Силен трус край авариралата японска АЕЦ "Фукушима-1"

Земетресениято е било с магнитуд от 5,6 по Рихтер
20 юли 2017 07:22, Александър Попов
2
Силен трус край авариралата японска АЕЦ "Фукушима-1"
Снимка: Reuters

Земетресение с магнитуд 5,6 бе регистрирано тази сутрин на източното тихоокеанско крайбрежие на Япония край главния японски остров Хоншу, предаде ТАСС, цитирайки Националното метеорологично управление на страната.

Според Асошиейтед прес магнитудът е бил 5,8 по данни на Тихоокеанския център за предупреждения за цунами. Епицентърът е бил на дълбочина 40 км под дъното на океана край брега на провинция Фукушима.

Трусът е бил усетен в общо 17 префектури, включително съседните Мияги и Ибараги, а също и в Токио.

Засега няма информация за пострадали и разрушения. Не са възникнали проблемни ситуации и в авариралата през 2011 г. японска АЕЦ "Фукушима-1". Не е обявявана заплаха от цунами. Не е спирано и движението на транспорта в Япония.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
19
 
! Отговори
Демокрация преди 6 години
Японската радиаци е демократична и евроатлантическа. Ние трябва да бъдем благодарни на японците и американските конструктори на тази АЕЦ, че ни даряват с благотворна радиация. Нивото на аварията в Япония превишава поне 5 пъти Ченобил, лошото тепърва предстои, но ние знаем, че виновен за Чернобил бе лейтенант Путин.Иначе забравихте да споменете за операцията от рак на на обичания у нас сенатор Маккейн - той без малко *** без да взриви нито една ядрена ракета към Русия.