С "черен списък" Турция показва, че се бори с тероризма

Анкара има нужда от Европа – историк и журналист пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 18 юли 2017 10:09 | 18 юли 2017 10:07, Елка Василева
7

 

Турция иска да покаже, че води борба с тероризма, защото беше обвинявана в отслабване на границата си и свободно движение на терористи. По този начин журналистът Мехмед Юмер обясни пред Bulgaria ON AIR новия "черен списък" в Турция.

В него са включени и 77 български граждани заради подозрения във връзки с терористични организации. Журналистът добави, че няма информация за българските граждани и може само да предполагаме дали това са хора, изучили се в арабски страни.

Историкът Ибрахим Карахасан-Чънар потвърди, че до българските власти не е достигала такава информация и уточни в "България сутрин", че засегнатите страни са 146, а България е назад в класацията.

"Русия има хора, обвинени в съпричастие на "Ислямска държава". Това е една профилактика, покрай сухото изгаря мокрото", отбеляза той и добави, че в тези 77 души се визират хора, които по някакъв начин са гюленисти.

"Докато Ердоган отправя такива послания, много трудно ще продължат разговорите със Запада и ЕС. Ние трябва да играем групово, а не солово. Юнкер протяга ръка на тези 50%, които гласуваха с "не" на референдума", коментира още Мехмед Юмер.

Ибрахим Карахасан-Чънар не споделя мнението, че има промяна в отношенията между България и Турция.

"Юнкер продължава да държи Турция да е в Европа, въпреки че самият Европарламент вече се отнася много скептично. Може би Юнкер подава ръка за последен път. Ако скъса с Европа, Турция ще изпадне в още по-голяма криза. Турция има нужда от Европа", разясни ситуацията историкът.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: черен списъкТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
"Турция се бори с исляма" Разбирай: Крадеца вика "дръжте крадеца"!