Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова

Букурещ не даде въздушен коридор на руския вицепремиер
Обновена: 28 юли 2017 19:06 | 28 юли 2017 18:32,
265
Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова
Дмитрий Рогозин. Снимка: Reuters

Букурещ е забранил на самолет, на борда на който се намирал руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, да прелети през румънското въздушно пространство на път към Молдова, съобщи Медиафакс.

Информацията, която беше предадена първоначално от молдовски медии, беше потвърдена от румънското външно министерство.

Самолетът, превозващ руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, не е успял да достигне Молдова, тъй като не е получил разрешение да прелети над Румъния, съобщиха източници, цитирани от молдовските медии. Те посочиха, че самолетът бил пренасочен към Минск, след като направил няколко кръга над Унгария.

Рогозин трябваше да пристигне в Молдова, за да участва в района на Приднестровието в събития по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър.

На летището в Кишинев го очакваха група протестиращи срещу посещението молдовци, посочва БТА.

След като посещението на руската делегация в Кишинев бе осуетено, вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин в момента се връща в Москва с редовен полет на "Аерофлот" Минск-Москва, предаде ТАСС.

Рогозин заплаши с ответни мерки заради отказа на румънските власти да пропуснат самолета на частната авиокомпания S7, изпълняваща редовен полет до Кишинев, в който беше руската делегация, очаквана в Молдова.

"Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Чакайте отговор, гадове", написа в Туитър руският заместник-премиер в Туитър.

Франс прес припомня, че името на Дмитрий Рогозин е в санкционния списък на ЕС, в който фигурират приближени на руския президент Владимир Путин. Наказателната мярка на Евросъюза бе предприета в отговор на руската анексия на Крим през 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В основата на всичко е УСА. Ако Европа не се събуди и не предприеме нещо, до 10г. ще бъде безгласна колония на янките, разединена, слаба и плацдарм на евентуални военни действия и жертви.
132
10
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
американската олигофрения ордавна мина всякви граници ,няква шайка предателски отпрепки застрашават сигурноста на света като провокират Русия която може да ги измете ,и какво искат тия ненормалници да умрем всички заради сащ ле бе кауни болни!
131
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 години "мироопазващата опетация"в Приднестровието продължава и руския наглец Рогозин иска да чества юбилей!? Браво и на молдовци и на румънци и ба унгарци , че не са допуснали това животно да се гаври с историята.
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Ти пък си грешка на природата,господин НИКОЙ!
129
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рогозин ли беше тоя *** дето щеше да превръща западните столици в ядрена пепел? Изобщо не трябва и на картинка да вижда Европа. Да си седи в *** и да вегетира.
128
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена.
127
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 120Колко струва Русия не е за твоя акъл, който не може сигурно да смята до 100. Боже, тъпанарите у нас още не са се изродили!
126
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 118Мъ.р.льо......ти и такива като тебе ВИНАГИ са били на опашката на еуропката, защото НИЕ НЕ СМЕ еуропа! Ние не сме тези колонизатори, фашисти, инквизитори, разни кръстоносци, масони и разни други т.в.а.ри......НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, ОТ ТАМ, ОТ ДАЛЕЧНИЯ ИСТОК! Ние сме горди, добросърдечни, истински братя с руския народ, ние сме ДРУГО, ПО-ДОБРО ТЕСТО от този загнил запад, мърляв и не знаещ вече от какъв пол и народност са хората му!!!!
125
10
 
13
 
! Отговори
Нагло-саксите преди 6 години
Англо-саксите използваха принципа на Римската Империя за управлениена многобройните аборигени и колонии през дългите години:РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙТака аборигените се мразят, ненавиждат и воюват помежду си докаторимляните и англо-саксите ограбваха техните ресурси и богатства.Така правят сега САЩ с аборигените от източна Европа като ги насъскват и въоражават за война срещу Русия.Така отслабват Европа като конкурент и второ печелят от продажба на оръжие.
124
11
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В Източна Европа се очертават две сигурни жертви на войната САЩ-Русия:Полша и Румъния.Щом им харесва-така да бъде.Обаче притеснителното за нас е че Девеселу е на 40км от Дунава,а на 100% ще бъде бомбардиран с ядрено оръжие при война.Полша не е проблем,доста далече е.
123
7
 
