Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"

Заплахата е реакция към изказване за смяна на режима в страната
26 юли 2017 14:15,
100
Ядреният чук на Северна Корея – с удар "в сърцето на САЩ"
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея заплаши да нанесе ядрен удар "в сърцето на САЩ", ако Вашингтон се опита да смени режима й. Това съобщи агенция Йонхап, като цитира севернокорейската агенция КЦТА, предаде ДПА.

Още по темата

"Ако САЩ дръзнат да проявят и най-малък признак, че се опитват да свалят върховното ни ръководство, ще нанесем безпощаден удар в сърцето на САЩ с могъщия си ядрен чук", заяви говорител на външното министерство в Пхенян.

Смята се, че тази заплаха е реакция на изказване на шефа на ЦРУ Майк Помпейо, който намекнал за смяна на режима на форум миналата седмица.

Според свидетели Помпейо казал, че най-важното нещо, което могат да предприемат САЩ, е да "направят разграничение между ядрен капацитет и човек с намерение да използва ядрено оръжие и да ги разделят".

Изказването на Помпейо "премина границата и сега стана ясно, че крайната цел на правителството на Тръмп е смяна на режима", каза говорителят на севернокорейското външно министерство, предаде БТА.

"Ако върховното достойнство на КНДР е застрашено, трябва превантивно да се унищожат страните и хората, които са замесени пряко или косвено в това, чрез мобилизиране на всякакви средства за удар, включително ядрен", добави говорителят.

От началото на миналата година Северна Корея тества две ядрени бомби и различни ракети. На 4 юли тя изпробва междуконтинентална балистична ракета.

Според анализатори, това я е доближило допълнително към способността да изстреля ракета, която може да удари САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
6
 
! Отговори
евала преди 6 години
дано тоя ги затрие тия малумници дето правят войни навсякъде по света
68
2
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
сащ - най гн.усното създание на нечовешката цивилизация . Дано спрат да съществуват. Убий.ци на беззащитни хора.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
82 Корейците имат ресурс да избумкат САЩ, дори американците взеха да го признават вече въпреки пръснатите милиарди за негативна пропаганда за там. То не бяха филми за диктатори, то не беше балончета с долари, тонколони монколони, грешно "преведени" детски песнички, нямали спътници, небили изтреляли, после пък спътника им бил крив, ама видиш ли после се изправил и всякаква просташка дивотия на която янките са те пуснали по наклонената плоскост се връзваш.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КРАЛИ МАРКО 81"сащ НА ПЕПЕЛ !!!" и ти мислиш да оцелееш и да се радваш? Имаш ли акъл бе умник? Искрено се тревожа, че в България има толкова прости хора.
65
4
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 6 години
Хвала братко! Да видят тукашните платени тролчета как е в СК. Хора използвайте главите си, мислете и не оставяйте на пропагандата да ви промива мозъците!!!
64
2
 
3
 
! Отговори
до 73 Питам преди 6 години
Луд съм пу тебе , нежении ми другарю..кога шти са порадвам ?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска да види да сложи в търсачката Mika Mаkelаinen north korea video
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска да види да сложи в търсачката Mika Mäkeläinen north korea video
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
74 За пред хората си може да прави всичко , по важното е как гледат на него отвън . А отвън го смятат за луд едва ли не .
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
72 Това е важело за 5 век пр.н.е но не ни за 21 век . Поне малко сме се цивилизовали от тогаваЗа това икономическите санкции
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като гледам, Ким след всяко "последно предупреждение" вече прави по два ядрени опита и тества по 3-4 балистични ракети. Явно здраво се е притеснил .. ха-ха-ха.
58
2
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 65 *** ти луд ли си бе ?
57
0
 
7
 
! Отговори
Да прочетем мъдрите преди 6 години
"Който има силата, той я използва за да постигне целите си и няма нужда от думи. Който я няма, говори много. Страхът винаги е многословен."Сун Дзъ "Изкуството на войната"
56
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 64 Ми то същото беше и при нас.Живеехме в концлагер и от него още ни стоят номерата-ЕГН-тата.*** кво беше убавкооо?
55
5
 
15
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Липсата на информация относно възможностите и военния потенциал на Ким всява страх и ужас и Тръмп и тръмполизците. Именно т.нар. "пълна затвореност и изолоция" на КНДР пораждат този страх. Затова се залага на "смели приказки" и "заплашителни изявления" на които Ким не само се присмива, ами ги прави смешни в световен мащаб като си провежда изпитанията на междуконтинентални ракети и ядрени опити часове след величайшите изявления на тръмпопитеците.
54
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 Нима смяташ че някой се е уплашил в Пентагона , по скоро ги сърбят ръцете да се разправят с прасето , но политиците не им дават
53
4
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Ами крайно време е някой да покаже на самовлюбените и самозабравили се американски генерали, че вече не са "извън обсега" на нечий чужд и неконтролиран от тях ядрен арсенал. Време е да разберат и че воденето на война от екрана на компютъра с противник, който не ти е в "категорията" не е като да имаш непредсказуем противник, който може да те удари в леговището ти. Ако не друго, поне действа "възпитаващо".
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те такава свобода отиваш и срещу 2капитал и 200 лева такса си горд собственик на фирма която може всичко . Може и с Германия да търгува ако иска и то без митнически формалности . Ходи го направи това в Пхенян. Просто няма как.Не си на последното място в света а в ЕС. Прави разлика , по този показател Северна Корея въобще я няма защото там няма никакава свобода . Какви МПС-та имат стига глупости бе . Кой може да си купи МПС , как , с какво ще го купи. А бе вие верно сте големи лапнимухльовци
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
61 а бре ква свобода на бизнеса ве мистър "дай няколко тона суджук"? И ква свобода на словото имаш мистър америка за българия или даже тая медия в която сме е купена от блумбърг от майката на пеевски. На последните места сме в цял свят за това. МПС имат правят ги заедно с южната и китай. Даже имат електробуси, само че на теб ти е по лесно да си папагал отколкото да провериш сам.
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам Северна Корея.