Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка

Влиятелният политик ще бъде подложен на химиотерапия
20 юли 2017 08:04, Александър Попов
149
Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка
Снимка: Reuters

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио- и лъчетерапия.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55Е нема те такъв ***! Знаеш ли, ако живееше по времето на Клеопатра, можеше и да разказваш такива щуротии, не е имало нито филми, нито документи за да доказват истината! Но сега в 19, 20, 21 век да пишеш такива щуротии.....и това за ким че то ВСИЧКИ ДОКАЗАХА, ЧЕ РАЗСТРЕЛА НА ЧИЧО МУ Е ЧИСТ ФЕЙК и неотдавна го имаше на снимка....всичко това са ПРИКАЗКИ, да се обели една СТАРА ИСТИНА ЗА КОЛОНИАЛИЗМА НА ЗАПАДА, за отвратителното му лице и безчовечността! Позор на такива като теб
46
1
 
15
 
! Отговори
Пророка Мухасмед преди 6 години
Поредната девица за чеппа на Сатанаил пристига. Маккейн, сенаторе, мани тия хапчета и химиотерапии, а си приготви една влакова композиция с вазелин и поискай да те погребат с нея щото там където отиваш хем боли, хем гори.
45
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадното краварско ястребчче ще се паркира на 2 метра под земята. Отлична новина.
44
5
 
12
 
! Отговори
Васил Боянов - АЗИС преди 6 години
Пожелавам нови творчески успехи на сенатор Макейн в пъклото и го поздравявам с авторската си песен "Умриии". Бавно и мъчително, разбира се.
43
4
 
19
 
! Отговори
убиец преди 6 години
Този елемент е виновен за десетки преврати и хиляди загинали хора,как да не искаш наказание за такива.
42
2
 
31
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 6 години
Виетнамците не трябваше да освобождават от затвора Джон Маккейн. Трябваше да изгние там! А не да другарува с Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013).
41
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
господ много закьсня с наказанието
40
2
 
24
 
! Отговори
българина преди 6 години
Значи БОГ все пак е чул молитвите ми, мисля че и родните *** соросогади ги чака същото както и техните деца.
39
2
 
19
 
! Отговори
ЗАСЛУЖЕНО преди 6 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ , МНОГО ГО ИСКАТ ХОРАТА ..........СТУДЕН !!!!!
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) 51 . То движението на някогашните крадци на мандри продължава и до днес .
37
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леко бе, много злобни коментари. Не така другари.
36
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E са ти пък 52 :)Оля се . Никой не е избил толкова хора колкото руската империя в частност (и до ден днешен) . И комунистическите ти приятелчета по принцип в световен мащаб .Е цункай там дупето на кимчо докато раскъсва с артилерийски снаряди чичо си. Все някак трябва да задоволи комунистическите си садистически влечения .
35
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато още мърда нашите евроатлантици да вземат да му поръчат един бюст паметник, че да го сложат до бюста на Рейгън... Ееех ще стане голям евроатлантически пърформанс.Може да си направим в София улицата на рептилите, да има с кого да плашим децата, като минават от там
34
1
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
Евреи са. Както и Ленин, Троцки, Зиновиев, Каганович и т.н.
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Ха-ха-ха.....че тогава ПЪРВО СЕ ОБЪРНИ към западналите еуропейци!!!!! Всъщност къде пък и аз апелирам към хора които не са ходили на училище и НИЩО НЕ ЗНАЯТ!!! Случайно да ми кажеш КАКВА НАРОДНОСТ СА МАРКС И ЕНГЕЛС!!!!????? Но в едно си прав - природата е неумолима и ВАШЕТО ВРЕМЕ на колониалисти, върли грабители на чужди богатства, мошенници и спекуланти - ВАШЕТО ВРЕМЕ ИЗТИЧА!!!! И това, което не се удаде на СССР, да създаде държава на справедливостта, ще се създаде по-късно!!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умчо, не можеш да смяташ!Партизанското движение е било преди 73 години!Болни мозъци
31
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) айде 70 годишните русофили , шумкари от партизанското движение (т.е. горски крадци) . Внимателно с прекаленото радване че годините тежат и ще напълните гащите .
30
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободният човешки дух винаги е бил по-силен от комунистическата ви диктатура русофили !И колкото и да се пенявите - природата е неумолима .
29
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:)) и се лее водопад от русофилска злоба ...А некъв червенокож 40 твърди че жгулката била много убава . Е нали е лицензиран Fiat 124 . За 1964 г (преди 51 г) наистина е била хубава. И руските алкохолно задвижвани мозъци до там си и останаха.
28
6
 
22
 
! Отговори
да преди 6 години
Има справедливост....