За 40% от руснаците глобалното затопляне е измислица

Според тях е обект на спекулации със страховете на хората
25 юли 2017 07:57,
41
За 40% от руснаците глобалното затопляне е измислица
Снимка: Архив, Reuters

Почти 40 на сто от руснаците смятат, че глобалното затопляне е измислица и предмет на спекулации, показва анкета на държавната социологическа агенция ВЦИОМ, цитирана от Франс прес.

Според 39 процента от анкетираните (с 5 пункта повече, отколкото преди 10 години) "затоплянето на климата е измислен проблем и обект на спекулации за онези, които искат да се възползват от естествения страх на хората от природни катастрофи".

Повече от половината руснаци (51 процента) обаче са на мнение, че глобалното затопляне е сериозен проблем, който изисква незабавно решение, а мнозинството запитани (55 на сто) смятат, че това явление има вредни последици за Русия.

В началото на юли руският президент Владимир Путин увери, че Русия ще зачита Парижкото споразумение за климата, което има за цел намаляване на емисиите на газове с парников ефект и беше отхвърлено от американския му колега Доналд Тръмп.

По данни на Световната метеорологична организация (СМО) през 2016 г. планетата ни е счупила за трети пореден път годишния рекорд за високи температури, регистрирайки повишение с около 1,1 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.

В някои части на Русия температурите миналата година са превишавали с 6-7 градуса обичайните стойности.

Допитването на ВЦИОМ е от средата на юли. В него са участвали 1200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
20
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Кой се учудва, че масовия руснак и българския министър на околната среда са на едно мнение.---------Ами, че то и Тръмп смята така, бе!Тръмп заяви, че САЩ излизат от Парижкото съглашение по климата и отказа да подпише договора. А, РФ го подписа.Що ли???Изменението на климата е факт, но че се дължи единственно на човешката дейност - мнозина учени специалисти в тази област на науката не са съгласни с това твърдение.Какви са истинските причини или са неизвестни, или не се казват!?
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо ГогоСтатистиката която се води от началото на индустриалната революция говори обраното. Сори.
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже голям процент от хората не могат да разберат идеята зад термина "глобално затопляне" вече учените го наруичат "климатични промени" за да може *** който още вярва в хороскопи и божества поне малко да разбере за какво става дума реално.
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То за 80% от света руснаците са измислица. ...
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупост е да се казва,че замърсяване няма,глупост е и да се отрича че милионите и милиарди мръсни газове от транспорт и производства нямат влияние на качеството и състава на атмосферните газове.Всичко това се прави за бягство от лична отговорност,човек не иска да признае,че от него и неговата дейност зависи околната среда в която живее.Сега ние бягаме от отговорност но нашите деца и техните деца ще ни винят за консуматорското ни мислене и за токсичния свят който им оставяме
12
2
 
10
 
! Отговори
нели преди 6 години
Ми те това лято всъщност имаха зима досега.
11
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО -ДЪРВЕТАТА!!!!АКО ПО-ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В РУСИЯ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА АЗ ЩЕ СЪМ ПЪРВИЯ КОЙТО ЩЕ КАЖЕ БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ РУСИЯ СА МЕЖДУНАРОДНИ МАСОВИ УБИЙЦИ А НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ СА ИМ СЪУЧАСТНИЦИ!
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой се учудва, че масовия руснак ( почитател на лосиона) и българския министър на околната среда са на едно мнение.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с или без анкети, климата на Земята се е променял и ще се променя и без напъна човешки. Планетата е минавала и през ледникови периоде и през горещи и влажни периоди, нещо хората са се взели на много сериозно, че могат да влияят на климата в една или друга покоса. Ха ха като вицаСрещнали се две планети и едната се оплакала на другата- имам Homo sapiens- а споко, бързо ще ти мине
8
6
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Затопляне има, но не е от човечеството ! Нито американците, нито китайците са прости...
7
8
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
Както и поне 100 % биха гласували пак за путин, както и че в сибир след 30-50 г. няма да има и 10 % руснаци-само китайци. Или че руснаците не са най-разватата нация---на пиене на водка. Всички това са глупости. Животът и тях ще отрезви.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затопляне има, но то не е свързано с човешката дейност.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после руснаците не били избрали тръмп, че те са си на един ъкъл
4
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално руснаците са мал.оумна нация. Даже очаквах да са 80%. Толкова колкото гласуват за путин
3
3
 
17
 
! Отговори
Така е преди 6 години
За нас е 100 % измислица.Ние не вярваме нито на соца , нито на демокрацията , та камо ли на някакво глобално затопляне.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи сме на едно мнение с тях
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 40% от руснаците в Сибир сигурно