10
 
! Отговори
баба НИНА преди 6 години
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ НИЕ КАК ИЗНАСЯХМЕ РАКЕТИ ЗА НЕБРЪСНАТИТЕ В СИРИЯ ЗА ИЗБИВАНЕ НА МИРНО НАСЕЛЕНИЕ И ДЕЦА,КАКВО СТАНА ГОЛЯМО ИЗЯСНЯВАНЕ НА СЛУЧАЯ ИМАШЕ,БЪЛГАРСКА ПРОДАЖНА РАБОТА.,ЗАТОВА ИМАМЕ ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ПАК НЕ НИ Е ДОШЪЛ АКЪЛА.ЗАТОВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ ОТ ЗЕМЯТА,ЩЕ СЕ ЗАГУБИМ ОТ ЗЛОБА ПОМЕЖДУСИ,ЩЕ ОСТАНАТ САМО НОВОБОГАТАШИТЕ И РОМИТЕ ДА ИМ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ,ХА МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМАТ И БРАТЯТА ИМ ОТ РУМЪНСКО.
122
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Опа 115Абе те отдавна са го сгазили, но да върнеш граждански самолет с ограничено количество гориво и да подложиш на опасност 160 човека, от които 11 деца.....е те тука сега не им завиждам!!!! Всъщност не се учедвам на мамалигарите, те от първия ден на настъплението на хитлерчето са били с него и за зверствали повече от него! Какви са ги вършили в Одеса и Крим.....хрониките го доказват....Е, Рогозин им го каза, "чакайте отговор, г.а.д.о.в.е"!!!!
121
7
 
10
 
! Отговори
TT преди 6 години
Само така-никаква аванта на азиатските полу хора.На тоя пъ.пеш като му се ходи в Молдова,да върви пеша...
120
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не струва и 5 копейки вече.Това е злобен абориген с ядрени ракети.... които няма и да посмее да използва :)))Жаллки алкоххолици :))))
119
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дмитрий Рогозин е най-големият българомразец в Кремъл след джуджето Путин. Браво на румънците че са се подиграли с него.
118
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можем само да се учим от Румъния как се постъпва с руските бандити. За разлика от тях ние каним кремълският главатар Путин на 3 март догодина у нас. После се чудим защо никой не уважава България и защо сме на опашката на Европа.
117
20
 
14
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
МАМАЛИГАРИТЕ ОЩЕ ПОМНЯТ ВТОРАТА ПРИ СТАЛИНГРАД, КОЛКО ДИВИЗИИ НЕ СЕ ВЪРНАХА И НА НАС СА ЯЛИ ПОПАРАТА,ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЯХ,НО ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НЕ СТРОЯТ БЕЛЕНЕ, НЯМА ЮЖЕН ПОТОК ИМА ТУРСКИ ПОТОК,СТАВАМЕ *** НА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ,ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА,БАЙ ГАНЬОВСКА РАБОТА,ЧУВАШ ЛИ ББ ЗА ТЕБЕ СЕ ОТНАСЯ,ПОЛИТИКАТА НЕ Е САМО ДА РЕЖЕШ ЛЕНТИЧКИ,НА СКАПАНИ ОБЕКТИ.
116
18
 
20
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Браво на румънците, явно там живеят румънски патриоти и европейски граждани, а бацилите на рушофилията, там няма как да виреят .... !!!
115
22
 
16
 
! Отговори
Опа преди 6 години
Румънците сгазиха лука.
114
21
 
17
 
! Отговори
20 атомни бомби преди 6 години
САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. Което означава, че първата руска ракета ще гръмне там. Бум, и Румъния и България ги няма! Така че бързо си изяжте суджуците, защото в САЩ може да има гражданска война, която да се прехвърли към нас.