С новите санкции САЩ бягат от нормални отношения с Русия

Москва вижда във Вашингтон източник на опасност
26 юли 2017 12:30, Мария Захариева
98
С новите санкции САЩ бягат от нормални отношения с Русия
Снимка: архив, Reuters

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков смята действията на САЩ за стъпка към ликвидиране на перспективите за нормализация на отношенията с Русия, предаде ТАСС. Дипломатът коментира за ТАСС одобрения от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ законопроект, засилващ едностранните санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея, пояснява агенцията.

Според Рябков станалото "не се вмества в рамките на здравия разум". "Авторите и спонсорите на този законопроект правят много сериозна стъпка в посока към ликвидиране на перспективите за нормализация на отношенията с Русия", добави той.

Москва вижда във Вашингтон източник на опасност и действа въз основа на тази представа, каза руският дипломат. По думите му приемането на законопроекта е осъзнат избор на враговете на Русия в САЩ, които "съвсем са се разпасали".

"Съответно ще приемаме по този начин и днешна Америка. Вашингтон е източник на опасност. Трябва да разбираме това и да действаме според това разбиране - премерено, разумно и спокойно", заяви Рябков.

"Десетки пъти сме казвали, че тези действия няма да останат без отговор. Според мен при всичкото нежелание на днешен Вашингтон да слуша и да чува когото и да било, освен себе си, нашият сигнал все пак е стигнал" до него, допълни дипломатът.

(БТА)
 


98
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 11 месеца
Крим не укупиран а хората проведоха референдум и88%гласуваха за Русия другите 12%са татарите никой не ги спира да се изнесът в украйна а ма не искат щото било мизерия там а колкото до крим винаги е бил руски нали с сте чели за кримската война когато украйна въоще не я е имало крим се дава на украйна от стали
73
1
 
1
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
Ами да каже и на Китай същото.
-------------------
Прочете ли че Китай прави всички Държавни фирми Акционерни дружества . Така се почва, както у нас през 1987-88 после следва сдаването на властта и окопаването на комунистите в икономиката вече като капиталисти
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
78 А не трябва ли да я сдадат все някога
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо пък комунистите трябва да си дадат властта? Откъде накъде САЩ ще диктува всичко на този свят. Ами да каже и на Китай същото. Не виждат ли , че не са в позиция да казват каквото и да било. Само да не подразнят някого който може да им свие сармите.
70
4
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
Комунист власт не сдава цивилизовано , доброволно и мирно а като прибавим и великосръбския шовинизъм плюс старите сметки които са имали помежду си ,а и на всичкото отгоре една беззъба Европа която по никакъв начин не помогна за установяването на мир и разрешаването на спорът между страните забъркан преди десетилетия от същата Европа.
69
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Сокол 9
Никой не иска да сдава властта ей така. Сръбското малцинство си беше осигурило привилегировано положение в Югославия. Но вместо да стане Цивилизовано с гласуване първо на закон и след това да се рзделят по живо по здраво както стана в Чехословакия естествено решиха да тръгнат по най-лесния и кървав път. В крайна сметка всички замесени са осъдени за етнически чистки най-малкото и Сърби и Хървати и Босненци и дори Косовари а нали уж бяха света вода ненапита.
68
4
 
0
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
74 Бобчо само за бивша Югославия да не си пишем защото сам си казвал че не си стъпвал там а пък аз по стечение на обстоятелствата целият процес на разпадането и ми мина пред очите там на терен . Интересно защо Чехословакия не се разпадна с войни като Югославия.Аз го знам обяснението ама ти дали го знаеш.
67
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Сокол 9
Умнико Официалните символи на РФ е Двуглав Орел а на САЩ е бял орел. Като Гризлито е толкова голяма и страшна мечка що не си го сложиха САЩианци на герба?
Така потъпкването на международното право за тер цялостност на страните почва от Югославия - това е полигона. Първо се почва с САМООБЯВЯВАНЕ НА СЛАВОНИЯ - Там обаче са банките и парите и "Отлетяха"
Следва Хърватска и Босна - НЕЗАКОННО ги признаха от ЕВРОПА по Юго конституция не излизаш(после я промениха но бяха само 3 републики)
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
70-72 забравил си капслока , това те издава че си червена пенсия , вземи го махни за да изпаднеш в нелегалност
65
2
 
8
 
! Отговори
ДЪРЖАВА НА УБИЙЦИ преди 11 месеца
АМЕРИКАНСКИЯТ ВОЕННО-ПРОМИЩЛЕН КОМПЛЕКС НОСИ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА КОРПОРАЦИИТЕ И НА ЕВРЕЙСКИЯ ФИНАНСОВ КАПИТАЛ. ЗАТОВА Е ВСИЧКО ТОВА, ЗАТОВА СА И ВОЙНИТЕ, КОИТО САЩ РАЗПАЛВАТ ПО СВЕТА И СЪСИПВАТ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ ДА НЕ СЕ СЪРДЯТ НА ХАКЕРИТЕ, АКО ИМ ВЛЯЗАТ В БАНКИТЕ ЩЕ СТАНЕ МАЗАЛО.
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ликвидират перспективата за нормализиране на отношенията" не се учудвам че краварите не искат нормални отношения. ВОЕННИТЕ КОЙТО УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА ИСКАТ ВОЙНИ. НАРИЧАМЕ ГИ ДЕМОКРАЦИЯ ЗАЩОТО НИ ЗАДЪЛЖАВАТ.
РУШИМ ПАМЕТНИК В ЧЕСТ НА1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ. И ПОСТАВЯМЕ НА РОНАЛД РЕЙГАН. ПЛЮЕМ РУСИЯ ПО КРАВАРСКА ЗАПОВЕД.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
68 Както при соца нали
61
9
 
1
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
65 Кое е вътрешна работа за Русия - Крим и Донбас ли

И стига с тази мечка че мечката гризли е двойно по голяма от кафявата
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както Русия не се намесва във вътрешните работи на САЩ, така и САЩ нямат право да си пъхат носа във вътрешни работи на Русия. А ако продължат да си го пъхат най-много да изядат някой шут в муцуната от Мечката. Русия не е Ирак и Сирия. Русия е военна сила с ядрен потенциал и всички се съобразяват с нея. Искат или не.
59
7
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
63 Става въпрос за сериозни неща като Международни и Междудържавни договори , тук не става въпрос за харесване а за закон и ред . Не може да се постъпва в 21 век така както постъпи Путин 2014 и за това ще има санкции до дупка
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Който не му харесва Русия да се оплаче на Бохос Чакърян, един арменски свещеник. Никой не пита Русия как се оправя, следователно и няма право да й казва какво да прави и какво не. А на Германия и САЩ, моите съболезнования...
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е какво е виновна цяла Америка за постъпките на шепа управници и то само в 1 държава?
56
10
 
2
 
! Отговори
Сокол 9 преди 11 месеца
59 Крим е бил за много кратко руски и няма да бъде , просто въпрос на време , кой е вярвал че ще падне Берлинската стена , но тя падна
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
57 Глупости на търкалета , много големи лаици пишат тук