Ексхумираха тялото на Салвадор Дали заради ДНК-теста

То е в добро състояние, установили специалисти
4
Ексхумираха тялото на Салвадор Дали заради ДНК-теста
Снимка: БТА

Балсамираното тяло на художника Салвадор Дали, което беше ексхумирано заради тест за бащинство, е в добро състояние, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.

Дори харизматичните мустаци на художника са се запазили в първоначалния вид. Специалисти са взели косми, нокти и две кости за изследване.

Още по темата
Ексхумирането на тленните останки на художника от гробницата му в родния му град Фигерес е продължило около пет часа снощи. В него са участвали технически лица и строителни работници.

Представители на фондацията на Салвадор Дали, която управлява наследството му, заявиха вчера, че няма достатъчно доказателства, потвърждаващи претенциите на Пилар Абел да е дъщеря на художника, за да бъде извършено ексхумирането.

Те увериха, че ще продължат опитите да анулират резултатите от теста за бащинство по съдебен път.

Пилар Абел е родена през 1956 г. Тя твърди, че майка й е имала връзка с художника, за която научила от баба си през 2007 г. Ако ДНК тестът установи, че Абел наистина е дъщеря на Дали, според испанските закони тя ще има право на една четвърт от наследството на художника.

Салвадор Дали няма деца от съпругата си Гала. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Салвадор Дали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 6 години
Да се види дали на щерката мустаците са като на Дали!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросната жена е родена през 1956 година, тоест в момента е на 61 години.Според българския Семеен кодекс тя щеше да има право да претендира за бащинство само от навършването на 18 години до 21-годишна възраст. Законът в България им дава на разположение само три години преклузивен срок, за да подадат иск за установяване на бащинство. Ами ако в късна възраст човекът научи, че някой е възможно да му е баща ?! А законът приет 1934 г изобщо е забранявал на извънбрачните деца да търсят бащинство.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне ще имат вече резултати за бъдещи тестове, и няма да го вадят отново... заради кукувици като тази
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейй, много пси.хоболни има по тоя свят. Ако за всеки самозванец (а тази била врачка по професия) започнат да разкопават гробове, тежко ни и горко. Сега и да се докаже, че не е дъщеря на Дали, нали ще се завърти по медиите срещу заплащане, та си е направила добре сметката. Жалко, че всеки нен.ормалник днес може да получи медийно внимание.