Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка

Влиятелният политик ще бъде подложен на химиотерапия
20 юли 2017 08:04, Александър Попов
149
Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка
Снимка: Reuters

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио- и лъчетерапия.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
32
 
! Отговори
ИЗБИЛ ХИЛЯДИ преди 6 години
ДОБРЕ Е, ЧЕ ВИЕТНАМЦИТЕ СА ГО СВАЛИЛИ В НАЧАЛНИЯ ЕТАП НА ВОЙНАТА, ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ИЗБИЕ ОЩЕ ХИЛЯДИ НЕВИННИ ХОРА.
26
2
 
24
 
! Отговори
ОБИЦА НА УХОТО преди 6 години
НАЙ ВЕРОЯТНО ОТ ...ЗЛОБА !!!!!
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ДА СЕ ОТТЕГЛИ И ДА СЕ ЛЕКУВА.А на негово място да изберат някой нормален.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влиятелен бил.Сега може да му се изпари влиянието.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 АнонименНещо от рано днес си се дрогирал ! До довечера има много още време ....
22
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Да......от такива "изказвания" като твоето, които чупят всякакви тъпомери, ясно си личи ЗАЩО сме на такъв хал!!!!! Нито си ходил в едната Корея, нито в другата, но мелиш глупости! А колкото до злобата....ха-ха-ха.....личи си КОЙ СЕЕ ТУКА ЗЛОБА!!!! А колкото до колите ...че те във Финландия ОЩЕ ХОДЯТ В РУСИЯ ДА СИ КУПУВАТ ЖИГУЛИ, защото издържат на всякакви условия! И не обръщат внимание на красивите западни играчки, които при -10 вече не палят!!!!! РУСНАЦИТЕ СА КЛАСА НАД ВСИЧКИ!
21
30
 
5
 
! Отговори
Мъка преди 6 години
Виж ги сладките мишочета, как се радват. на 81 г. повечето хора имат някакъв тумор така или иначе, ако изобщо са живи още. Къде го видяхте тоя господ, дето гледал, къде я видяхте тая справедливост. Колко трябва да ти е тъжен и малък животецът, та голямата ти утеха да е белобрад старец, който седи и раздава справедливост (след 81 г. обаче) и то не каква да е, а според ТВОИТЕ разбирания :D :D :D
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даима, даима, даимаа..Американофилчетата неграмотни те на батко!)
19
3
 
30
 
! Отговори
+ преди 6 години
До АнонименАнонимен приятелю, хора като сенатора осигуряват просперитет на своите чрез ограбване и убийства на чуждите, на ниво държави и нации. Напъни си кухия орган.
18
1
 
34
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Явно Господ е решил, че вече е направил достатъчно поразии и ще го праща на почивка при Рогатия. Новината идва заедно с тази, че Тръмп спира финансирането на сирийската "опозиция", има някаква светлина в тунела да се нормализират нещата в световен мащаб.
17
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не знае бройката на избитите сев.американски индианци, но в Раша и днес продължава избиването на племена в Сибир, даже напрезидента им ***.кин не му е достатъчно това, та нападна Грузия и Украйна.За американците няма оправдание въпреки, че е било 19 век, а за руснаците дето вършат тези неща дори днес-21 век, оправдание трябва ли даима?!
16
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе празноглави русофили къде хората живеят по-добре в северно корейския концлагер на кимчо *** или в южна корея ?Колко от вас изпълнени със злоба и омраза русофили имате телефони или телевизори Samsung . Колко карате Hundai или Kia . Все са продукти на южна корея .Дължите го на хора като сенатора .Иначе и до ден днешен щяхте да карате москвичи и да въртите телефони с шайба (след 5 години чакане и молба до партийния секретар )
15
3
 
37
 
! Отговори
Таткото преди 6 години
на Ислямска Държава е болен, ще я остави сираче
14
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко сте злобни, долни и мръсни само русофилските плазмодии?!Дано Господ даде и на Жужин от тая хубава болест по много, да се радвате отново по същия начин.Ама в добавка да му даде и други болести, да му е по весело, пък и вас също, щото явно обичате подобни неща-профани.
13
10
 
35
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Бях сигурен, че този има проблем в главата.Ако можеше, щеше жив да изяде Путин.Патологична злоба.Добре дошъл в пъкъла, сенаторе!
12
38
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руската империя на злото колко народ е изтребила и продължава да изтребва? Та да стане 4 пъти по-голяма от Канада ?Абсолютни варвари .
11
8
 
32
 
! Отговори
Виетнамец преди 6 години
В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението.Мда, чувам, че в Сирия имало некакъв лечител, направо да го пращат там на лечение. Жалко, че виетнамците още тогава не са го изгорили жив пред камера...
10
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа русофилите сипят вече злобата си . От нея имат в изобилие .Ако не бяха хора като сенатора България и до ден днешен щеше да е комунистически концлагер .
9
6
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Като му гледам годините мисля, че няма нужда от химиотерапия.
8
5
 
23
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЛИ СА ТАКИВА? преди 6 години
Трябва да се отстрани от управлението на държавата докато се излекува.Иначе може да направи нещо непоправимо в момент на пристъп.