ЕС до Ким Чен Ун: Ракетите не се ядат!

20 млн. в Африка умират от глад, хуманитарните помощи не стигат
17 юли 2017 22:28,
110
ЕС до Ким Чен Ун: Ракетите не се ядат!
Снимка: БТА

Европейският съюз призова лидера на Северна Корея Ким Чен Ун да не харчи пари за разработване на ракети с ядрени носители, а да ги вложи в развитието на страната си и добруването на народа.

Външните министри от ЕС дебатираха по последните опити с ракети, извършени от Северна Корея и ги осъдиха. Те настояха Пхенян да се придържа към резолюциите на ООН и към договора за забрана на ядрените опити.

"Програмите за ядрени оръжия и балистични ракети на КНДР пренасочват средства от нужните инвестиции в социалното и икономическо развитие и реформи, от които биха могло да се възползва населението на КНДР", пише в заключения, приети от външните министри на ЕС в Брюксел.

В тях се добавя, че се обмислят нови санкции срещу режима, макар те да не се уточняват.

Първият дипломат на ЕС Федерика Могерини призна, че КНДР и без това вече е страната, към която Съюзът прилага най-тежки санкции в целия свят. В същото време, тя каза, че Брюксел държи да запази отворени комуникационните канали.

Могерини даде да се разбере, че Европа ще разчита предимно на Южна Корея за разрешаване на ситуацията със зачестилите опити с балистични ракети и обърна внимание, че днес Сеул е предложил установяване на контакт между военните от двете страни на Корейския полуостров.

Пхенян разработва междуконтинентална балистична ракета с ядрена бойна глава, която да достига до САЩ. Опитите, направени до момента, показват, че севернокорейците все още не разполагат с такова оръжие.

Външните министри изразиха загриженост и от недостига на храна в Африка. Според тях 20 милиона души са директно застрашени от гладна смърт. Проблемът е особено остър в Йемен, североизточна Нигерия, Сомалия и Южен Судан.

ЕС е дал миналата година 1,2 милиарда евро за борба с глада по света, но отчита, че хуманитарните нужди са безпрецедентно високи и средствата са недостатъчни.

Евроминистрите признават, че парите не са единственото решение на проблема, тъй като недостигът на храна в четирите най-застрашени страни е резултат основно на причинени от хората конфликти и войни, подсилващи трудните климатични условия. Ето защо според тях трябва да се търсят политически решения, а не само да се изпращат помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
0
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Налагат им се санкции, защото ако им оставят свободен достъп до пазарите , първото което ще започнат да продават са ракети с възможност да носят ядрен заряд. И тогава ще я оплескаме.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според путинистите те са най вкусното нещо, особено ако са с уран. Личи си по прасето на снимката.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 и 69 са прави. А тия които им пишат минуси не са били родени тогава и им е казано обратното. Или са живяли по него време, ама са били мързеливи. Бях го написал вчера, държавата от продажба на оръжие само имаше 3.5 млрд $ доход на година. Да не броим другото. Няма да кажа откъде го знам. Можеше само да имаме техниката която си позволяваме днес, ако се бяхме държали като чехите и унгарците. Бяхме по-послушни . Всеки строй си има недостатъци но сега не се живее.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А В КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦАТА ВЪВ ВЪРНА ПРАВЕХМЕ ОКЕАНСКИ КОРАБИ, КОИТО ИЗНАСЯХМЕ СЕГА ЩО НЕ ПРАВИМ?
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС до Путин: Ракетите не се ядат!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70В края на 80 - те докато поискаш работа и вече я имаш.така е - млад инженер със 105 лв брутна заплата, след няколко години стигаше до 140 лв. Дънките се продаваха по 80лв.Виж каскетите бяха евтини - по левче :)
45
3
 
6
 
! Отговори
Разпутин преди 6 години
Корейският народ няма друг път за оцеляване, защото акоза момент престанат с превъоръжаването си и се "унесат" в дълбок сън от отровните дитирамби отправяни към тях от САЩ и Европейския съюз, то на часа ще бъдат "налапани" от Триглавата Ламя зад океана !
44
2
 
8
 
! Отговори
ембарговец преди 6 години
При ембаргото, което имат, ракетите им са съвсем евтини, изразено в храна. В пъти по-евтини, от коккото йиха били в ЕС.
43
11
 
