Защо? Ами защото системата я няма вече 12 години. А Европа е мноого богата и просперираща. И влиятелна. Санкции налага, потоци спира... А Северен поток 2 ще го има... Евроатлантик = българофоб.
328
5
 
13
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Разликата е там ,че всички бели и развити държави на тоя свят ,стоят зад САЩ,а зад Русия стой единствено Сирия,но все пак е нормално и двете страни са от третия свят.Има и още една разлика.Долара е най-важната валута по-света.Ако няма САЩ,няма да има и световна икономика,което означава глобален фалит.От друга страна ,ако рублата изчезне,няма да има никаква разлика ,понеже Русия е едно голямо икономическо джудже от третия свят.
327
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 18 в експлоатация, 13 работят и 5 НЕ РАБОТЯТ по една или друга причина и това за 12 години. Какво да не разбирам? Ти какво не разбираш? Това е най - актуалния статус на системата. За да иам НЯКАКИВА точност(под 1 метър) както твърдят, им трябват минимум 24. А те са 12. Точността им се определя някъде към 20 километра в момента. А за съвместимостта с американската ГПС система - нещо не успяха да се сработят. Нещу със съвместимостта. Нещо което американците умишлено не са направили.
326
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички останали борси по света купуват и продават САМО И ЕДИНСТВЕНО В ДОЛАРИ....Викаш руснаците искат да продават в рубли, ама западняците се дърпат и им плащат в долари.Ахахахах
325
7
 
3
 
! Отговори
Ватобот преди 6 години
България и Румъния - това е раят на земята!!! Русия е ***,налиdnes.bg/redakcia/2017/07/11/i-rumyniia-ostava-bez-lekari-te-emigrirat-zashtoto.346986
324
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименПродават пертола и ГАЗът за рубли но само на една борса - тази в Петербург(от 2011 година - а ами от тогава отношенията със САЩ почнаха да се сгонясват). Всички останали борси по света купуват и продават САМО И ЕДИНСТВЕНО В ДОЛАРИ.пп Кадафи бързо бързо го унищожиха в момента в който предложи да купува изключително европейски стоки, услуги и оръжие ако европа реши да се разплаща в евро за Либийските енергоносители.
323
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До трола 352Троле, Всеки премиер и президент в РФ получава иска или не доживотна охрана от ФСБ - реално става заложник на следващия на власт. Как Гроби си харчи милионите сребърници дето са му изплатени да разтури съюза? ЪЪЪЪ няма ги. Като свърши парите отива в Русия или на запад да чете лекции за хонорар.В момента в който се уволни Путин на свое име ще има само рублите от заплати, защото реално държавата му покриват всички разходи от тхартия до полети до тайгата за лов на каквото се сетиш.
322
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, остави петродолари и други глупости.Кажи защо руснаците не си продават техния си петрол за рубли. Само това кажи, не ми се връткай като момичка видяла дебелия.