Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.

Холандия пък купува 70 ракети от Вашингтон
Обновена: 12 юли 2017 09:28 | 12 юли 2017 07:46,
460
Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.
Снимка: Reuters, архив

САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и авиационни ракети "Хелфайър" на Холандия, съобщи правителствена агенция към американското министерството на отбраната, цитирана от ТАСС.

Според Пентагона договора с Букурещ възлиза на 3,9 милиарда долара, а с Амстердам - на 34 милиона долара.
На Румъния се предвижда да бъдат доставени 7 зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът", включващи 56 ракети от една модификация и 168 - от друга.

Холандия купува още 70 ракети "Хелфайър" към вече поръчани 180.

Според министерството на отбраната, новият договор с Румъния ще укрепи външната политика и националната сигурност на САЩ, тъй като ще увеличи сигурността на съюзник в НАТО, който е бил и продължава да е фактор за политическа стабилност и икономически напредък в Европа. Тази сделка ще отговори на нуждите на Румъния в сферата на самоотбраната, както и на целите на НАТО, без да промени равновесието на силите в района, подчерта Пентагонът.

Разрешение от Държавния департамент за осъществяване на продажбите, каквото се изисква по закон, е получено. Правителството е уведомило официално Конгреса и сега законодателите имат 30 дни да проучат новите контракти и евентуално да ги блокират. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фактите са си факти спад на номиналния БВП от близо 2 трлн $ до 1,281 трлн $ за миналата година, предпо;ага се че тази година ще спадне до 1,1 трлн $ което ще постави Русия на 16 място по БВП след Мексико
300
7
 
5
 
! Отговори
нема що преди 6 години
4 милиарда за старо оръжие дават, ще плашат гаргите с тоя скрап, румънски просяк е нарицателно в Европа, жалка работа, балканска
299
5
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
БРАВО ! Така Русия няма да може да нахлуе в Европа ! Сега България трябва да поиска милостиня от САЩ от около 10-20 танка за да спрем Русия ! РУСИЯ ИДВА , ЗАЩИТАВАЙТЕСЕ ...рекнаха от САЩ и се скатаха зад океяна ! Но аз казвам че срещу руснак аз юмрук и оръжие не вдигам ! САЩ=ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО !
298
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 330След Крим САЩ започнаха играта с Курса долар-рубла купуваха скъпо и продаваха евтино рубли за да сринат курса. Центробанк затри мисля 2 милиарда $ интервенции за седмица да поддържа курса. Путин смени генералния директор и Центробанк официално се отказа да манипулира курса. Стигна се за няколко часа до 100 рубли за $. Търговията умря в този момент. След това се стабилизира на 80 после 61 след това се качи на 67
297
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 332Данните са от сайта на Центробанк. Ако не дай си боже банка от класа на Центробанк я хванат в съзнателно манипулиране на статистиките(които с кръстосана проверка се проверяват много внимателно от външните експерти ОЧЕВИДНО ЗАЩО) ще стане такъв скандал че сигурно и глухонемите ще разберат.
296
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобии защо тогава рублите в обръщение нарастват от 28 трлн на 37 трлн ? не е заради увеличение на валутно-златните резерви щото при тях има спад, значи е от печатницата, сега знам какво ще ми кажеш, ама това са фактите
295
2
 
