НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море

Придружил бомбардировачите, извън зоната на Алианса
Обновена: 27 юли 2017 09:10 | 27 юли 2017 09:07,
269
НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море
Снимка: Reuters

Изтребител на британските Кралски ВВС бе вдигнат във въздуха от база в Румъния, за да прехване руски бомбардировачи Ту-22, летящи над Черно море, съобщи Би Би Си.

Изтребителят наблюдавал движението на руските самолети в рамките на мисия на НАТО.

Британският "Тайфун" придружил руските бомбардировачи, докато те излезли от зоната на интересите на алианса. Ту-22 летели над западната част на Черно море в южна посока.

"Това не е извънредна операция и тя не се отличава по нищо от това, което авиацията на НАТО прави на редовна основа", заяви командирът на базираната в Румъния ескадрила Андрю Коу.

Мисията на Великобритания в Румъния е част от т.нар. еър полисинг на алианса, който осигурява защита на въздушното пространство на дадена страна от нейни съюзници в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
свършиха рублите и край на рублофилските коментари!
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХАХАтова е било само мисия-симулация за Нато!да бе, то затова кабините на Ту-22 са били целите в кафеви лунички :)
205
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Ту-22 завърналили са се в базата си? Всяко дете знае, че руските бомбардировачи или сами падат, или някой ги сваля.
204
7
 
18
 
! Отговори
ХАХА преди 6 години
Поредната лъжа от fake media! 100% това е било само мисия-симулация за Нато! Никога няма да им стиска да направят дори минимална подобна маневра срещу Русия!!!
203
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските медии мълчат по въпроса. Пилотите на Ту-22 още се изпускат при спомена за срещата над морето и след като приключат сеансите при психолозите ще могат да дадат интервю :)
202
7
 
25
 
! Отговори
ЧАР преди 6 години
НАТО - ГРОЗИЛИЩЕ МИСЛЕЩО САМО ЗА ВОЙНИ ! НИЕ КАКВО ПРАВИМ В ТОЗИ ЛАЙ..НЯРНИК. ЩЕ НИ ПАЗИ.....ОТ КОГО ???И ЗАЩО ТАЗИ ЗЛОБА НА ВСИЧКИ КЪМ РУСИЯ. ТА ТЕ СА ПОСЛЕДНИТЕ ХОРА НА ЗЕМЯТА КОИТО ИСКАТ ВОЙНА И НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ПАЗЯТ СЛЕД КАТО ВСИЧКИ СА КАТО ЗЛИ КУЧЕТА КЪМ ТЯХ. КОГА ЩЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ТИЯ КУХИ ЕВРОПЕЙЦИ ???
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИ ЛИ СИ НА АМБРАЗУРАТА, БЕ, МЕКОТЕЛО, КОЕТО НЕ ИСКА ДА СЛУЖИ В НАБОРНА АРМИЯ.И откога започна да говориш от името на България, к`ъвд си и кой те е упълномощил. Панелен плъх.
200
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше една друга журналистка от ДНСЕС.БГ щеше да напишеНАТО-вски изтребител СКОЧИ на руски ТУ...Впрочем, защо думата "руски" е с главна буква. Вероятно от уважение.
199
22
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Русофилската, пияна ***, май не прави разлика между изтребител и бомбардировач. Да обяснят русофилските м.ъ.р.ш.и как пилот на НАТО-вски изтребител се насира от руски бомбардировач, който по никакъв начин не може да го застраши?!? Ако някой се е насрал въобще то това е руският пилот, който с бомбардировача е лесна мишена за Юрофайтъра. Важното е да сме на амбразурата и да защитаваме руската ***...
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанката е глупава, никога няма да стигне хитрата маца.
197
5
 
27
 
! Отговори
САТАНИСТИ преди 6 години
До "Русия в Сибир"Русия от 1000 години само злини прави, най-вече на собственния си народ......................А САЩ ПРИЧИНЯВАТ ОГРОМНИ ЗЛИНИ НА НАРОДИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ, СЪСИПАХА ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА.
196
2
 
3
 
! Отговори
Lyubs преди 6 години
Или като каракачанска овчарка носеща се подир проскубаната маца на съседа.
195
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понятието "прехващане" има различен смисъл.Руските бомбардировачи със сигурност са си били придружени и от руски изтребители, както е обичайно.Така че британският самолет е можел само да наблюдава отдалеч. Нещо като малко кученце, лаещо след отминаващия керван.
194
7
 
13
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Натовците оцапали малко бельото. Покрай тях и техните поддръжници в този сайт. Не искам минуси, харесвам черни точки.
193
1
 
12
 
! Отговори
ДРЪН ДРЪН преди 6 години
ДО РУСИЯ ИЛИ ЗАПАДАЕ, И КАКВО ОТ ТОВА?Стотици британски семейства се заселиха в България.Значи ли това, че са избягали от Англия. Да кажем ли, че Англия е нежелана и от англичаните.
192
6
 
15
 
! Отговори
ДРАМАТИЧНИ ГЛУПОСТИ преди 6 години
ОТ ЗАГЛАВИЕТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ СЕ Е РАЗИГРАЛА НЯКАКВА ЕПИЧНА БИТКА, РУСКИ БОМБАРДИРОВАЧИ БЯГАТ ПАНИЧЕСКИ, НАТОВСКИ САМОЛЕТ ГИ ГОНИ ГЕРОЙСКИ.Глупости на търкалета. Едните си летели, изтребителяТ от НАТО ги наблюдавал от далече (че смее ли да приближи) и толкова.Явно журналистът още не е изживял детския си възторг от "Междузвездни войни"
191
7
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Тия натовци имат някакъв сърбел изглежда.
190
11
 
11
 
! Отговори
Русия или Запада преди 6 години
Руските богаташи купуват имоти в ЕС и САЩ, а не в Русия или Крим.Децата им учат и живеят в ЕС и САЩ, а не в Русия или Крим.Местят бизнеса и живота си в ЕС или САЩ, а не остават в Русия или Крим.Заселват се дори у нас, за да са далеч от Русия и Крим.Купуват само западни стоки.Никой не отива да живее в Русия, всички бягат от там.Русия е нежелана и от руснаците.
189
7
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Русия- в Сибир! ............ Тя раССия открай време си е в Сибир, там трябва да пратим обаче и нашенските ***, за намерят най-после покой в истинската си Родина !
188
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази статия само това ,че руски ядрен бомбардировач е летял над Черно море ,и това ,че някакво Тайфунче е било вдигнато във въздуха е вярно .Всичко друго или е лъжа или е спестено.Та истината е -руски бомбардировач е летял над медународни води съпровождан от изтребители и са правили учение без да нарушават границите.Няма как Тайфуна да гони руския бомбардировач ,защото той не е бягал а си хвърка в международно пространство съпроводен от два модерни изтребителя от които румънчето се е наакало