Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР

Ако нещо се случи, никой не може да ти помогне, посочи той
21 юли 2017 13:30, Красимир Ангелов
94
Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР
Снимка: Reuters

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Още по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През турско време...може да учиш даже и в чужбина, да си правиш занаята, да си ходиш на църква!През руско време....1. братушките кво чакаха 500 г, 2. Можеш да учиш, но в чужбина забрави, 3. Занаят: аз ще реша какво ще работиш! 4. За църква и джамия забрави...имаше пак тук таме на църква, но за джамия тръгнеш ли си в Белене! 5.От сега нататък се казваш еди какво си и ти забранявам да говориш чужд език освен руски...т.н.
48
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самия термин "геноцид" е измислен за да се опишат действията на Османската държава спрямо арменците, тъй че е безсмислено да твърдите че не е имало геноцид, когато самата дума е въведена в употреба именно по този повод
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо подобно. През робството турците си живееха много спокойно. Основният производител на селскостопански блага бяха българите. Няма да споря, нито ще чета повече турската ви пропаганда. Има си архиви и който иска може да ги намери и да разбере истината. Ходете другаде да уверявате колко добре живели българите тогава. Ако не ни се бяхте изпречили на пътя сега щяхме да сме на нивото на Франция и Германия.
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе Ердоган ще съсипе Турция с глупавата политика, последните 15 години всяка година съм ходил в Турция и виждам как нещата стават все по-зле и по-зле
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питай и арменците какво мислят по въпроса...Какво да питам ерменците? Да питам тях или вас е все едно да питам пррасе за органолепичните качества на кладенчовата вода. Какво разбира то?
44
5
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--39;Какви права имаха населяващите Турската империя и какви населяващите руската. 1861ге указа на Александър 2 против крепостничеството а Емския указ го подписва 1876г.Когато руснаците дойдоха ние бяхме по свободни от тях. Чети Достоевски. Комунистическото робство беше по--страшно от турското. Имахме само право на ТРУД и ЖИЛИЩЕ.*** избиха повече хора от турците .
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но за тях българските жертви и страдания са нищо. ...Тези български жертви и страдания са само в малката ти нежна главица. На същите страдания и същите жертви са давали всички поданици на империята. Такива са били времената. Сега е друго, никой не ти забранява да четеш и да се образоваш. Никой не ти е виновен, че си останал неук, най-малко турците.
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Питай и арменците какво мислят по въпроса..."Ердоган пред министъра на Армения: "Г-н Осканян викате, че сме правили геноцид,да дойде комисия заедно с архивите си и ние ще си отворим нашите, но и това не стига да дойдат и от другите държави комисия,да направим едно научно историческо разследване.Ние сме готови!" Същото на една др среща го каза и Чавушоглу.Никой не дойде!"Защо бягате от научно историческо разследване...два пъти официално ви поканихме...така на думи не става!" М. Чавушоглу
41
5
 
9
 
! Отговори
На кого са думите преди 6 години
"Българи няма, има разни българи.Българите сме имали гражданско общество само по турско време.Човекът разбира само от бой, от беди всякакви, а не от уроци."...............Хайде патреотчета, да видим познавате ли си и малкото свестни историци които имате.
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омерзен съм от отношението на турците към българските страдания. За няколко турци и една бутната баба опищяха света. Но за тях българските жертви и страдания са нищо. Никога няма да се разберем и да не чакат от нас съчуствие за нищо.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че Турция е независима държава . С не като нас
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се лъжеш ако си мислиш, че миналото няма значение. Миналото ни с турците е било толкова отвратително, че трябва да минат поне 100 поколения и тогава даже не е сигурно, че ще забравим и простим. И това не може да не се отразява на сегашното ни отношение към тях. Питай и арменците какво мислят по въпроса. Хитлер е цвете пред това, което сме преживели.
37
2
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--31;Турция пемахва роството 1550 г. руснаците до 1960 г. нямаха паспорти.Никой не избивал народа си повече от ***,подпомогнати от "братския" си СССР. Най голямата заплаяха за Б--я е Русия.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"какво намесвате историята в тая работа бре, в момента Турция се управлява от една криминална хунта около Ердоган, която си прави каквото иска, това е проблема в момента, а не това което е било преди векове"А ТОВА "ВАШ" ПРОБЛЕМ ЛИ Е!!!???
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сложи планините от жертви и реките кръв, които пък ние сме дали по време на миролюбивото ви "присъствие" тука. ...Е па колко планини и колко реки може да се образуват от 300 хилядно племе?Колкото едно пловдивско тепе.Истината е, че това изчезващо племе го опазихме и разплодихме до 2 милиона. Па какво си мислите за нас ни е все тая.
34
2
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--19;Руските престъпления са наи големи.Тя е виновна за двете световни войни. Тя натресе пещерния комунизъм в Окупираните страни и стана причина за масовите убийства в тях. По старите помнят за престъпленията на войниците и. В германия бяха изнасилвани и 7 год. деца.Това говори за морала на руската нация.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ердоган води Турция натам откъдето ние се връщаме"Нищо подобно. Турция никога не е излизала от там.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво намесвате историята в тая работа бре, в момента Турция се управлява от една криминална хунта около Ердоган, която си прави каквото иска, това е проблема в момента, а не това което е било преди векове
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 години кланета ...А тебе кой те роди? След 500години кланета само някоя дива коза ще да е оцеляла. От нея ли се пръсна?
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, ах. Я пак, че не разбрах кого не сте бутнали?? Е, ние бутнахме една стара жена, и през Възр. процес загинаха няколко турци. Сложи ги на кантара, а от другата страна сложи планините от жертви и реките кръв, които пък ние сме дали по време на миролюбивото ви "присъствие" тука. НИКОГА не можете да ни се издължите. И след 1000 години мнението ни за вашия етнос няма да се е променило.