2
 
! Отговори
Финансис преди 6 години
Като не си пишете по едно заглавие, човек няма как да се обръща към вас.За сведение, износа на енергоносители формира 70% от целия износ на РФ и 50% от бюджета на държавата.
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 325Валутно златните резерви спадат през последните 3 години от 530 млрд $ до 370 млес $, има лек ръст в първото пологодие на тази година но той е незначителен, в същото време рублевата парична маса се увеличава драстично, с около 31 %, тия данни са официални на руската централна банка
293
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 322Ехх умнико прочети законите за ЦЕНТРОБАНК и тогава говори.1. Не може да даде заем на руското правителство както го прави ФЕД - или няма печатница пари.2. Като сложиш във Центробанк 1 тон злато или милион в САЩ облигации можеш съответен еквивалент рубли да напечаташ. Над 15 % от активите в Центробанк са САЩ ценни книжа и просто складирани долари. При промяна на курса нали се сещате колко рубли могат да пуснат в обръщение. Но все пак са ОБЕЗПЕЧЕНИ с нещо тези рубли.
292
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Украйна възникна конфликт. Даже някаква там раздаваше домашни курабийки. А една друга обяви, че майдана е струвал 5 милярда долара. Американски. Кой ли ги е дал за да оррганизира майдана и да срине Украйна? Алооо, украинците, много сте бавни. Тиова свърши. Украйна свърши. Каквото било - било. Няма вече Украйна. някой плати 5 милярда за това. Свиквайте.
291
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печатат рубли, защото купуват злато и си увеличават златния резерв. Можеш да направиш справка за рускич златен резерв през последните 5 години. Информацията е публично достояние. А някой друг да си чувал да прави така напоследък? САЩ, ЕС, някой друг? Защо непрекъснато изтъкваш украински доводи от преди 2 години? Нещо си закъснял. Абе ти да не си ретард? Всичко това е обсъждано и тук и из целия нет. *** питай чичко гугъл, не тука да губиш мястото и времето на умните хора... ;)
290
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
транзита на енерго ресурси е рисков бизнес, погледнете във всички страни, които са били ключови за руския транзит на газ, възникнаха сериозни граждански конфликти - Грузия, Молдова, Украйна, така че лично мен ме радва че България ще седи по настрана от тоя транзит, в световен мащаб няма нито една прокопсала страна от руския транзит
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не всички са разбрали, че е по - добре да транзитираш, отколкото да потребяваш. Само ти си го разбрал това. Аз не съм толкова неумен ;)))
288
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБВП в рубли расте щото печатат рубли, панимаеш другарЮ, а номиналния БВП спада за три гдини е спаднал със 700 млрд $, реални долари другарЮ, а не ППС-та преизчислени през някой кремълски биг мак индекс
287
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 318Съгласен Стимулиращо е докато ППС към БВП расте ако почне да пада - ЛОШО СЕДЛАРОВ ЛОШО.
286
4
 
3
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
Каквито и сделки да сключват САЩ, началото на края на модела "еднополюсен свят" е реалност, защото вече се заражда новия геополитически мастодонт, който ще ръководи съдбините на света. Този хегемон се състои от Русия, Китай и Индия! САЩ могат само да отложат малко господството си над Европа, но всъщност са колос на глинени крака с трилиарди дългове и проблеми. 162 млн. американски граждани са на социални помощи, тоест не могат да се издържат и осигуряват сами достойно. Бг-те СМИ нарочно мълчат.
285
3
 
6
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Ами какво да кажа - пак са пред нас, съседите. Молдова, Латвия, Румъния, Полша. Хората гледат към ЕС и НАТО. Ние с тоя мега-*** Прецедент генеРадев ако може хем да цуцаме европейски пари, ама хем да сме с американците, ама да сме пък дружки с Мужикистан. Абе...пееаска история сме.
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест БВП в рубли си расте, Покупателната способност расте но заради КУРса на долара БВП в долари намалява....На това му се казва инфлация Боби.До определен процент е стимулиращо.
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички разбрахме, че е по-хубаво да транзитиране отколкото да потребяваш.По тази логика е по-добре да живееш в мазето от където минават всичките тръби кабели и прочие комуникации които транзитират необходимото към мансардата. Ако си мишок като тебе е така. Аз предпочитам мансардата до където ти да ми транзитиране необходимото. От къде ще го взимаш не ме интересува.Хахахаха, само за гъбаркане ставате червенотиквеничета.
282
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименСпекулацията с курса на Рубла/ДоларГодина / БВП рубли / БВП $ / ППС към БВП / Руб - $2013/71 017/2 097/3 492/31,852014/77 945/1 849/3 558/38,612015/80 804/1 326/3 473/61,072016/83 898/1 267/3 745/67,00Тоест БВП в рубли си расте, Покупателната способност расте но заради КУРса на долара БВП в долари намалява.