Нападателят от Хамбург е роден в ОАЕ

28-годишният мъж уби един човек и рани шестима
49
Нападателят от Хамбург е роден в ОАЕ
Снимка: БТА

Нападателят от Хамбург е на 28 години и е роден в Обединените арабски емирства, посочва местната полиция, предаде Франс прес.

Още по темата
Полицията уточнява, че все още се опитва да установи настоящата националност на нападателя.

При нападението освен един убит, са били ранени и шестима души.

Мъжът бил смятан за ислямист, предаде ТАСС, като се позова на информация в сайта на в. "Тагесшпигел".
Германското издание се позовава на източник от правоохранителните органи. Засега те не потвърждават официално тази информация.

Според германския вестник нападателят е палестинец, роден през 1991 г. Той е дошъл в Германия като бежанец и в последно време живял в Хамбург. Контраразузнаването го смятало за радикализиран, пише германското издание, цитирано от ТАСС.
Според местни медии нападателят викал "Аллах е велик". Полицията засега не потвърждава тези информации.

Нападателят бе арестуван. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: хамбургнападение с нож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имахме полузащитник Йордан Лечков в Хамбург. Този е нападател.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След срещата на върха спящите клетки се разшаваха,както когато орлите се срещат и летят по върховете долу гризачите се стаяват вкупом и си трайкат или с пребежки и препълзявания търсят тайници. за прекритие с укритие.
32
0
 
8
 
! Отговори
Аятолах Тиквоний преди 6 години
Айде бе, верно ли този миролюбив будист бил от арабските емирства ?Всички мислехме, че е от Тибет
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам още колко немци ще бъдат газени, взривявания, клани, бити, изнасилвани, унижавани, лъгани, бити, щипани и ритани за да се сетят, че тази мръсотия която е заляла държавата им, трябва да се изрита безмилостно обратно????? И до кога ще търпят тази лезбийка Танте Меркел, да ги превръща в жертви на диви и варварски племена? Руснаците ги пребиха в една дискотека и от тогава, тишина. Шваби, какво чакате? Да отровят водата на някой град, и тогава да се вдигате?
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирната религия в действие.
29
0
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Е няма да бъде будист.
28
8
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ-ер преди 6 години
До Истински толерантен: Абсолютно съм съгласен с теб! Ние ЕС ли сме, или не?! Като за начало решението изглежда така: вместо 1300 бежанци, както Бойко се договори да вземем и разселим из страната до края на 2017, да прибавим още една нула и да вземем 13000! Ние от ГЕРБ ще го предложим и ще си го гладуваме! Апропо, така и за демографския проблем помагаме!
27
10
 
2
 
! Отговори
Истински толерантен преди 6 години
В прилив на Евроатлантизъм си давам сметка, че в България нямаме достатъчно такива джихадистки атаки! Изоставаме братя, изоставаме! Вижте кво правят хората в Англия, Франция и Германия!!!!!
26
1
 
8
 
! Отговори
Меркел преди 6 години
В крайна сметка това, че са заклали тук-таме по някой немец не е най-важното! Все пак ние сме ги приели такива, каквито са, и трябва да осъзнаем факта, че те са по -криминални от нас! Не можем да ги дискриминираме по ниво на криминалитет! Това не е демократично и хуманно! Важното в случая, е че ние ще се справим! Чус!
25
0
 
8
 
! Отговори
ec ала халифат преди 6 години
ТАКИВА НОВИНИ ИМАМЕ ВЕЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!!!ЛОШОТО Е, ЧЕ ЩЕ СТАНАТ СИГУРНО ВСЯКА СЕДМИЦА С ВРЕМЕТО!!ДОКАТО НЕ СТАНЕ ВСЕКИ ДЕН БЕТЕР ИРАК ЛИБИЯ И СИРИЯ!
24
0
 
9
 
! Отговори
Математикът преди 6 години
Я сега умножете хамбургския Мюсюлманин-Ислямист-Джихадист-Касапин по общия брой на проникналите в Германия "Бежанци", за да получите бройката на тези като него!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубавото в случая е че хората са го нападнали този изверг и са ми разбили кратуната с камъни и столове! Браво на тези смели хора! Така трябва, като политици, разузнаване и полиция спи. Как е възможно 10-на минути в един от най-големите градове в Германия да се движи с нож някой и да коли без да дойде полицай? Хората трябва да линчуват такива хора на място и да раздават правосъдие - ако не бяха тези хора можеше и 20 умрели да има. Много сили на семействата на загнилия и ранените. Събуди се Европа
22
1
 
15
 
! Отговори
Jay преди 6 години
Нищо, Меркел ще обясни на семейството на заклания, че вината да бъде заклан си е само негова, и в частичност на семейството му... и те така!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ще търпят тези? Направо не е за вярване.
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората си правят учения а еврейската мас медия пак лъже
19
0
 
15
 
! Отговори
ха сега де преди 6 години
Викал ли е,че алах е велик,не е ли викал...Полицията се ослушва,политиците се ослушват,меркел се ослушва!Баси терзанието,баси евроатлантическата мъка!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, хак им е на щвабите, ме са дали подходяща работа на професора по литература от ОАЕ, изнервиргал се човека и започнал да ги коли. Така ще постъпват математиците, химиците, физиците, лекарите, инженерите, анализаторите муслимани, дошли да дадат своя дан за развитието на Западното общество. Не им се дава поле за изява, възмущават се но по свой начин. Да свикват швабите, ще има още колячи - камилари. Нема как, мирни резньовци са, е, малко странни, но въпрос на навик е.
17
2
 
22
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Някак си се чувствам щастлив при такива новини. Думите на източна европа Орбан и тн, казахме ли ви са малко слаби. Още бой по немските каски, за да видят що е то ислям интегрира ли се за 500 г
16
5
 
21
 
! Отговори
Ко? Не! преди 6 години
Що да са *** немците бре? Та ако кажат нещо само един да излезе и да каже нещо цял свят вика "нацисти ууууууууу" и ако пък вземат да направят нещо кво пак да им сринат държавата ли? Германия ЩЕ стане не бяла държава и няма да бъде християнска и няма да го има традиционното семейство.Кво не можахте да разберете? Нали не искахте национал социалисти на ви сега социализъм/капитализъм.И Не забравяйте че само избраните имат души другите са роби/животниза заколение.
15
1
 
27
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Знаят ги, а не ги гонят или затварят!?И припяват как не ги било страх, били Шарли и подобни песньовки..