Саудитските власти издирват жена, облечена с къса пола

Наредиха да започне съдебно преследване срещу нарушителката
18 юли 2017 20:58, Елка Василева
65
Саудитските власти издирват жена, облечена с къса пола
Кадър: YouTube

 

Саудитските власти разследват видеозапис, разпространен в социалните мрежи през уикенда, на който млада жена се разхожда с къса пола из историческа забележителност, предаде Франс прес, като се позова на религиозната полиция в ултраконсервативната страна.

Жените в Саудитска Арабия са задължени да се появяват на обществени места облечени в дълга черна роба, наречена абая - традиционно облекло, което ги покрива от главата до петите.

На кадри от видеото млада жена с дълги коси без покривало, облечена с минижуп и къса тениска, и със слънчеви очила, се разхожда из историческата крепост в Ушайкер, село на 200 км северозападно от столицата Рияд.

Властите в провинция Рияд, на чиято територия се намира Ушайкер, наредиха да започне съдебно преследване срещу нарушителката, появила се "в непристойно облекло".

Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи. Някои потребители призоваха жената да бъде изправена пред правосъдието за незачитане на законите на страната.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един филм- "Убийството на Сорая", в който развратник-мъж не получава развод и за отмъщение натопява жена си, че прелюбодейства. Убиха я с камъни, като принудиха и собствените й синове да хвърлят. Жената беше помагала на всички в селото и беше прекрасна майка, но уви- доста дълго я целиха в главата, докато я смажат до смърт. В такива "държави" и "курлтури" царства зверско отношение към жените, а лицемерните правозащитни организацийки не смеят да ритат срущу петрола. Лицемерен свят!
48
1
 
24
 
! Отговори
„Горд“ българин преди 6 години
Защо непристойно облекло се преследва от закона на СА, а по българските закони за умишлено убийство няма смъртно наказание? И защо изтърпяването на наказание в българските затвори е купон, а в техните е мъки?
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази планета щъкат прости и злобни човекопитеци от всяккакви вери и цветове. Липсата на мозъчни гънки се компенсира с безсмислени правила и обществени норми, които целят да унижават човека и да му отнемат достойнството и свободата. Хората се правят на по-велики от природата и не приемат природните закони, заради което скоро ще си платят. Да носиш къса пола или панталон е най-нормалното нещо, както и да ходиш гол. Но не и за малоуумните и зли чоувекоподобни.
46
0
 
6
 
! Отговори
Тъжен преди 6 години
До кристаЗа съжаление са я намерили :(
45
0
 
10
 
! Отговори
Тъжен преди 6 години
Примитвна ***, която не може да се въздържа... ***! А им дадоха правата на човека в ООН. Тази планета има нужда от рестарт!
44
0
 
10
 
! Отговори
криста преди 6 години
Дано не я намерят.
43
1
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
А знаеш ли, че главния имам на Чечения призовава за такова обрязване и антихристиянското джудже си мълчи. Убеден съм, че го извършват!
42
0
 
15
 
! Отговори
Асд преди 6 години
Тия са *** и страхливците. Явно не им достига мъжественост, щом се налага да си измислят такива правила.
41
8
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Туй пйиче и аз го диря да го унодя ува.
40
3
 
18
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Ако, САЩ, жандарма, какво дремете! Там няма демокрация! Бързо бомбите да идват. Или в СА не става?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази направо си ги тролва.
38
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разголват се само ккурвите и селенките, които се мислят за много оригинални.................АКО Е ВЯРНО, КАТО ТРЪГНЕШ ИЗ СОФИЯ СРЕЩАШ ВСЕ ТАКИВА
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОРЕД КОРАНА ЖЕНАТА НЕ Е ЧОВЕК, А УРЕД ЗА РАЖДАНЕ НА ДЕЦА И ЗА УДОВОЛСТВИЯ НА МЪЖА. ДОРИ ГИ ОБРЯЗВАТ, ЗА ДА НЕ ИЗПИТВАТ УДОВОЛСТВИЕ.А ТАЗИ С КЪСАТА ПОЛА, АКО Я НАМЕРЯТ, ЕДВА ЛИ ЩЕ ОСТАНЕ ЖИВА.
36
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги и навсякъде по света ще има такива дръзки до лудост хора, като това момиче. И слава богу - без тях света не може за добро или лошо. Саудитска Арабия днес ми стана една идея по-симпатична.
35
0
 
106
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Значи ще съдят жената заради облекло което не подходящо по техните закони. А иначе реват когато Европа иска да забрани бурките, което е по нашите закони. Нещо не ми се връзва, ние ли сме глуп ави, или на такива приличаме?
34
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и такива мюсли-маймунци искат в европа ли?да се махат, не ги ща на мойта земя !
33
61
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
В нормалните общества жените не се разголват.Жена, която държи на мъжа си, не се разголва.Разголват се само ккурвите и селенките, които се мислят за много оригинални.
32
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахахахаха...Демокрация и свобода на половете, а?Споко, ще сключат още един договор за няколко милиарда с Щатите, ще намерят кифлата и ще я утрепят тихомълком.Капиш?
31
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасна престъпничка! В 21 век да търсят едно момиче заради нещо такова е абсурд! Дивашка религия, зомбирани неграмотници
30
57
 
6
 
! Отговори
Е преди 6 години
До някъде са прави и ще ви кажа защо. За бурките добре, да скриеш косата си не е нормално, но ... женските крака съблазняват, това може да доведе до редица последици и не на последно място да предизвикат сексуално желание у някой напълно непознат. В такива държави предполагам за изневяра убиват. По принцип ако се замислим, не е много редно една жена да е с къса пола и да си показва краката на обществени места. Защото пак казвам, части от тялото им действа на мъжката психика, както и краката им.