Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400

Нямало да има проблем със САЩ, настоя Ердоган
26 юли 2017 09:45,
334
Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция говори в Меджлиса и засегна въпроса за преговорите с Русия за ракетните комплекси S-400, предаде информационната агенция ДХА.

"Снощи един журналист ме попита дали договорът за доставки на руските ракетни комплекси S-400 ще предизвика напрежение в отношенията със САЩ. Отговорих му – защо да предизвика напрежение? Всяка държава търси възможности за своята собствена сигурност. Това е за предпочитане, особено ако има опции за съвместно производство. Самото търсене на подобни възможности е продукт на това, че ние дълги години не сме успявали да направим със САЩ исканото от нас", настоя Ердоган.

"Гърция, която от години е член на НАТО, използва руски ракети S-300 и никой не повдига глас. Когато стане въпрос за Турция, защо толкова много се безпокоят? Ние понастоящем сме предприели нужните стъпки с Руската федерация, вече положихме и подписите. Дай боже, в най-скоро време да видим S-400 в Турция. Ще поискаме и процес на тяхното съвместно производство", обясни Ердоган пред турските депутати.

Същевременно засега официална Москва се въздържа от коментар по темата и конкретно за въпросните последни изявления на Ердоган за S-400.

"Не коментираме този въпрос", заяви за ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ами българските форуми са част от форумите на ЕС бе *** ! България не е нито Русия ,нито Турция ! България е ЕС и е редно аз да ви питам чий го търсите във форумите на ЕС вие русофилите и султанофилите !"Трябва да си доста "умен" за да четеш новини само за ЕС...Ние "изостаналите" анадолци пък четем на всякъде какво става и да правим изводи НЕ само от един източник! Еми да не сме в един сиклет...то това е ясно! :-)
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реално погледнато ок ще свалим и ние някое руско су 24 и руския бизнес ще клекне току виж и лукойл си платил данъците
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докъто българите още не могат да си пооправят корупцията и конфликтите им с ромите...турските учени са успяли да направят технология, която може да копира 3D аорт вена...възможно е скоро да се копират органи... сърце, стомах тн и по тоя начин да не чакаш за трансплация докъто ти се намери подходящ орган!
103
1
 
6
 
! Отговори
Реално погледнато преди 6 години
След като ние българите се оказахме мекерета,руснаците почнаха да си правят бизнеса с по-рационалните ни съседи...Да си спомним какво викаха Боко и Плювналиев за военните, газовите и енергийните ни връзки със руснаците?А?Хитрата сврака - и с двата крака!
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган, който е "диктатор" след всяка своя совалка дава пресконференция какво е свършил, а нашите демократични управници не дават никакъв отчет къде и какво са свършили..
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Турция,която е член на НАТО ,може да преговаря с Русия и да купува военна техника от там,а ние-не.Сами ли си слагаме тези ограничения или някой ни ги налага.А,Бойко?....Де факто в Европа Турция е цялото НАТО. България само присъства в някакъв списък с формални участнички.
100
2
 
