Семейството на Немцов възразиха: Не е убийство, а атентат!

Близките на опозиционера ще обжалват присъдите
22 юли 2017 08:37,
85
Семейството на Немцов възразиха: Не е убийство, а атентат!
Снимка: Reuters, архив

Семейството на убития през 2015 г. руски опозиционер Борис Немцов обжалва присъдите срещу организаторите и извършителите на убийството му. Това съобщиха негови адвокати, които настояват формулировката на престъплението да бъде променена на "атентат срещу държавник или публична личност", предаде Франс прес.

"Обжалваме като представители на дъщерята на опозиционера Яна Немцова", заяви една от адвокатите на семейството, Олга Михайлова, цитирана от руската осведомителна агенция Интерфакс.

Още по темата

"Категорично против сме обвиняемите да бъда осъдени за обикновено убийство. Искаме те да бъдат съдени за атентат срещу държавник или срещу публична личност", уточни Михайлова.

"Настояваме присъдите да бъдат анулирани и делото да бъде върнато на прокуратурата", добави тя.

Немцов - виден представител на опозицията срещу президента Владимир Путин и заместник-министър при управлението на президента Борис Елцин - беше застрелян с четири куршума в гърба на 27 февруари 2015 г. недалеч от Кремъл.

На 13 юли тази година московски трибунал осъди за убийството петима чеченци от мюсюлманските републики Чечения и Ингушетия, които получиха присъди от 11 до 20 години затвор.

След приключването на съдебния процес семейството на Немцов осъди работата на правосъдието като "пълно фиаско", тъй като поръчителят на убийството - също чеченец - така и не беше открит.

Близките на Борис Немцов нееднократно обвиняваха обкръжението на авторитарния чеченски лидер Рамзан Кадиров и дори самият Кадиров, че е отговорен за убийството, но правосъдието отказа да привлече чеченския президент като свидетел. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и колкото и минуси да слагате това е истината, другари червени, неграмотни селяни !
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви приличат на притеснени ? сега след като ги "осъдят" ще ги върнат в чечня където ще ги освободят веднага и ще са герои.Ето това е истината за любимата ви Русия, другари селяни.Мюсюлмани избиват неудобните на Путин християни, а Путин им плаща милиарди за да строят средновековен султанат-халифат в чечня, и да стрелят с въздушни пушки по всяка жена която не е с бурка в Грозни.Това са православните ценности на Путин !
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Семейството на Немцов възразиха: Не е убийство, а атентат! ""................Ето тези *** на снимката ... това са наказателните отряди на Путин които избиват всички неудобни на Путин в Русия, и по света.Но ние ги харесваме, защото са близки до нашия вожд и учитель товарищ Путин,които им плаща милиарди долари всяка година, за да строят халифат в чечня
24
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите по цял свят са финансирани от САЩ. Да заведат дело срещу САЩ.
23
8
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
A България кога ще заведе дело срещу САЩ за извършената серия терористични атентати когато през Втората светован война американски терористи взривиха няколко хиляди цивилни българи жени и деца в София? Вместо съд днес васалното евроатлантическо правителство издигна паметник на американските терористи!
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немцов какво точно правеше и допринесе за Русия, че не се сещам... Освен празни приказки и заклинания нищо съществено не съм чувал от него. Нека който знае да каже.
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От доста години Путин ползва чеченците на Кадиров за поръчкови убийсства и тормоз на руските граждани.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са угро-фини, скандинавси роми.Нищо славянско нямат, досега ги лъжеха.С ДНК изследване през 2015 доказаха скандинавсия си произход.Гледайте руския филм Викинг от 2016г, там изобщо не говорят за славяни.Във филма лъжат, че приемат православието от византийци, а в техните книги се пише, че са приели православието от български духовници.Пак измислят лъжи и измами
19
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Анцуга е немски, явно Меркел е поръчителя.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ruskoto DePeSe?
17
5
 
1
 
! Отговори
ггг преди 6 години
До До " реално&quoкакви глупости пишеш ???? ДОКАЗАНО Е СЪС съдебен процес в САЩ ,че италианците СА ЦВЕТНОКОЖИ И сега какво излиза ,че българите ако сме им роднини СМЕ *** ЛИ ????
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам тези *** на снимката разбирам защо тов. Путин сравни Грозни със земята. Никаква прошка за мусуулманите
15
3
 
5
 
! Отговори
void преди 6 години
@16:Македонски, сръбски, .. всичките са по-близки от руския
14
3
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Не се прави на отворковец, че животът е кратък ...
13
1
 
4
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Фотоса е потресаващ!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До " реално&quo Чети момче ,четииии ! Не пиши глупости прочетени от цензурираната история на света . Чети историята ,не клишетата измислени преди 200 години и Дарвин .
11
14
 
10
 
! Отговори
До " реално&quo преди 6 години
Това въобще не е вярно. Първо - доказано е генетично, че българите са близки със съседните балкански народи без турците и дори с хората от южна Италия, но не и с руснаците.Второ - всъщност културите на българите и руснаците всъщност са много много различни. Само вижте каква музика е популярна в двете страни, как хората празнуват, кухня и т.н.Руснаците генетично и културно са близки с другите северни народи - поляци, литовци, латвийци и дори шведи и финландци, но не и с българи.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати видният опозиционер . 0,7 процента на изборите . Напишете истината - ЕВ..Р.Е.И..Н!
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поръчителя бил чеченец и не бил открит. Не знаех, че Путин е чеченец, а и не е толкова трудно да бъде открит.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ще ги пусне след 2 години...