Саудитските власти издирват жена, облечена с къса пола

Наредиха да започне съдебно преследване срещу нарушителката
18 юли 2017 20:58, Елка Василева
65
Саудитските власти издирват жена, облечена с къса пола
Кадър: YouTube

 

Саудитските власти разследват видеозапис, разпространен в социалните мрежи през уикенда, на който млада жена се разхожда с къса пола из историческа забележителност, предаде Франс прес, като се позова на религиозната полиция в ултраконсервативната страна.

Жените в Саудитска Арабия са задължени да се появяват на обществени места облечени в дълга черна роба, наречена абая - традиционно облекло, което ги покрива от главата до петите.

На кадри от видеото млада жена с дълги коси без покривало, облечена с минижуп и къса тениска, и със слънчеви очила, се разхожда из историческата крепост в Ушайкер, село на 200 км северозападно от столицата Рияд.

Властите в провинция Рияд, на чиято територия се намира Ушайкер, наредиха да започне съдебно преследване срещу нарушителката, появила се "в непристойно облекло".

Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи. Някои потребители призоваха жената да бъде изправена пред правосъдието за незачитане на законите на страната.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ала бала!Някой им е пробутал много сполучлив фотомонтаж и сега им гледа сеира!!!Ха-ха!
28
0
 
65
 
! Отговори
Извод преди 6 години
Значи, пощръкляват, ако някоя от техните се облече като европейка и тръгне така из тяхната държава?Но плащат на наши гражданки, за да носят бурки, каквито не са били носени по нашите земи дори и през османския период!Двойният аршин НЕ Е доказателство за висок морал, а за НАГЛОСТ и ЛИЦЕМЕРИЕ !!!
27
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако САЩците не бяха такива големи бууклуци първо от СА трябваше да направят един голям равен паркинг. Света щеше да е много по-приятно място. *** на, нафтата ги влече.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички очакват превантивна атака от световния стожер. След това ще бъдат поканени и други държави, защото сметката трябва да се плаща от всички. Най-вероятната версия ще бъде, че съдията е брат на вуйчото на собственик на фирма търгуваща с химикали, които в последствие се оказват някакво оръжие. Отново няма да е ясно кой точно им ги е продал, но е важното да настъпи демокрация по-добра и от либийската.
25
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съчувствам на тази жена, но тя много добре знае че се намира в мюсюлманска страна със сурови закони. Независимо дали е местна или чужденка и това ще се изтълкува като провокация. Например съседната на С. Арабия Кувейт е една мюсюлманска държава с доста либерален режим, но се счита неприлично една жена да се движи на открито с къси панталони или пола, с деколте и голи рамене. Нищо няма да й направят, но мъжете подмятат неприлични думи след нея. Затова чужденки живеещи там спазват 'дрес - кода' , както се казва - слагат си хиджаб и не се разголват - знам го от приятелка. Дори сега на 50 Иначе
24
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законите ама като им опре в дупето те да си спазват законите бързо бегат и се прават на луди.Имаше случай в Англия неква богата арабка май от тая талибанска държава убива една от домашните си помощнички.Пали самолета и си бега при нейните хора в СА и не иска да се върне в Англия където е подсъдима за убийство.Законите спазват когато им е келепир.Иначе са си диваци.Като мутрите в Бг колко спазват законите толко и тия.Не разбирам какво им се прехласвате-извратени садисти с много пари силно ***
23
5
 
34
 
! Отговори
че гевара преди 6 години
Запада трябва да демократизира всички мюсулмански държави.Никоя жена не бива да бъде подлагана на насилие или убивана с камъни от мъжи си на площада щото е ходила с пола.Исляма е зло.След Сирия,ще дойде ред и на Иран и СА.Един милиард човешки същества са обладани от силите на мрака-исляма.Напред Европа и САЩ,България е с вас.Ние знаем какво е да си поробен от ислямист.Бой по ислямските дитатори,един по един ще ги изчистим.
22
3
 
6
 
! Отговори
! преди 6 години
И кво ще правим като се окаже дъщерята на местния халиф, ммм? Или на 4-5000 километра....
21
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега американците да се самосезират и да тръгнат да я спасяват ама нанайси. Няма нищо по-вожно за краварите днес от мракобесния режим на Саудите, ай е паднал и САЩ ще го последват за няма и година. Затова там невменяемите могат спокойно да си трепят жените с камани и да си ги ядат после.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и мъж да е по къси *** ,пак няма прошка.а са го хванали ....другото не е много весело
19
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки народ с неговите си закони и традиции. Да не мислите, че законите при ескимосите и при бедуините могат да са еднакви. Не, не могат. Проблема е, че те са тръгнали да натрапват на нас техните закони, а и Запада отдавна сее демокрация при тях. Разберете, че при тях не вървят меки закони. Пустинята си има свои порядки.
18
0
 
47
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
Срам и позор за Америка и Доналд Тръмп да имат такива приятели!
17
19
 
3
 
! Отговори
game1 преди 6 години
Тая яка сл*вка едва ли някой от нас или тях ще я оноди... Само дразни, тей че нека ся да и порнат допарката... да й дойде акъла..Иначе тук демократите бас ловя, че повечето не само гледат тия мацки в нета и нищо повече...
16
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хелзинския комитет също търси момичето и ако има информация веднага с голямо удоволствие ще я предаде на арабските власти.
15
0
 
29
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Щом е край забележителности, защо да е задължена? Може да е чужденка и да разглежда забележителностите...
14
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Теа не бяха ли избрани да ръководят комисията по правата на човека в оон? Фарсът е чуден :))))
13
28
 
12
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Леллеее...как сте ревнали за правата на жената в Саудия...ами тук в България,как е,я кажете вашите жени как умират от работа по 10 часа най -малко,а малтретирането в къщи е публична тайна ,нали?И да ви успокоя,жената е намерена и е на разпит.
12
3
 
37
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Между другото тая има по големи топки от Баце, той щеше да е като черен пингвин за всеки случай.
11
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смела мацка, направо им сипа лимонада в зaдниkа на тия аборигени и "законите" им
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и други видеа с нея.