Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400

Нямало да има проблем със САЩ, настоя Ердоган
26 юли 2017 09:45,
334
Турция преговаря с Русия, взима ракетни комплекси S-400
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция говори в Меджлиса и засегна въпроса за преговорите с Русия за ракетните комплекси S-400, предаде информационната агенция ДХА.

"Снощи един журналист ме попита дали договорът за доставки на руските ракетни комплекси S-400 ще предизвика напрежение в отношенията със САЩ. Отговорих му – защо да предизвика напрежение? Всяка държава търси възможности за своята собствена сигурност. Това е за предпочитане, особено ако има опции за съвместно производство. Самото търсене на подобни възможности е продукт на това, че ние дълги години не сме успявали да направим със САЩ исканото от нас", настоя Ердоган.

"Гърция, която от години е член на НАТО, използва руски ракети S-300 и никой не повдига глас. Когато стане въпрос за Турция, защо толкова много се безпокоят? Ние понастоящем сме предприели нужните стъпки с Руската федерация, вече положихме и подписите. Дай боже, в най-скоро време да видим S-400 в Турция. Ще поискаме и процес на тяхното съвместно производство", обясни Ердоган пред турските депутати.

Същевременно засега официална Москва се въздържа от коментар по темата и конкретно за въпросните последни изявления на Ердоган за S-400.

"Не коментираме този въпрос", заяви за ТАСС говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"е какви "здравеопазни" услуги имате в турция бе ?! Дето ви се налага да плащате под масата за да ви прегледат ,въпреки че сте здравно осигурени пак плащате под масата !Нали знаеш онзи случай дето турчин нямал пари и умрял пред лекарския кабинет - доктордан ярдъм беклерке геберди !"Ах колега колега...от един милион един лекар излиза такъв??? Ама знаеш ли кво стана после с този лекар? В България на всяка крачка трябва да бутнеш нещо под масата...Тук 80% от лекарствата ми поема здравната каса!!
85
0
 
1
 
! Отговори
TR(* преди 6 години
До Анонимен-83 Да съм писал някъде П Р О Ч Е Т И!! !НЕПРЕМЕННО ПРОЧЕТИ!!!
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Интересно ми е доволните от Турция и от Русия защо търсят препитание в ЕС ?!"Колега тези турци, които живеят из ЕС знаеш ли кое поколение вече са там,колко преди теб и през, кои години са отишли там, където повечето си имат собствен бизнес.Някои се връщат в Турция след като се пенсионират.Те имат немско или др гражданство...Колко от заминалите там от България успяха да вземат гражданство и да въртят собствен бизнес? То вие от една страна добре, че сте в ЕС,иначе в България къде щяхте да работ
83
1
 
2
 
! Отговори
Фактолог преди 6 години
И в Турция и в България и в ЕС и в САЩ и в Китай бедните правят като вятъра.Но само ЕС се е сетил да изолира бедните в източната си периферия.Бедните немци и англичани идват тук ,а месните сме си 90% бедни."Дай пара ефенди има много бедни"Ъпсурд
82
1
 
2
 
! Отговори
ТИКВА що е? преди 6 години
До Ред Неколов + пастърма и еленско филе, ех живот здравей, здравей ГЕРБер да си до догодина
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук един ми пише, че в Турция е нямало, ток, вода и канализация...:-) *** това, че с.ереш в селото в канализация не означава че сте в добро развито и цивилизовано състояние...Една държава най-напред се личи дали е добре от ЗДРАВЕОПАЗНИТЕ УСЛУГИ!!!
80
0
 
2
 
! Отговори
Депресор Шизофренски преди 6 години
До Анонимен от село ЗлатарАми да отивай в Хамбург тук ще дойдат кюрди,руснаци,арменци,евреи,араби,турци,молдовци и филипинци.....
79
2
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
",но турците са мизерници ,все още голяма част от турция не е електрифицирана ,нямат водоснабдяване ,перат дрехите си на реката !"Ах *** ще се спукаш от яд...Хубаво бе така е да, успокой се...:-) Само да те питам в твойта канализирана "на всякъде" държава и ел и водно снабдяване...Какво ти предлага здравната каса (което е много важно)? *** се перчи, че с.ере на канализация...А идва да се лекува в Турция!
78
0
 
9
 
! Отговори
Само напомням преди 6 години
България си наряза модерните SS-23 ракети, които респектираха всички съседи.За да угодим на НАТО и ЕС. Гърция и Турция имат собствена държавна стратегия, а не са *** като нашите политици. Срамота !!!
77
1
 
9
 
! Отговори
Адонис преди 6 години
В ЕС един взема 1500Е пенсия друг 100Е пенсия при равен стаж и години .Ако дойдат да ни уоправляват немци и ни направят дохода поне на 50% на немския ще го призная за съюз.В сегашното положение си е жив грабеж на ресурси,земя и мозъци....
76
3
 
8
 
! Отговори
12:54 преди 6 години
"Гърция, която от години е член на НАТО, използва руски ракети S-300 и никой не повдига глас. Когато стане въпрос за Турция, защо толкова много се безпокоят?
75
0
 
10
 
! Отговори
Депресор Шизофренски преди 6 години
До да живее ЕСАбе що на немеца заплатата е 13 пъти по висока от на българина ,а храната на немеца 30% по евтина от на българина.А качеството е под критика...
74
1
 
10
 
! Отговори
Нова зора преди 6 години
Да живее руско -турската дружба! Векове наред двата народа бяха скарвани с интриги от "великите сили",но сега е ред на съюз и разбирателство.И начало на третата римска империя!
73
2
 
9
 
! Отговори
Ред Неколов преди 6 години
400 С не ми трябва виж 4000 кг суджук е друго !
72
3
 
6
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
До аз съм добре в Бг90% от хората на заплата в Бг. едва избутват месеца,а ти за закупуване на $,Е и злато празнословиш ач...
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като си получа заплатата не ми се налага да купувам евро ,долари ,злато и прочие за да се предпазя от инфлация ! "Е как да купуваш бе колега...кое по напред...тока ли, водата ли, зарзават, интернет и телефон...и заплатата изчезнала...а на мен ми остава и за злато!!!:-)
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Инфлацията е всеки Божи ден ! "Колега в борса Истанбул само 30% и кусур...от началото на годината до сега! Рекор на последните 8 години!!! Виж там Вие в какво положение сте!
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"гажаaлите ги мислех че са с по-високо самочувствие... те напълни българските форуми и се обясняват къв стандарт имали.. ми имайте си кво ни занимавате, утешени ли търсите, съчувствие ли ?"Питат ме...и им отговарям... Класическите изявления на ***...четем новини за света и у нас...от теб разрешение ли ще искаме!
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не е важно какви ракети купува Турция ,а е важно как живее народът на Турция !"Я ми кажи Вие как сте...Нито армия, нито техника, нито някво голямо производство, заплати и пенсии? Винетките отговарят ли на стандарта на пътищата? Здравеопазване? Половин България се изнесе из ЕС, Корупция на всяка крачка...Вие как живеете ми кажи?
67
2
 
3
 
! Отговори
а дано преди 6 години
а ние трябва да поискаме съвместно производство на комплексите ПЕЙТРИЪТ