Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка

Влиятелният политик ще бъде подложен на химиотерапия
20 юли 2017 08:04, Александър Попов
149
Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка
Снимка: Reuters

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио- и лъчетерапия.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари