Ердоган в Кувейт, Катар... урежда кризата в Залива

Доха продължава да отрича обвиненията, че подкрепя тероризма
24 юли 2017 07:30,
26
Ердоган в Кувейт, Катар... урежда кризата в Залива
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Кувейт - втора спирка от обиколката му в Персийския залив, чиято цел е да бъде намерен изход от патовата ситуация между турския съюзник Катар и четири други арабски страни, съобщи ДПА.

Кувейт играе ролята на посредник в кризата между Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, Египет и Катар. Ердоган обсъди въпроси от общ интерес и последните събития в региона с кувейтския емир Сабах ал Ахмад ас Сабах, посочи кувейтската информационна агенция КУНА, без да даде повече подробности.

Още по темата

По-рано вчера Ердоган посети западния саудитски град Джеда, където се срещна с крал Салман. Двамата лидери обсъдиха начини за борба с тероризма и неговото финансиране, съобщи официалната саудитска агенция СПА.

Ердоган ще отиде днес в Катар - трети и финален етап от двудневната му обиколка.

Миналия месец четирите страни скъсаха дипломатическите си отношения и спряха транспортните връзки с Катар заради твърдения, че заливната страна подкрепя тероризма.

Доха отрича тези обвинения и отхвърли списък с 13 искания, който й бе връчен като условие за спиране на бойкота. Исканията включваха ограничаване на връзките с Иран, спиране на подкрепата за ислямистки групировки и закриване на телевизия "Ал Джазира".

Ердоган е петият високопоставен държавник извън Персийския залив, който опитва да уреди спора, откакто ескалира на 5 юни. Топдипломатите на Великобритания, Франция, Германия и САЩ вече се намесиха в дипломатическата криза, което е показателно за това колко силно безпокойство поражда тя отвъд региона, отбеляза Асошиейтед прес.

Задачата на Ердоган да постигне пробив е по-трудна от тази на турските съюзници в НАТО заради все по-топлите отношения, които изгради с Катар през последните години. Въпреки че членовете на антикатарския квартет имат силни търговски връзки с Турция, нейната близост с Катар поражда подозрения за истинските мотиви на Анкара, допълни агенцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците са прошляци
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елада е велика! Най-красивата и прекрасна страна с най-славна история!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкакво да й гледам на Гърция? Мързеливци с ориенталско мислене, добре че нямаха комунизъм и САЩ ги финансираше. Всеки им е длъжен с нещо и сега са пред фалит и не могат да си стегнат държавата вече 10 години. Нямат нищо общо с древните гърци защото 500 години са се смесвали с отомански диваци и са възприели техния ген и манталитет. В България е подобно положението за съжаление. Няма страна, която да е била 500 години под отоманска власт и да е прокопсала.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендай пример на страна, която е била под османско и да е добре сега (под добре визирам да има европейски стандарт на развитие)? Исляма нищо добро не носи, дори бащицата ви Ататюрк го е оплюл яко.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ами тя България затова е на това дередже. 500 години се е смесвала с отоманските ислямистки диваци. "Преди това и асъл, са ви смазвали византийците...А най-голямата ви изостаналост идва от Братушко Робство...Вижте и другите държави, които са били в Османско Владичество...Много по напред са от вас, поради простата причина, че не са имали Руско Робство...
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заради тези 500 години "съжителство" България изпусна просвещението, ренесана и други велики течения. "Само вие ли бяхте в Османско Владичество...Все хвърляте топа на турците...Нарпимер виж и Гърция и тя беше в Османско Владичество...Случайно вашата изостаналост да не идва от Руското робство асъл...:-):-):-)
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: МНОГО ПРАВИЛНО и номер 9"САМО ТАМ Й Е МЯСТОТО НА ТУРЦИЯ ! ТУРЦИЯ НЯМА МЯСТО В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ !"Вие "европейците" за цивилизовани ли се взимате колега...Който е идвал в Турция знае и как е посрещнат...още от границата си личи кой е по цивилизован... Посрещнати с оооо Комшу, любезност и бързо обслужване, а там сте нацупани и чакаш да дойде кефа на сервитьорката, която пуши на бара...точно Вие не ми говорете за цивилизация...
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименО, да, защото вие сте много "примерни". Уж не пиете алкохол, а като отидете в Европа сте като развързани и първото което правите е да се напиете и да отидете по леки жени. Не ми хвали вашите семейни ценности с многоженство или ако дъщерята превиши правата си (сведени до нивото на животно в клетка и инкубатор) я пребивате с камъни. Сега ще кажеш, че Турция е "светска" и нямало многоженство - почакай и Ердоган скоро и това ще разреши както ви разреши да се забулвате. Султанат.
12
0
 