3
 
! Отговори
Г. Сомов преди 6 години
Пак виждам , че се навъдиха ново излюпени и зле информирани Комунисчета на този форум. Броени са дните на Северно Корейското Свинче.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким дълбоко бърка с пинсети в мозъците на *** и убива розовите им мечти.
41
2
 
3
 
! Отговори
Десен преди 6 години
До АнонименЛъжеш! Никой не е имал такива заплати в комунизма!
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В края на 80 - те докато поискаш работа и вече я имаш. Кът бяха само по - връзкарските позиции - пазеха се за свои хора. Ромите гладни никога не са били. За българските турци се отпускаха специално бройки в университетите, защото с приемен изпит не можеха да се класират и да влязат - равенство. Имаше жени директори, началници производство и т.н. - равенство между половете. Никой не искаше да знаеш 5 езика и имаш 15 години трудов стаж и да работиш за минимална заплата защото си на 23.
39
6
 
9
 
! Отговори
Румен до 65 преди 6 години
Продукцията ни била нискокачествена. Може би това което е излизало от двете ти леви ръце. Наши продукти плуваха по световните океани и летяха в Космоса наравно с чуждите. По политически причини седераски *** затвориха пазарите ни. И на тяхно място се настаниха китайци,турци и индийци. Те не се срамуват от продуктите си и вече са сред 20- те най развити икономики. А за емиграцията мога да кажа само че 2000000 българи избягаха от " демокрацията " и продължават да го правят.
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В края на 80 - те заплатата на баща ми беше 1200, а на майка ми беше 450. За сравнение, билета беше 6 стотинки, хляба 30ст, кашкавала 7лв, сиренето 4, вестника 3 ст, книгите бяха по 2 - 3 лева. И двамата не бяха комунисти и не бяха инженери. Аз бях на квартира и съм си купувал по 1 кило странджанско дядо с зелен чесън и 1 топъл селски хляб, от тея квардатните. Иаше и български държавен стандарт(БДС). Имаше много хора, дето вземаха и повече. Е имаше и чистачки с по 160 лева заплата.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извън СИВ изнасяхме ЕЛЕКТРОНИКА, двигатели, кораби, риба, пилешко, овче, телешко, свинско, зърно, текстил, дрехи, консерви, закваска за кисело мляко, бои, торове, бъчви, вина и каквото още се сетиш. Защо си мислиш, че мерките на европейската банка за отпускане на кредити за българия разсипаха земеделието и леката промишленост? Защо ромите останаха без работа? За да не конкурират с евтиние си труд държавите от ЕС, наивнико!
36
2
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
В края на 80те и по време на купоните нищо не се ядеше защото нямаше.Който е преживял Лукановата зима може да ви разкаже ,пубери разглезени и разпасани.ЕС ли,САЩ ли,Русия ли ??? Ако ще всички блага на света да се ,,изсипят" в България вие пак ще сте кисели,хленчещи и недоволни.Такива като вас по време на соца изчезваха в мазетата на Московска 5,повечето завинаги.Ех слободия ,глезенеи и ненаказуемо плюене на всичко и всеки.Жална България с такива ,,чеда"
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ЕС:Асфата не се яде.
34
6
 
7
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Кога сме имали производство което да да изнасяме извън СИВ.Никога.Отиде си СИВ ,сринахме се и ние.Кремиковци,Радомир,Девня,Правец,електрокарният и т.н.,работещи на ОГРОМНИ загуби и произвеждащи нискокачествени и неконкурентни стоки.За това рухнахме,рухна и социализЪма-недоносче според Т.Живков А младите родени сслед 75-80та не можете да го разберете.Ако се върне само за месец 88година примерно,цялото интернет поколение ще се изнесе вкупом./Както стана през 90-91ва/
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като започнем да си продаваме земята на чужденци както ни наредиха от ЕС, ще имаме пари за ядене и няма да ядем асфалта на магистралите. И ще има с какво да се лекуваме от яденето на европейска измислена храна
32
1
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
добре е това с ракетите, сит търбух за наука глух е казал поета. и европейците ще се усетят по някое време че презадоволените общества нямат шанс за оцеляване