НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море

Придружил бомбардировачите, извън зоната на Алианса
Обновена: 27 юли 2017 09:10 | 27 юли 2017 09:07,
269
НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море
Снимка: Reuters

Изтребител на британските Кралски ВВС бе вдигнат във въздуха от база в Румъния, за да прехване руски бомбардировачи Ту-22, летящи над Черно море, съобщи Би Би Си.

Изтребителят наблюдавал движението на руските самолети в рамките на мисия на НАТО.

Британският "Тайфун" придружил руските бомбардировачи, докато те излезли от зоната на интересите на алианса. Ту-22 летели над западната част на Черно море в южна посока.

"Това не е извънредна операция и тя не се отличава по нищо от това, което авиацията на НАТО прави на редовна основа", заяви командирът на базираната в Румъния ескадрила Андрю Коу.

Мисията на Великобритания в Румъния е част от т.нар. еър полисинг на алианса, който осигурява защита на въздушното пространство на дадена страна от нейни съюзници в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
7
 
26
 
! Отговори
До 168: Лъжеш! преди 6 години
Западните покрайнини бяха отнети от България и предадени на Сърбия, съгласно Ньойския мирен договор, изразяващ волята на Англия и Франция, основните страни-победителки в Първата световна война. По волята на същите държави, България тогава загуби и Южна Добруджа, и излаза си на Бяло море. По това време, Съветска Русия е в състояние на гражданска война и изобщо не участва в изготвянето на Версайската система от договори, по-специално, на Ньойския мирен договор.
166
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовските самолети са силни само срещу слаби противници. Всички знаем че ако се засекат натовски самолет със някое СУ какво ще се случи, ще подвие опашка и ще гледа да е по далеко от СУ- то.Вдигнали били " Тайфун" горкия пилот сигурно си е видял целия живот на лента, и си е помислил че това са последните му часове.Представям си какво е било в кабината след като се е приземил, няма чистене и отмирисване със седмици.
165
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са се н'и от шубе.
164
6
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Екстра. Русия се чувства по-спокойна, когато нейните самолети ги ескортира НАТО. Все пак НАТО освобождава всички държави, ще освободи и Русия
163
15
 
13
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Тези американци дърпат котето за опашката. Май са забравили как им блокираха цялата електроника на най-модерния им кръстосвач. Забравиха и остров Дамански, където 10000 китайци изчезнаха и най-важното от тях няма и следа. забравят, че руските пилоти имат толкова много налйот, че са способни да се бият при всякакви условия.
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен- 158 - бреговата ивица на страните членки на НАТО е няколко пъти по-голяма от тази на руската федерация , защо да нямат право да летят над черно море?
161
13
 
26
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
Чи коги английски и американски бази и самолети се настаиха и в Черно море?Ами ако руснаците идат и се настанят в Мексиканския залив? кво праим тогава?
160
12
 
28
 
! Отговори
Така е, така е преди 6 години
До Русия не е врагАбе тя не е враг ама , не призна Българската екзархия,беше против Съединението, създаде Македония, даде Западните покрайнини на Сърбия, не позволяваше да имаме частна инициатива, да напускаме страната, да ходим на църква, да учим чужди езици, убиваше всеки, който не е съгласен с модела ни на управление и т.н. Иначе не ни е враг.
159
2
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
На вниманието на неграмотника, написал 128 - ми коментар. Всяка държава си има международно признати граници със съответното въздушно пространство. Когато се засече обект, движещ се към територията и или в непосредствена близост до нея се задейства ПВО на държавата. А в международни води и въздушното пространство над тях могат да плават и да летят всички. Дааа, не е лесно да си Т. П.
158
13
 
17
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Едно (Бентли) във небето наблюдава няколко( Москвича) и се чуди - тези пияни ли са..да се качат на това !
157
10
 
18
 
! Отговори
наясно преди 6 години
"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - БисмаркНие, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но сега след 27г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава.За целта, разбира се, първо ни унищожиха армията. Да могат да ни "пазят".
156
11
 
15
 
! Отговори
kreti преди 6 години
Само където са забравили да напишат че е имало ескорт от Су/27 и НОТОвците са пуснали кафяво по гащите!
155
6
 
16
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен 158...кой има право повече да лети над Черно море-НАТО или Русия... Веднага отговарям: НАТО разбира се. Около Ч.море има три натовски държави а рашка е сама.Понял???
154
6
 
7
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Имаше един вестник "Народна Армия". 1968 година в него се появи статия, че в казармата ще се въведе машинно пране. Само дето буквата П от "пране", беше сбъркана с буквата С. Най-вероятно, във връзка с натовското упражнение "бутафорно преследване на руски бомбардировачи", агрегатите за машинното п(С)ране вече са инсталирани по натовските самолети и се ползват с голяма популярност.
153
8
 
10
 
! Отговори
Резонен въпрос преди 6 години
Защо всеки пронатовски коментар има десетки минуси и само три-четири плюса?
152
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой има повече право да лети над Черно море-НАТО или Русия?Май алиянса започна да прекалява с провокациите.Защо непрекъснато предизвикват руснаците близо до нас,а не си ходят в техните океански води да си правят ученията?
151
12
 
6
 
! Отговори
Резонен въпрос преди 6 години
Защо всеки антируски коментар има десетки минуси и само три-четири плюса?
150
11
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Най ми е смешно,като кажат че руснаците ни били братушки.Как зорлен искат да ни изкарат пияндета.
149
11
 
25
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
НАТО-вски изтребител подгони Руски ТУ над Черно море, но след като на натовеца му свършиха запасите от 120 памперса, той се прибра в окупирана Румъния.
148
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде дупедавците да купуват най-накрая някой самолет, че и нашите пилоти да полетят малко на Англия, США и т.н нальот да трупат поне, като сме в алианса и ние да правим айр полисинг.