4
 
! Отговори
Мехмед преди 6 години
Разваляме техните мръсни планове, затова се побъркват , не ги бръснем за слива , култура човещина не е педарастията , не са татуировките , култура човещина е да помагаш, а не да крадеш и убиваш невинни жени и деца . Така, западът е само един провал и нищо друго не е.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинаНе искаме да имаме нищо общо с вас. Стойте си в ердогановия султанат на масови репесии и чистки и се самонадъхвайте колко сте велики и успяващи. Никой не ви иска защото с нищо не сте допринесли за цивилизацията. Унищожили сте велики християнски цивилизации и сте ги заменили с тъмен, пещерен ислям. Заради тези 500 години "съжителство" България изпусна просвещението, ренесана и други велики течения. Мястото на Турция е при тези на снимката, в Европа място няма и го доказа.
10
2
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Супер се кефя как разни *** се оправдават с нас че са на това дередже. И 1000 години да ви управляваме пак няма оправия
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно как по-точно генетичния код се влияе от политическата система, в която се намира човек? :D
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТУРЧИНАми тя България затова е на това дередже. 500 години се е смесвала с отоманските ислямистки диваци. Ще са нужни още 1000 години за да изчисти ориента от себе си. Какво нещо е бил БИ по времето на елинистическата цивилизация (Египет на птолемеите, Сирия на селевкидите, Персия) и каква мюсюлманска дупка е сега. Много тъжно. В Анатолия е имало богата цивилизация в лицето на Византия, а не като сега - потуррнащина, ислям и дивотия. И забулени жени без права. Ужас.
7
4
 
13
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 6 години
До АнонименА бе *** тия дето ги обиждаш са ви управлявали 500г. техният генетичен код си е на хора които никога не са били под някакво робство били са винаги владетели,а твоят код си робски и просташки от което няма излекуване.
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МНОГО ПРАВИЛНОСъгласна съм с тебе ! Дори самите турци имат една поговорка - насила хубост не става !Така ,че греши всеки който си въобразява ,че насила ще направи от турците интелигентни ,разумни и светски ориентирани хора ! В турския ген е заложено дивашкото ,ислямското и няма никакви шансове за промяна и подобрение на генетичния фонд по простата причина ,че повечето се женят по-между си по роднинска линия и простотията се съхранява и в гените на следващите поколения!
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕРДОГАН Е ТЕРОРИСТАми Ердоган беше терорист още преди да стане президент на Турция ! Гледал съм го този клип ,но му забравих заглавието ! Водещият показа във видеото неоспорими кадри как Ердоган и терористите са в една стая и обсъждат нещо ! Водещият каза ,че тогава Ердоган е бил ученик на тези терористи ! А сега човек трябва да е много наивен за да очаква Ердоган да се бори срещу тероризма след като самият той е част от тероризма !
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички държави от залива подкрепят терористични организации и групировки, без изключение, арабите искат да разрушат Запада с пари от петрола, които наливат в оръжие за тези главорези и са доста близо до успех
3
11
 
16
 
! Отговори
МНОГО ПРАВИЛНО преди 6 години
ДОБРЕ СЕ Е ОРИЕНТИРАЛ ЕРДОГАН ,ЧЕ Е ТРЪГНАЛ НА ПОСЕЩЕНИЕ В АРАБСКИЯ СВЯТ ! САМО ТАМ Й Е МЯСТОТО НА ТУРЦИЯ ! ТУРЦИЯ НЯМА МЯСТО В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ !НИКОЙ НАСИЛА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОТ ТУРЦИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ И РАЗУМНИ ХОРА ,ДОРИ И АТАТЮРК НЕ УСПЯ !
2
2
 
6
 
! Отговори
Ники преди 6 години
"Нашите терористи са най-правилните терористи"
1
5
 
12
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Доколкото разбрах от статията противоречията са защото всяка от трите държави- Турция, СА и Катар подкрепят различни терористи, които пък си съперничат коя е по-близка на ИД!