Нова криза: Палестина и Израел замразиха контакти

Нареждането е на Абас – докато не се отменят новите мерки за сигурност
22 юли 2017 10:57, Мария Захариева
38
Нова криза: Палестина и Израел замразиха контакти
Снимка: Reuters, архив

Палестинският президент Махмуд Абас нареди днес замразяване на всякакви официални контакти с Израел, докато новите мерки за сигурност, въведени от Еврейската държава на Храмовия хълм в Ерусалим, не бъдат анулирани.

Обявявам прекратяване на всички контакти с израелската страна на всички равнища, докато Израел не отмени мерките в Ал Акса и възстанови статуквото, заяви пред медиите Абас, цитиран от световните агенции.

Трима палестинци бяха убити и 400 - ранени при сблъсъци с израелската полиция във и около Ерусалим и из Западния бряг, съобщава bTV

Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове на входовете към Храмовия хълм в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място.

Превантивната мярка за сигурност бе наложена, след като миналата седмица там въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани. Оттогава в района и на други места по Западния бряг има съпроводени с насилие протести. 


38
Още по темата: ПалестинаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
Ноа преди 1 година
Ако международната общност не спираше Израел , могат да превземат и изгонят мюсюлманите от Палестина за единмесец. Не знам Израел дали е измислена държава , ама Палестина даже не е и държава!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Битие 13,14-15 - (обещание на Авраама) "Дигни очите си от мястото, където си ти, и погледнете на север, юг, изток и запад цялата земя, която виждаш, да ти дам и на потомството ти. за винаги."
Днешен Израел е земята обещана и дадена от Бог на израелтяните. Повтарям: дадена НА ИЗРЕЛТЯНИТЕ. Дадена от Бог.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газии арабите и мюслито. Браво на Израел истински войн . Извоюва си територията завзета от арабите през хилядолетието !
Нашата религия е от тея земи и те са наши приятели.
27
8
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
Че то мюслиманите са спонсорирани от Исраел.Атентатите в Европа бяха дело на мюслимани сунити които са първи приятелчета на исраил.Когато араби и евреи се бият от това може да спечели само белият човек като мен!За ман.алите не ми пука!И исраелските болници ги знам префалени яйца.Както и за митът колко са умни половината неща са окрали от други.Мръсни търгаши!
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Израел строи много хубави селища на Западния бряг. Ще ги подари на палестинците след като се изтегли.
25
7
 
14
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Да бе, всички плюете по евреите, ама като сте на зор- искате Израелска болница, лечение и така на татъка? Що не ходите в Палестина? Ревета За горките мюсулмани, ама като се изтърсат в България- пришитите! Айде аман от такива защитници. Като се взривяват и сеят терор - да си търпят последствията. Като започнат да се взривяват пред Ал. Невски и по нашето метро- пак ли ще ги мислите за онеправдани????
24
7
 
5
 
! Отговори
шматка преди 1 година
До 21

Хехе.Бог им дал тази земя.От кога САЩ и ВБ станаха Богове
Ша ма убийш
23
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
израел е измислена държава която изобщо не трябва да съществува.Най нагло правят геноцид над палестинците.По долни от *** няма.
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЙ БОГ НАЛИ БЕШЕ ПРАТИЛ ВЕДНЪЖ ИЗБРАНИЯ НАРОД В РОБСТВО, ЩО НЕ ПОМИСЛИ ПАК ПО ТОЗИ ВЪПРОС?
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
елия център на Ерусалим трябва да се изчисти от араби и мюсулмани ида им бъде забранено да влизат в града.
СЬЩИТЕ МЮСЮЛМАНИ ВИ РАЗРЕШИХА В ЕРУСАЛИМ ДА ВЛИЗАТЕ И НА ТАЯ СТЕНА ДА СИ ЧУКАТЕ ГЛАВИТЕ неблагодарници
20
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото иска да говори. Фактите са непроменими. Думите не променят фактите. Бог стои зад своя народ, който сам е избрал и тежко на всеки, който посегне на Божия народ.
19
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте минуси колкото си искате. Израил е Божият народ. Сам Бог им е обещал тази земя. И им я е дал. И Бог ще излезе и ще воюва за Израил, а всички негови врагове ще треперят срещу него, докато всички познаят Израилевият Бог.
18
7
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Джамията ал акса се намира в близост до Наи святите места в Ерусалим и е кощунство да се разрешава тая джамия да се даде на мюсулманите да си разиграват коня.Целия център на Ерусалим трябва да се изчисти от араби и мюсулмани ида им бъде забранено да влизат в града.
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палестинците се бият с евреите от безизходица, евреите с палестинците пък, защото са си в държавата. Всеки има свой довод за това. Но колкото и да са лоши евреите признавам че от тях по-лоши са само арабите.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по които са ходили старозаветните пророци и Божият Син Иисус Христос са Обетованата земя, която сам Бог е обещал и дал на израелтяните
Учебен пример как преспиват.
В новия завет сьответно в Библията това обещание го няма има грехове сторени от двуличници и алчни храмови служители
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злобата и омразата с която палестинците ненавиждат изрелтяните, разкрива безсилието им. Израил е Божият народ, синовете на Авраам и Давид, а не синът на Агар, Исмаил който се смята за родоначалник на арабите. Юдеите са потомство на Авраамовия син Исаак. Арабите са потомство на Авраамовия син Исмаил.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог като видял как греховно живеете ви е отпратил докато свят съществува да живеете в чужди страни това право е отнето и дадено на всички . Иза доказателсво там има храмове на различни религии.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли колко милиона хора поощряваше и поощтрява да дойдат в Израел уж се врьщат на родината си с тази мьсьл родината на християните е Ерусалим дайте да окупираме.
Но си го набиха сьс своя фюрер сегашния премиер всяка приказка за мир и сядане на маса удобно гьрми конфликт, случайност дьлги години едно и сьщо.
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светите земи, по които са ходили старозаветните пророци и Божият Син Иисус Христос са Обетованата земя, която сам Бог е обещал и дал на израелтяните. Не на палестинците. На палестинците никой и нищо не е обещавал и никой нищо няма да им даде. Палестинците са араби и нямат място в държавата на Божия народ.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По долу някакьв ,,артист'' на ционистите говори за жизнено простраство, изтребване на палестинци и унищожение на Палестина. В сьщия коментар ако променим думата палестинци с израелци това е ксенофобия и претекст Излаел да окупира Бьлгария примернон. Да строи селища в най хубавите