Ердоган за обиколката си в Залива – продуктивна!

"Ще продължат усилията си за стабилността и мира в региона"
25 юли 2017 17:00,
46
Ердоган за обиколката си в Залива – продуктивна!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган оцени своята обиколка в страните от Залива като "продуктивна и успешна" и изрази надежда за скорошно решение на кризата около Катар, съобщава ТАСС, предава БТА. 

В реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, предавана на живо по телевизия ТРТ, Ердоган каза, че контактите, които е имал по време на обиколката, са били полезни.

"Ще продължим усилията си за стабилността и мира в региона с още по-голяма решителност", каза Ердоган.

Турският президент се върна от Катар в понеделник след двудневно посещение в Саудитска Арабия и Кувейт в опит за посредничество в най-дълбоката криза сред арабските държави от години.

Турция е най-влиятелният поддръжник на Катар в конфликта му със Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет, които на 5 юни скъсаха дипломатическите си отношения с Доха, като обвиниха Катар, че подкрепя тероризма и се намесва във вътрешните им работи. Последваха икономически санкции и транспортна блокада на Катар.

Турция се опитва да играе ролята на посредник в решаване на кризата, но засега няма признаци за постигнат напредък.

По повод последното напрежение в отношенията с Германия, Ердоган заяви, че няма никакво разследване или преследване към германските фирми в Турция, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

"Виждаме, че германските фирми са по-умни от техните политици. Идващите от бизнес средите сигнали показват, че новите инвестиции продължават без прекъсване. Няма нито разследване, нито преследване - на която и да е германска фирма в Турция. Това е една лъжа и нейната цел е отклоняване на вниманието", посочва още Ердоган, цитиран от ДХА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аз се чудя каква медия е тази. За Ердоган поне по две новини на ден. Къде бил, с кой се срещнал, какво казал. За Радев на два месеца я има нещо я не и ако има то е за санкциите срещу Русия. Има ли изобщо президент в самолета?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех и ние да имахме един като Ердоган....А то....Радев.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, предавана на живо по телевизия ТРТ, Ердоган каза, че контактите, които е имал по време на обиколката, са били полезни.....Значи Ердоган, който е диктатор след всяка своя совалка дава пресконференция какво е свършил, а нашите демократични управници не дават никакъв отчет къде и какво са свършили..
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докъто българите още не могат да си пооправят корупцията и конфликтите им с ромите...турските учени са успяли да направят технология, която може да копира 3D аорт вена...възможно е скоро да се копират органи... сърце, стомах тн и по тоя начин да не чакаш за трансплация докъто ти се намери подходящия орган!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато арабите се карат помежду си Кудюс заминава
21
3
 
10
 
! Отговори
турчина преди 6 години
До 31За разлика от България където бюлетините се броят една седмица в зала арена армеец без да се разрешава на председателите на комисии да напускат залата, в Турция има демокрация от 95 години насам, и работеща система
20
4
 
10
 
! Отговори
турчина преди 6 години
Американската хегемония приключва.Слава на Ердоган!
19
5
 
14
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Виждаме, че германските фирми са по-умни от техните политици. Идващите от бизнес средите сигнали показват, че новите инвестиции продължават без прекъсване------Въххх ! Май че Ердо пак е забил лафа на деня !Значи.....да се каже истината е важно ,но още по важно е , ТЯ да бъде казана на точното място и време. ...
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Малко хора ги касае какво е казал ержо, да не кажа никой.."Вярваш ли си...като гледам в последни времена ушите на европейците най-вече са в Ердоган, Тръмп и Путин...а за това което си писал ти смени "ерджо" и постави там "радев"...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викате нашите са си наши...ама думите не съвпадат с действията нещо:-) кво му има на референдума...всяка нация има различни мисли, там няма ли...във Франция няма ли Макаронци и Льо Пенци:-) :-) :-)
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите са си наши, не им бери грижа. А Ердо си е ваш проблем. Чувайте си го. Ама като гледам от референдума, с който толкова се фукаше и турците не го искат. Само на терора си крепи властта.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко хора ги касае какво е казал ержо, да не кажа никой..
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На Ердо алъш-вериша му е да пълни затворите с хора и да им съсипва живота. За какво да му завидиш на тоя фашист?"Я кажи за алъш вериша на вашите там...Питай ги да видим дали да им пратим още бежанци на патриотите! Гледаме, че са го обърнали на бизнес :-) :-) :-) :-)
13
4
 
19
 
! Отговори
турчин преди 6 години
До АнонименЕдна истина. В годините между 1924 -1930 група строители от България на работа в Анкара са посетени от Ататюрк. Той имал симпатии към Българите. Тогава Той им казва,,какво направихте вие, имахте един велик държавник иго убихте". Става въпрос за Стамболийски. Историята се разказва от баща на син който е жив още. Стига с омраза.
12
8
 
18
 
! Отговори
gurbetciya преди 6 години
Erdogan e velik !!!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердо си гледа алъш-вериша а немцитИ и останалите еврогейтаци ще изпоприпадат от злоба :D
10
14
 
24
 
! Отговори
Валери преди 6 години
Не харесвам Турция, но признавам че си имат лидер. Ердоган е в топ три на най влиятелнитепрезиденти. *** или Боце не могат на малкия му пръст да се мерат
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите да си гледат Патриоите им Трафиканти!!!
8
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи важности взе да си придава, един ден ще свърши на въжето, с рогата надолу.
7
4
 
3
 
! Отговори
666 преди 6 години
Иска ти се да бяха крави...