Българки задържани в подозрения за тероризъм в Дидим

Не е ясно дали срещу задържаните ще бъде повдигнато обвинение
Обновена: 28 юли 2017 07:22 | 27 юли 2017 22:07,
96
Българки задържани в подозрения за тероризъм в Дидим
Снимка: архив Reuters

Две български гражданки са арестувани в турския град Дидим по подозрения в тероризъм, съобщи ИХА. Двете жени - майка и дъщеря, били в компанията на британец, който също е задържан.

Той и по-младата жена са разследвани за връзки със сирийския клон на обявената от Анкара за терористична организация на кюрдите ПКК.

Имената на двете българки са Мира и Веселина, по информация на "Нова тв".

В българското посолство в Анкара е било получено обаждане от български гражданин, че по време на лятната им почивка съпругата му и дъщеря му са задържани в град Дидим от турската полиция в Айдън, съобщи "Фокус", като се позова на дипломатически източници.

Служител на посолството е влязъл във връзка с полицейския участък в Елефер, от където е получил уверения, че състоянието на двете български гражданки е добро, но за да бъде проведен разговор с тях, трябва да има разрешение от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция "Сигурност” в Айдън.

Проведен е разговор със служител от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция "Сигурност” в Айдън, в който бе изяснено, че следствените действия продължават и засега не е ясно дали срещу задържаните български гражданки ще бъде повдигнато обвинение или ще бъдат освободени.

Служителят от отдела борба с тероризма не се е ангажирал с конкретни срокове. Служители на посолството се свързаха и с наблюдаващия прокурор по делото, който е съобщил, че няма повдигнати обвинения.

Максималният срок за задържане е 7 дни, сред което трябва или да бъдат освободени, или обвинени в престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ок, само да те питам ти къде живееш? В коя държава?"В Турция!
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Колко глупав или какъв Мазохист ще е този,който си плаща за почивка,за да го арестуват в най- голямата Ислямска и Антибългарска държава на новия Фюрер и на петвековния Поробител."Ако Турция беше антибългарска държава... Ти спокойно нямаше да можеш да спиш!!! Турция и България нямат лоши отношения...По скоро Турция може да си помисли, обратното заради е такива патриоти като теб...Турците до сега не са излезли още на протест нито на граница, нито пред българско посолство!!!
26
2
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Ок, само да те питам ти къде живееш? В коя държава?
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И изобщо не съм сигурен в това че ще ги пуснат ако са невинни, и кой изобщо и на база какво решава дали са виновни"Аре бе...колко българи са арестували до сега...без причина:-) Ела да им адвокатстваш и да видиш на каква база се решава тогава или им изпрати адвокат! То смислене и твърдения без факти е много лесно!!!Ти май мислиш, че на всеки работата е като вашата...Щот пък и аз си мисля, че във вашата цивилизация и ало апашите имат имунитет!
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най -обикновен българин съм, *** не съм бил никога, но имам непоносимост към хора като теб, които използват удобствата на цивилизацията, за да плюят по нея и да възхваляват диващината (от която обаче се на сират и стоят надалеч от нея, несигурно в България )И изобщо не съм сигурен в това че ще ги пуснат ако са невинни, и кой изобщо и на база какво решава дали са виновни
23
4
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Очаквам утре безкрилото ангелче джамбаско да "изригне" с някакъв пост у фейса или с поредния си туитизъм."Та те само у фейса, у пред камери и предизбори са "мъже"... Да прати един официален ултиатом да ги видим!
22
4
 
6
 
! Отговори
До до 22 преди 6 години
Ако нямат, ще ги пуснат...но ти замислял ли си се, че щом са ги прибрали са се осъмнили от нещо! А и подлите и продажниците сте вие...държавни служители трафиканти...полицаи трафиканти...???Република Корупция...да ми дава акъл...
21
5
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
А ти турска по длого замислял ли си се че лице и да нямат нищо общо с тероризъм тези жени?Или си като кон с капаци, верен на твоя лидер бог Ердоган?
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пропагадната политика на медиите е да казват "българи/българки" вместо български граждани. Колко гнусно само лижат на Сорос и компания ония работи!!!"Е друг път пък претиндирате, че не е уточнено! Угодия няма за вас ве...
19
3
 
6
 
! Отговори
Патриоти преди 6 години
Ако се окажа, че имат връзка...и ако ги задържат...елате пак да протестирате на границата...Ще ви ги даде Турция!
18
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зор да "почиват" в турската ***. ЕВТИНО БИЛО! НАТИ ЕВТИНО! МОЯТ СЪВЕТ Е - СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ПОНЕ НА КУРШУМ РАЗСТОЯНИЕ ОТ СЛУГИТЕ НА САТАНАТА НАРИЧАЩИ СЕ МЮСУЛМАНИ!"Евтино е за тези, които са дошли "наистина да почиват" ако е иначе ще излезе солено разбира се!!! Турция, прави всичко за държавната си сигурност в момента! Представям си Вие какво щяхте да правите (не дайсе боже) ако се появи няква терористична организация и при вас!!!
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто ПКК яде неспирно бой в Сирия доста от терористите се пренесоха в ЕС и отчасти в България. Имайте го в предвид.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"МВнР да предупреди всички български граждани имащи връзки с ПКК да не посещават Турция. Там имат железни закони срещу тероризъм."Да ги предупредят, ДА! Защото вече нито в армията нито в полицията не останаха шпиони на ПКК където да ги спасят (ако се окаже, че имат връзка)...Ердоган чисти яката и така трябва да бъде, та даже и немски военни не останаха в Турция!!! Работи се здравата! А не като някои, които и едно апаши не могат да заловят!
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имащите връзки с ПКК да си имат и едно на ум като ходят в Турция.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ще им хареса в кауша. Сигурен съм, че догодина ще искат да ходят пак.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Войната срещу християнството и България се води и в интернет. Този сайт сайт само го доказва. Който си мисли, че турците дремят, пак да помисли."Какво бълнуваш, война срещу християнството и то от турци и срещу България...А иначе за другото си прав!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отишли са да основават независим Курдистан ама са ги курдисали.
11
3
 
1
 
! Отговори
байхой преди 6 години
Служителят дали е питал могат ли да седнат на задниците си
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% ще я нагиздят със медал ;)
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната срещу християнството и България се води и в интернет. Този сайт сайт само го доказва. Който си мисли, че турците дремят, пак да помисли.