Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка

Влиятелният политик ще бъде подложен на химиотерапия
20 юли 2017 08:04, Александър Попов
149
Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка
Снимка: Reuters

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио- и лъчетерапия.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 6 години
До Пожелавам му - такива като него са оперирани от способността да осъзнаят какво са причинили някому, още по-малко да се разкае за действията си. ***!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с разкание и прошки няма да стане . Запалил е живи хиляди хора с на'палм, което е желиран бензин, хвърлял е бомби, разболели хиляди от рак, един от идеолозите на войните в Украйна и Сирия, а вероятно и Либия, и Афганистан и Сърбия, човек готов да избие милиони в името на победа над Русия. Ще ври в казана до второ пришествие.
85
1
 
7
 
! Отговори
РУСИЯ преди 6 години
Светат няма да загуби нищо,ако Макейн не си дава акълите навсякъде!
84
1
 
15
 
! Отговори
Ракиджос преди 6 години
Тази вечер пак ще ударя една ракия за тая новина, както предния път за Дейвид Рокфелер
83
1
 
8
 
! Отговори
Пожелавам му преди 6 години
да живее толкова, колкото е нужно, за да осъзнае престъпленията си и да се разкае, и да моли за прошка Господ Бог, да моли и да получи опрощение - не би ме радвало поредната душа да се пържи в ада на собствените си грешки(а неговите са страшно много).
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зло куче, зла участ.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то си му личеше отдавна...
80
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на Виетнамската война САЩ използва над Виетнам повече боеприпаси, отколкото ВСИЧКИ страни във втората световна взети ЗАЕДНО и пак загуби. Смятай какви военни експерти и какви оръжия имат. Конвенционалните имам впредвид.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOVA E JOHN MC CAIN, KOITO ZALIVA6E S *** SELA I GRADOVE ,IZBIVA6E NEVINNI JENI I DECA V IMETO NA AMERIKANSKIAT IMPERIZLIZAM I SVETOVNO GOSPODSTVO ! POGLEDNETE SEGA TOVA JALKO SA6TESTVO !
78
22
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Човек...Не са загубили всичко човешко защото никога не са го имали...Кремълските фенове винаги са били по-бризо до *** на Толкин от колкото до човешкия род
77
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Човека вече върви по труден път. Някой ще съжаляват - повчето -не.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само православни християни пишат тук. Въпрос на ценности.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракът е болестта на Душата. Баба Ванга
74
24
 
7
 
! Отговори
Човек... преди 6 години
Не харесвам нито един американски политик, но все още харесвам себе си и съм отвратен от "радоста" която блика от вас. Загубили сте всичко човешко в себе си :(
73
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам симптомите, не е зле и Иво Инджев, и Митоди Андреев да се прегледат.
72
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добра новина, очакваме Сорос и всички илюминати и задкулисни играчи, които искат да управляват света.
71
1
 
27
 
! Отговори
Не вярвам на CNN! преди 6 години
Дано този път новината им да не е фалшива, както обикновено!
70
4
 
30
 
! Отговори
До 88 преди 6 години
Другарю,нали комунизмът беше създаден точно в Сащ с парите на Ротшилд и сие,интернационалните банкери. Откъде тръгна Троцки към Русия за да прави революция? От Сащ!
69
3
 
33
 
! Отговори
Чухте ли преди 6 години
Този човек е изтъкан от омраза към Русия. Организма не понася крайности. След него американската политика поне малко, но ще се нормализира.
68
1
 
35
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Х.Клинтън и тя комай имаше нещо подобно - проблеми на физичеко ниво с главата!