3
 
! Отговори
Недоволен от ЕС преди 6 години
До доволен от ЕСКато си толкова доволен от ЕС, чий го дириш в българските форуми?
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз за Ердоган мога да кажа само...Лидер с Топки...!
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия върви надолу, а Турция нагоре. Въпрос на време е да се разминат. Със застаряващите немски пенсионери и младеещите афроазиатски бежанци нищо хубаво не я чака Германия.
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** АЛМАНПрав си ! В турция се пенсионират на 45 г. , в Германия на 65 г. ! И въпреки тези "предимства в Турция " ,нито един млад турчин не желае да се върне в турция преди да е получил немска пенсия !
96
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ АЛМАН преди 6 години
ЧЕ АЗ ЗАЩО ДА СЕ ВРЪЩАМ В БЪЛГАРИЯ ?! БЪЛГАРИЯ Е ЕС ,И ГЕРМАНИЯ Е ЕС ! АЗ СЪМ В ЕС ! ТУРЦИТЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ В ХУБАВАТА ТУРЦИЯ
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо един м.алоумник може да си остави там стажа!!! Защо да си оставят просто ей така трудовите услуги там??? И една стотинка не оставям кяр за държавата...капиш!!!???Е ТЯ ТЪПОТИЯТА ХОДИ ПО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ! КОЙ ТИ Е КАЗАЛ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ОСТАВИ СТАЖА ?! НАПРИМЕР МЛАД ТУРЧИН НА 30 Г. ИМА 10 ГОДИНИ СТАЖ В ГЕРМАНИЯ ,КВО МУ ПРЕЧИ ДА СЕ ВЪРНЕ В ТУРЦИЯ И ДА ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ТАМ ,А ТЕЗИ 10 Г. СТАЖ ОТ ГЕРМАНИЯ НЕ МУ СЕ ГУБЯТ ,ТОЙ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ ?! ДА ,АМА НЕ ИМ СТИСКА
94
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
двамата дърти геойве ердо и вова сега пак ли са заедно а уж Вовата нямаше да прощава за сваленото су24 и груз 200 а сега им дава още пушки
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Турция,която е член на НАТО ,може да преговаря с Русия и да купува военна техника от там,а ние-не.Сами ли си слагаме тези ограничения или някой ни ги налага.А,Бойко?
92
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ АЛМАН преди 6 години
ВЪПРЕКИ ,ЧЕ В ТУРЦИЯ ХОРАТА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 45 Г. ,НИТО ЕДИН МЛАД ТУРЧИН ЖИВЕЕЩ В ГЕРМАНИЯ И ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ СЕ ВРЪЩА В ТУРЦИЯ ,А ЧАКА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА В ГЕРМАНИЯ И ТОГАВА СЕ ВРЪЩА ! НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ И ДА ПОЛУЧАВА ТУРСКА ЗАПЛАТА И ТУРСКА ПЕНСИЯ ! ТОВА ДОКАЗВА ,ЧЕ В ЗАПАДНА ЕВРОПА Е ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-ХУБАВО ОТ " РАЗВИТАТА И ПРОСПЕРИРАЩА ТУРЦИЯ " !
91
0
 
6
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Ти защо не се върнеш в Европейската държава България????
90
0
 
7
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Хич те няма в тези изчисления...Пенсията спрямо 10г с 30г знаеш ли разликата!?
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕРДОГАН Е ДЪРЖАВНИК С ТОПКИ!!! ИСТИНСИ ПАТРИОТ!!! ФАКТ!!!ПРИ НЕГО...ОНЯ МУ Е ВИКАЛ ТАКА ТОЗИ МУ Е ВИКАЛ ТАКА...НЯМА!!!"За мен не е важно какво вика и иска Джорч и Ханс...За мен е важно какво вика и иска Ахмет и Мехмед!" РТЕ
88
3
 
7
 
! Отговори
хибрид преди 6 години
турци и руснаци братя славяни за винаги
87
9
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ АЛМАН преди 6 години
До АнонименНА ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ ИМ КАЗВАМ - АБЕ АКО ЖИВОТЪТ В ТУРЦИЯ Е ТОЛКОВА ХУБАВ КОЛКОТО ГО ОПИСВАТЕ , ВИЕ СЕГА НЯМАШЕ ДА СТЕ ТУК ,А ЩЯХТЕ ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ТУРЦИЯ ,НЕЗАВИСИМО ,ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАС СА ТУК ВТОРО ИЛИ ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ ! КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА И АКО ТАМ ЖИВОТА Е ХУБАВ ВИЕ ЩЯХТЕ ДА СЕ ВЪРНЕТЕ ,А НЕ ДА ЧАКАТЕ ХУБАВИЯ МИГ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ В ГЕРМАНИЯ И ТОГАВА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ТУРЦИЯ ! ЩОМ МЛАДИТЕ ТУРЦИ НЕ СЕ ВРАЩАТ ,А ЧАКАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ В ГЕРМАНИЯ ,ЗНАЧИ В ТУРЦИЯ Е ЗЛЕ ! ТОЧКА !