Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400

Нямало да има проблем със САЩ, настоя Ердоган
26 юли 2017 09:45,
334
Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция говори в Меджлиса и засегна въпроса за преговорите с Русия за ракетните комплекси S-400, предаде информационната агенция ДХА.

"Снощи един журналист ме попита дали договорът за доставки на руските ракетни комплекси S-400 ще предизвика напрежение в отношенията със САЩ. Отговорих му – защо да предизвика напрежение? Всяка държава търси възможности за своята собствена сигурност. Това е за предпочитане, особено ако има опции за съвместно производство. Самото търсене на подобни възможности е продукт на това, че ние дълги години не сме успявали да направим със САЩ исканото от нас", настоя Ердоган.

"Гърция, която от години е член на НАТО, използва руски ракети S-300 и никой не повдига глас. Когато стане въпрос за Турция, защо толкова много се безпокоят? Ние понастоящем сме предприели нужните стъпки с Руската федерация, вече положихме и подписите. Дай боже, в най-скоро време да видим S-400 в Турция. Ще поискаме и процес на тяхното съвместно производство", обясни Ердоган пред турските депутати.

Същевременно засега официална Москва се въздържа от коментар по темата и конкретно за въпросните последни изявления на Ердоган за S-400.

"Не коментираме този въпрос", заяви за ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 6 месеца клекнахте на Русия, на САЩ ще им трябват 3, а на Европа - година. Такъв ви е графика...Странни критерии имаш за клякане.Ако под клякане разбираш да ти свалим самолет, да ти съмнение посланник, а ти да ни построиш газопровод, атомни централи и да ни пращаш жени на корем-да, клекнахме. Ако САЩ или ЕС предложат нещо подобно ще клекнем и на тях. Се да можехте и вие така да клякате.
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби същност с 400 дори - обстрел- на 35-40 километра НЕ МОЖЕ ако целта маневрира макс на 25 км а ако има и РЕБ пада до нивото на зенитка от ВСВ на 10 км макс
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"грипена превъзхожда всякакви там миг 29 и су 27"Ха ха , добре се посмях! А да можеше и да лети!
123
4
 
9
 
! Отговори
6 чуство преди 6 години
Имам неприятното усещане че комшиите знаят какво искат и какво правят, за разлика от нас!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До В името на науката и ко му е на грипена превъзхожда всякакви там миг 29 и су 27 а като се има в предвид 4е може и да забие някоя ракета метеор в су 35 без последния да може дори да го види на радара си
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук много се хвалеха с турски ракети, ама като дойде яйцето на д.... купуват руски. Що не си произведете малко, анадолски лъвове....Правиш ли разлика между ракетите или за тебе всичко което Фърчи и пуска огИнь е ракета?
120
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Русия печелиПоредния експерт по ЗРКУМНИКО крилата ракета на боен курс ЗРК независимо чие производство може да прехване на 40км макс и да обстреля на 35-37км максТомахавките в Сирия прелетяха над Южната граница на Бейрут и Израел(110 км от С-300 и 170 км от С-400), след това продължиха по границата Сирия Израел на Юг, След това на североизток границата Сирия Йордания и атакуваха Сирийската Авиобаза(над 200 км) от ИЗТОК където не би трябвало да ги очакватРазбра ли или не реалните събития?
119
3
 
2
 
! Отговори
smej преди 6 години
За 6 месеца клекнахте на Русия, на САЩ ще им трябват 3, а на Европа - година. Такъв ви е графика
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да им е криво на някои псевдо патреоте възходът на Турция тепърва предстои. Всички фактори (демографски, географски и стратегически)са на нейна страна. Душманите да се пукат!!!
117
1
 
0
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
Дрън, дрън...Наредил си един ред глупости.Мой човек, половината велики ракети изстреляни против Сирия от Трамп чудно как не долетяха.Въпросът е, дали им е въздействано с нещо или не?Ако не, значи 50% от томахавките на прехвалените USA кораби са брак.Ако да, то едва ли са ги приземили чалмалиите.Освен това, земята е кълбо. Хоризонтът е на около 35 км, защото зад извивката на земята не може да се вижда. Ако самолет лети на 10 км свалят го на 600 км, ако лети на 10 м, максимум на 30 км.
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 150 те варварите си прили4ат дали баши бозук дали 4ервената армия се О Р К И рушящи цивилизацията
115
3
 
3
 
! Отговори
smej преди 6 години
Тук много се хвалеха с турски ракети, ама като дойде яйцето на д.... купуват руски. Що не си произведете малко, анадолски лъвове.
114
2
 
6
 
! Отговори
В името на науката преди 6 години
Турция иска С400 да пробва колко са стелт рапторите F22. След теста може да си купи и американски самолети или да отбие от цената.Знаят си работата съседите!А за нас грипави грипени или трета ръка изпаднали самолети...
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нали знаеш ,че куче което ходи от врата на врата ,остава на улицата !...Викаш радевия като не ходи никъде е вътре...хахаха
112
0
 
1
 
! Отговори
ВелемирА преди 6 години
До Русия печели ТР може да ги използват заради градушките над БГ
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия е била васал на Турция и пак ще бъде
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги от векове съдбата на Европа е в ръцете на двете сили-Турция и Русия.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400...Това е поредния пример за директно приложение в живота на лафа от един скеч: "Докато нашитте зяпаха, другите лапаха. Нека зяпат! Нека се учат! За това сме ги пратили..."В България USA къзо*изци навряни на ръководни места и сега само гледат как да прислужват на чужди интереси.Затова заливат с глупости по пресата, как трябвало да се оборудваме само с N-та ръка, по стандарт на НАТО.Гър Тур от НАТО избират по-добото гледат си интереса.
108
2
 
7
 
! Отговори
БГ история преди 6 години
Ако ние имахме С400 най-вероятно щяхме да поднесем жертвено накълцан на олтара на НАТО в Брюксел...За какво им е на руснаците да се занимават с утеплаци като нас? Е съседите могат да оценят възможностите от международното сътрудничество, вместо да се трепят. Спомняте ли си че преди година се бяха сдърпали - а сега.... си правят алъш-вериш!А ние седим на каишка и лаем когато ни подритне господаря. И НИЩО не правим...
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозунга на партията на Ердоган знаете ли какъв е:-) :-) :-) "Другите говорят, а ние ПРАВИМ!"