Ципрас признава: Допуснах големи грешки!

Най-трудно било да избира хора на ключови постове в кабинета
24 юли 2017 15:45,
47
Ципрас признава: Допуснах големи грешки!
Снимка: БТА

"Допуснах големи грешки, но най-лошото е зад нас", заявява гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за британския в. "Гардиън", цитирано от изданието "Прото тема".

Сега можем със сигурност да кажем, че икономиката на Гърция върви нагоре. Лека-полека това, за което никой не вярваше, че би могло да се случи, ще се случи, ще извадим Гърция от кризата и в крайна сметка това ще бъде оценено, смята Ципрас.

"Гардиън" припомня, че са изминали две години и половина, откакто Ципрас е поел властта в Гърция. "Зад нас е останало най-лошото", казва Ципрас.

Това е един невероятен лидер от началото на голямата гръцка дългова драма. Бивш комунист и активист, той вече е най-дълго управлявалият премиер от момента, в който започна икономическата криза в Гърция, посочва авторът.

Той изтъква, че Ципрас е обещал да игнорира критиците си и да изведе страната от най-дългата й криза, но от две лета насам гръцкият премиер има друга нагласа. Едва на 42 години, неговата отговорност и реалностите от управлението му си казват тежката дума, пише БТА.

"Когато влязох в премиерския кабинет, нямах никакъв опит или чувството колко големи са били ежедневните трудности. Мисля, че сега имам една много различна представа от тази в началото."

"Допуснах грешки, големи грешки", казва Ципрас и допълва, че най-голямата е била, когато е трябвало да избира хора на ключови постове в своя кабинет.

"Гардиън" пояснява, че Ципрас се е въздържал да говори за алтернативния план за излизане на Гърция от еврозоната, предложен му от неговия бивш финансов министър Янис Варуфакис, като казал, че този план е бил "неясен и не си заслужава да се говори за него".

Британският вестник се спира и на неестественото съжителство между леви и крайнодесни в превизвикалата остри критики управляваща коалиция, като смята, че политическото оцеляване и властта са основна грижа на партията СИРИЗА, макар според автора гръцката икономика да е все още далеч от това да излезе от тунела.

Ципрас заявява пред "Гардиън", че до изборите през септември 2019 г., когато изтича неговият мандат, ще успее да реализира поставените цели и да извади Гърция от блатото, в което, както се изразява, са я "вкарали онези, които са я разграбили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканските църкви на азиатските гърци в Истамбул.Балканите се оказват между ч.у.к.а и наковалнята.Във Византия се сменя системата,титлите,езика,целите,селското стопанство,религията от езичество преминава в християнство и т.н.,превръщайки се в една христянска империя,където църквата е подчинена на владетеля.И макар,че е зачената от Римската империя,приликата ѝ с Римската империя е малка.
14
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Когато турците влизат в Константинопол не разграбват и не унищожават града, както са направили кръстоносците по-рано. Уважавали са християнската религия защото така им пише в корана. Султан Мехмед е бил впечатлен от града и го прави своя столица, като се обявява за наследник на императорите. Истината е, че бългаския и гръцкия народ са били съхранени и предпазени за 500 години от католическите фанатици и руските варвари. Империята обаче се разпадна и русите ви наложиха комунизъм.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГовориш наизуст,османците са унищожили най-бляскавата,научна и прогресивна част от Европа - Византия и Балканите,довеждайки ги до примитивизъм.Дори постройките не са пожалени.Фанариотите довършват делото им,унищожавайки тонове книжнина,стенописи,икони на Балканските народи ,само защото не са на гръцки език и искат да подчинят Балканските църкви на азиатските гърци в Истамбул.Балканите се оказват между *** и наковалнята.Във Византия се сменя системата,титлите,езика,религията с хрис
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 3-Много грешки съм правил през живота си Но не очаквам като тези ***.лакас да плати комшилъка за грешките ми
11
18
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Ципрас има възможност да спаси Гърция и да изплати дълговете на страната си. Нека продаде гръцките острови и Западна Тракия на Турция. По този начин по миролюбив път ще спечелят и двете страни. Имайте предвид, че гръцките острови са част от жизненото пространство на Турция. След 50 години турците ще са 150 милиона и ще трябва да се разселят към нови територии и така или иначе ще окупират гръцките острови. Гърците имат възможност да спечелят от ситуацията.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво призна си най сетне. Сега наред сме европейците да развържем портфейла и да платим на тези
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво-лошо,добре е поне,че гърците не са с български пенсии.Криза-мриза,обаче заплащането им е по-добро от България.И са толкова обединени като народ,за най-малкото недоволство протестират,за разлика от нас.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвременните гърци нямат право да се наричат наследници на древна Гърция и още по-малко на Византия. Това е огромна лъжа и присвояване на чужда история. След 2000 години смесване, съвременните гърци нямат и 1/2000 етническа принадлежност към древните гърци. А Византия е била римска империя, не гръцка! Столицата Истанбул и ядрото на Империята се намира в днешна Турция. Турция има много повече право да се нарече наследник на Византия от днешните гърци.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на гърците е, че 500 години са се смесвали с турците и са загубили древногръцкото в себе си. Съвременните гърци са анадолски християни, власи, албанци и славяни, говорещи лоша форма на някогашния древногръцки. Колкото до съвременна Гърция - няма да се оправи скоро. Със 170 милиарда дълг, разчитаща предимно на туризъм и хубаво време, ще затъва все повече. Естествено, че Ципрас е допуснал грешки. Все пак е комунист! Затова видите ли комунист - зашлевете му една! Винаги ще има за какво!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди три години друга песен пееше май...Още ще си кажеш.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да извади Гърция от блатото, в което, както се изразява, са я "вкарали онези, които са я разграбили"....ципурата излъга мощно хората на референдума и направи точно обратното на това, което бе в референдума- а именно "охи"!тези което ограбиха гърция (гръцкото бсп и сд) ще върнат ли парите, ще отидат ли в затвора?трябваше да послушаш варуфакис и т.н."инвеститори" трябваше да видят от 5-те пръста - средния! това ти каза и народа на референдума, а ти 5 дни слред него се изплю в лицето на хората
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От това което четох, ако Гърция беше излязла от еврозоната, населението нямаше да преживее такъв финансов стрес.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки прави грешки през живота си. Който не си признава това (дори пред себе си) е лъжец.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата ти грешка беше, че си помисли, че си способен да излъжеш Путин да ти плати борчовете за сметка на руския народ.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ципрас. Потомък на анадолски гърци. Живеещ в обикновена жилищна кооперация, придвижващ се с велосипед до кварталната бакалия. За разлика от някои други "безгрешни" движещи се с група охранители в големи бронирани автомобили с тъмни стъкла.