Черна гора първа от Западните Балкани в ЕС!

Доц. Стоян Бараков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
21 юли 2017 14:37, Екип на Bloomberg
4
Черна гора първа от Западните Балкани в ЕС!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След приемането на Черна гора в НАТО, тя ще бъде първата, която ще бъде приета в ЕС. Това коментира анализаторът доц. Стоян Бараков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Защото макар и неофициално да е признато и формулирано, нито една балканска държава не е влизала в ЕС, без преди това да бъде приета в НАТО", посочи анализаторът.

Доц. Бараков обясни, че "Западни Балкани" е термин, който от самото си възникване не се възприема еднозначно. По думите му Западните Балкани включват пет бивши югославски републики – Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна Хора и Хърватия плюс Албания.

"През 2013 Хърватия бе приета в ЕС и излезе от Западните Балкани. Косово от своя страна получи независимост и се включи в тях", информира той.

Според него Босна и Херцеговина не е готова за ЕС и политически, и емоционално, а Косово има по-големи шансове от нея, въпреки че те не са достатъчно големи.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 1 година
Ще цъфнат там
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният звучен шамар!!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
К'во ше прават с Миговете? К'вото и ние. Ще пълнят гушите на руснаците за ремонти и прескъпи резервни части, а руснаците ще използват самолетите за политически натиск. Част от парите ще идат в касата на петата колона.
1
2
 
5
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Сърбите какво ще правят с МиГ - овете.