Ципрас признава: Допуснах големи грешки!

Най-трудно било да избира хора на ключови постове в кабинета
24 юли 2017 15:45,
47
Ципрас признава: Допуснах големи грешки!
Снимка: БТА

"Допуснах големи грешки, но най-лошото е зад нас", заявява гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за британския в. "Гардиън", цитирано от изданието "Прото тема".

Сега можем със сигурност да кажем, че икономиката на Гърция върви нагоре. Лека-полека това, за което никой не вярваше, че би могло да се случи, ще се случи, ще извадим Гърция от кризата и в крайна сметка това ще бъде оценено, смята Ципрас.

"Гардиън" припомня, че са изминали две години и половина, откакто Ципрас е поел властта в Гърция. "Зад нас е останало най-лошото", казва Ципрас.

Това е един невероятен лидер от началото на голямата гръцка дългова драма. Бивш комунист и активист, той вече е най-дълго управлявалият премиер от момента, в който започна икономическата криза в Гърция, посочва авторът.

Той изтъква, че Ципрас е обещал да игнорира критиците си и да изведе страната от най-дългата й криза, но от две лета насам гръцкият премиер има друга нагласа. Едва на 42 години, неговата отговорност и реалностите от управлението му си казват тежката дума, пише БТА.

"Когато влязох в премиерския кабинет, нямах никакъв опит или чувството колко големи са били ежедневните трудности. Мисля, че сега имам една много различна представа от тази в началото."

"Допуснах грешки, големи грешки", казва Ципрас и допълва, че най-голямата е била, когато е трябвало да избира хора на ключови постове в своя кабинет.

"Гардиън" пояснява, че Ципрас се е въздържал да говори за алтернативния план за излизане на Гърция от еврозоната, предложен му от неговия бивш финансов министър Янис Варуфакис, като казал, че този план е бил "неясен и не си заслужава да се говори за него".

Британският вестник се спира и на неестественото съжителство между леви и крайнодесни в превизвикалата остри критики управляваща коалиция, като смята, че политическото оцеляване и властта са основна грижа на партията СИРИЗА, макар според автора гръцката икономика да е все още далеч от това да излезе от тунела.

Ципрас заявява пред "Гардиън", че до изборите през септември 2019 г., когато изтича неговият мандат, ще успее да реализира поставените цели и да извади Гърция от блатото, в което, както се изразява, са я "вкарали онези, които са я разграбили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
АНДРЕЙ РАЙЧЕВ преди 6 години
Аз бях в Гърция по време на референдума..Имаше 5 дена пауза и мълчене после, а след това и две седмици банкова ваканция..Просто Франкфурт и Еврото казаха че ще спрат парите, и Ципрас се уплаши и дори гласува след 14-ия ден много по-лоши условия..А целта на референдума беше да се намалят изискванията и условията на Евро-печатарите..а не толкова да се излезе от Еврозоната. Ципрас така го пусна въпроса-- ''Тези условия не са добри за нас''.. Това беше въпроса..А не ''Да излезем ли от Еврозоната'' !
34
2
 
12
 
! Отговори
Вашта мм.. преди 6 години
А Драгалевакия ман....бастиса държавицата ни, а другите след него я довършиха,оглозгайки останалото от нея.
33
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ципрас бил направил грешки - е кога успя та той не е правил нищо.
32
7
 
12
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Гърция е окупирана държава. Превзета от Германия. Гърция е Германия. Ципрас е добро момче но служи на Сорос. Който служи на Германия служи на Сорос. Турция е подвластна на Ротшилд. Два клана. Или си с едните или с другите.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма народ който да не се е смесвал. Много глупаво твърдение. Турците са далеч по-смесени. Османците са били нищожен процент от населението. Важна е културата, а в Гърция тя е гръцка. Езика им е гръцки - наследник на древногръцкия.
30
3
 
9
 
! Отговори
А преди 6 години
Неоосманлия еничер е оксиморон. Но това няма как да го знаеш, защото си част от генетично увредена пасмина, която се смята за нация от по малко от 100 г.
29
2
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Ти по времето на Чингис хан беше ли вече роден та знаеш. Според историята той не е минавал Дунава. Тук са вилняли само татарски банди,на които Ивайло набързо вижда сметката. Но доста по зле е било по времето на кърджалиите и даалиите и черкезкото преселение. Все турска примитивна ***.
28
15
 
4
 
! Отговори
Нео-Османлия Еничар преди 6 години
Чакам с нетърпение деня, когато вилайетите ще се върнат пак обратно под крилото на великия султан, и аз, с моя ятаган, ще му бъда верен слуга! Иншаллах!
27
1
 
15
 
! Отговори
Румен до 26 преди 6 години
Как ще знаеш за дворци и градове като турските диваци ги унищожават. И пробват народ, който от 2000 г.строял градове,имал собствен календар и писменост по времето когато дивото планинско турско племе е ходело по препаски и е виело срещу луната.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръцките острови са част от турското жизнено пространство и ще бъдят изкупени един по един от задлъжнялите лъжегърци. Защо ги наричам лъжегърци? Защото 500 години са се смесвалии с турците и от гърците се е получило една етническа шльокавица от анадолски христиени, албанци, славяни, влахи и всякакви други от различни краища на империята, които през вековете са навестявали Гърция и са си оставяли семето :)))
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27KAKVA ELADA,KAKVA MAKEDONIA--PROCETI VNIMATELNO ISTORIATA--TOVA SA IZMISLENI PONYATIA,KAKTO I TURSKOTO ROBSTVO.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елада е на 4500 години, имало я е много преди Турция и Германия и ще я има много след тях. Всеки който предявява териториални претенции към свещенните и изконни гръцки острови или други части от древната гръцка земя, ще бъде заклан още преди да си го помисли!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO EDIN ISTINSKI KOMUNIST MOGE DA POMOGNE NA STRANATA SI.
22
7
 
7
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Този е гръцкият вариянт на МухоБойко!!!!!-))))))
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Румен до 14Сега България е по-зле и от разрушенията на Чингис хан.
20
2
 
29
 
! Отговори
Румен до 14 преди 6 години
Когато турците идват на Балканите заварват тук крепости,дворци, пътища и цъфтящи градове с бляскава,водеща Европа култура. След 500 г оставят след себе си кални пътища,кирпичената си архитектура и няколко мизерни джамиики. Никаква промишленост в края на 19 век.Я се огледай и ми покажи нещо забележително оставено от турските варвари по нашите земи. Не случайно ви мразиме от сърце и сме благодарни на Русия.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Няма 'непрекъснат растеж', формулата на капитализма се изчерпва. Може още тази есен да гръмне криза, ако не до година две....абсолютен факт! въпроса е не "дали?", а "кога?"!знаят го ония "горе" и както всички виждат - подготвят се, защото в момента сме в крайната фаза на "двойният връх", след който феркс- джиите знаят какво следва!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ципрас бил най големия гларус :) С едно посещение на година харчи милиардите на Бабата...
17
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Турция да купи гръцките острови, които им хариза солунския евреин Ататюрк.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, Варуфакис беще прав, но на Ципрас му свиха сърмите. Истинско чудо е че оцеля толкова време. Вече е късно за излизане, ще си стоят като опашкари.Какво възстановяване, всичко е купено от Китай. Големите си разиграха коня. Гърците стават като българите - прошляци. Няма държава, която да е напреднала последните десет години, само Китай и Далечния Изток. Няма 'непрекъснат растеж', формулата на капитализма се изчерпва. Може още тази есен да гръмне криза, ако не до година две.