Ексхумираха тялото на Салвадор Дали заради ДНК-теста

То е в добро състояние, установили специалисти
4
Ексхумираха тялото на Салвадор Дали заради ДНК-теста
Снимка: БТА

Балсамираното тяло на художника Салвадор Дали, което беше ексхумирано заради тест за бащинство, е в добро състояние, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.

Дори харизматичните мустаци на художника са се запазили в първоначалния вид. Специалисти са взели косми, нокти и две кости за изследване.

Още по темата
Ексхумирането на тленните останки на художника от гробницата му в родния му град Фигерес е продължило около пет часа снощи. В него са участвали технически лица и строителни работници.

Представители на фондацията на Салвадор Дали, която управлява наследството му, заявиха вчера, че няма достатъчно доказателства, потвърждаващи претенциите на Пилар Абел да е дъщеря на художника, за да бъде извършено ексхумирането.

Те увериха, че ще продължат опитите да анулират резултатите от теста за бащинство по съдебен път.

Пилар Абел е родена през 1956 г. Тя твърди, че майка й е имала връзка с художника, за която научила от баба си през 2007 г. Ако ДНК тестът установи, че Абел наистина е дъщеря на Дали, според испанските закони тя ще има право на една четвърт от наследството на художника.

Салвадор Дали няма деца от съпругата си Гала. (БТА)


4
Още по темата: Салвадор Дали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 1 година
Да се види дали на щерката мустаците са като на Дали!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросната жена е родена през 1956 година, тоест в момента е на 61 години.
Според българския Семеен кодекс тя щеше да има право да претендира за бащинство само от навършването на 18 години до 21-годишна възраст. Законът в България им дава на разположение само три години преклузивен срок, за да подадат иск за установяване на бащинство. Ами ако в късна възраст човекът научи, че някой е възможно да му е баща ?! А законът приет 1934 г изобщо е забранявал на извънбрачните деца да търсят бащинство.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне ще имат вече резултати за бъдещи тестове, и няма да го вадят отново... заради кукувици като тази
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейй, много пси.хоболни има по тоя свят. Ако за всеки самозванец (а тази била врачка по професия) започнат да разкопават гробове, тежко ни и горко. Сега и да се докаже, че не е дъщеря на Дали, нали ще се завърти по медиите срещу заплащане, та си е направила добре сметката. Жалко, че всеки нен.ормалник днес може да получи медийно внимание.