За 40% от руснаците глобалното затопляне е измислица

Според тях е обект на спекулации със страховете на хората
25 юли 2017 07:57,
41
За 40% от руснаците глобалното затопляне е измислица
Снимка: Архив, Reuters

Почти 40 на сто от руснаците смятат, че глобалното затопляне е измислица и предмет на спекулации, показва анкета на държавната социологическа агенция ВЦИОМ, цитирана от Франс прес.

Според 39 процента от анкетираните (с 5 пункта повече, отколкото преди 10 години) "затоплянето на климата е измислен проблем и обект на спекулации за онези, които искат да се възползват от естествения страх на хората от природни катастрофи".

Повече от половината руснаци (51 процента) обаче са на мнение, че глобалното затопляне е сериозен проблем, който изисква незабавно решение, а мнозинството запитани (55 на сто) смятат, че това явление има вредни последици за Русия.

В началото на юли руският президент Владимир Путин увери, че Русия ще зачита Парижкото споразумение за климата, което има за цел намаляване на емисиите на газове с парников ефект и беше отхвърлено от американския му колега Доналд Тръмп.

По данни на Световната метеорологична организация (СМО) през 2016 г. планетата ни е счупила за трети пореден път годишния рекорд за високи температури, регистрирайки повишение с около 1,1 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.

В някои части на Русия температурите миналата година са превишавали с 6-7 градуса обичайните стойности.

Допитването на ВЦИОМ е от средата на юли. В него са участвали 1200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
brokeback P преди 6 години
естествено че е измислица. нали хилари и ал гор ни спасиха. продължавайте да плащате за карбонни кредити обаче да не би да се върне и висчките да станем на пица.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е важно има или няма затопляне,важно е да няма замърсяване,а за това човек се замисля едва когато го засегне,когато не можем да намерим чиста вода за пиене на планетата тогава ще е късно,когато замърсения въздух започне да разболява и т.н. Удивен съм колко много хора отричат вредата от човешката намеса,приличат ми на магаретата с капаци на очите, дето могат да гледат само напред но не и настрани за да не се плашат
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БуНе равявай тъпппотията си като знаме! Мненията по цял свят са различни. А ти изкара ли за днешната пица?
34
0
 
1
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
я да видим кой е бил виновен за ледниковия период и измирането на динозаврите...а после за затоплянето...има си такива периоди...
33
3
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Веднъж и руснаците да са прави.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жива измама си е ,,глобалното затопляне ,, И това го знаят хората по света . Само една шайка демократи ,лъжат на поразия .
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми не само руснаците, много други хора по света мислят същото. Е, и?Иначе драскачите на това скайтче не са наясно има ли го, няма ли го това затопляне, също. Просто вярват, като другата част от хората, на това, което се представя пред обществеността и толкоз.
30
3
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
1986-pod patronaza za zastita Na pingvinite v Antarktida /ozonivata dupka/be podpisano sporazumenie za ogranicavane Na izpolzvaneto Na freona za ohlazdaneto Na hladilnicite.Predatelia Gorbi go podpisa-sruti proizv Na hlsdilna tehnika I ohlazdssti agregati...Rodshild s radost zapulni nisata...Ta vseki moze da procete za ozonovata dupka dnes....;))Ta I Sega....kvoti,psricni potoci...,niskoi gi subira...i polucava niakskvo PREIMUSTESTVO pred konkurenta...;))
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
манипулацията започва още от заглавието - информацията не започва с това, че повечето хора смятат затоплянето за сериозен проблем - 50% и направо се вкарва думата "измислица".Само от тук можете да си направите изводите за този сайт.
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше ли торнадо в Москва или пак измислят страшни случки само да плашат хората?
27
6
 
18
 
! Отговори
бай хой преди 6 години
Естествено, че е измислица, няма доказателства, че човешката дейност влияе върху климата, само хипотези и предположения.. Не е трудно в днешно време човек да се сдобива с информация и да направи справка на годишните температури и през изминалите години, за да разбере, че това са нормални неща, но е по лесно да четем и да вярваме на това което ни се предлага. Живи и здрави да сте овчици започвайте да строите бункери, че иде края на света ХАХХА АХАХ :D
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах какво точно против имат руснаците срещу "глобалното затопляне"???
25
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са с нивото на интелект на Тръмп, затова и толкова много си допадат един друг и си душат под опашките. Даже и наш Боко който гордо заяви "и аз съм *** като вас" стои едно стъпало по-нагоре в класацията.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В някои части на Русия температурите миналата година са превишавали с 6-7 градуса обичайните стойности, а тази година са значително по-ниски от нормалните.Тази година в Москва лято няма.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те руснацете това лято го презимуваха, те за глобалното затопляне ще ги питата, че и аз на тяхно място ще съм ЗА с две ръце
22
23
 
13
 
! Отговори
Бу преди 6 години
Руснаците са всеизвестни ръбове, винаги на чорчик, не по врат, а по шия.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там е такъв студ целогодишно, руснаците не могат да видят топло време, как ще им дойде на ум, че имало глобално затопляне.... В Москва тази година температурите не са минали 25 градуса, и то от време на време....
20
1
 
21
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Между другото така мисли и Доналд Тръмп и официално го заяви по телевизията. И то - Няколко пъти.
19
6
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ако някой тръгне да заличава по-големите градове на Русия, ти няма да можеш да кажеш браво, и то по съвсем разбираема причина. Няма да си жив, както и голямата част от жителите на планетата. Дано го разберете с *** си ш.орошки кратуни!
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само 400 ppm CO2, до 1200 каквито Земята е имала, има ехеееееееее много време. Що животински ведове са се появявали и изчезвали, та и с хората така, един ден ще си изчезнат и кво толкова, все едно един ден планетата ще е мъртва, Слънчо си знае работата!!!