Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова

Букурещ не даде въздушен коридор на руския вицепремиер
Обновена: 28 юли 2017 19:06 | 28 юли 2017 18:32,
265
Румъния забрани на Рогозин да кацне в Молдова
Дмитрий Рогозин. Снимка: Reuters

Букурещ е забранил на самолет, на борда на който се намирал руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, да прелети през румънското въздушно пространство на път към Молдова, съобщи Медиафакс.

Информацията, която беше предадена първоначално от молдовски медии, беше потвърдена от румънското външно министерство.

Самолетът, превозващ руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, не е успял да достигне Молдова, тъй като не е получил разрешение да прелети над Румъния, съобщиха източници, цитирани от молдовските медии. Те посочиха, че самолетът бил пренасочен към Минск, след като направил няколко кръга над Унгария.

Рогозин трябваше да пристигне в Молдова, за да участва в района на Приднестровието в събития по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър.

На летището в Кишинев го очакваха група протестиращи срещу посещението молдовци, посочва БТА.

След като посещението на руската делегация в Кишинев бе осуетено, вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин в момента се връща в Москва с редовен полет на "Аерофлот" Минск-Москва, предаде ТАСС.

Рогозин заплаши с ответни мерки заради отказа на румънските власти да пропуснат самолета на частната авиокомпания S7, изпълняваща редовен полет до Кишинев, в който беше руската делегация, очаквана в Молдова.

"Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Чакайте отговор, гадове", написа в Туитър руският заместник-премиер в Туитър.

Франс прес припомня, че името на Дмитрий Рогозин е в санкционния списък на ЕС, в който фигурират приближени на руския президент Владимир Путин. Наказателната мярка на Евросъюза бе предприета в отговор на руската анексия на Крим през 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Молдова си е 4аст от Румъния
192
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците да не се пускат никъде. Да си седят в *** е най-добре.
191
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВалентинСтава въпрос за РУМЪНИЯ и УНГАРИЯ, умнико. А в МОЛДОВА не е бил добре приет, защото се е канил да чества 25 годишнината от ОКУПАЦИЯТА на Приднестровието.
190
11
 
1
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Пилешките мозъци може и да знаят, че Молдова не е в ЕС, но нали им плащат на коментар...
189
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил застрашен живота на 165 пътника, между които и деца!!! Отново опашати руски лъжи насочени към замазване на темата със сваления от руснаците малайзийски Боинг, при което загинаха 298 души. Санкциите не важат при хуманитарни случаи. Така например Кобзон, който също е в санкционния списък бе пуснат да се лекува в ЕС. Така, че ако имаше истинска опасност за самолета и пътниците щяха да му разрешат да кацне в Румъния. Но руснаците винаги са обичали да се изкарват жертви.
188
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не разбраха ли че не са желани в ЕС ?! Къш!
187
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не стане така, че на румънския президент да си яде вратовръзката, един друг го видя целия свят как си я яде.
186
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търговията между Германия и Русия бележи 43% ръст за първото тримесечие на годината. Данните са на смесената търговска камара на двете държави.
185
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия и Австрия официално се обявиха срещу новите санкции, които Сенатът в САЩ гласува срещу Русия заради намеса на Москва в американските президентски избори през 2016 година. Позицията на Берлин и Виена е изразена в общо съобщение и касае конкретно газопровода Северен поток 2, пише Financial Times. Енергийната сигурност на Европа е въпрос, който е от компетенциите на Европа, а не на САЩ".
184
15
 
22
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
183
6
 
16
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Просто е трябвало да го изхвърлят от самолета.
182
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не пише, че самолетът е бил със 165 пътника? Животът на които е бил рискуван заради някаква идиотщина. Просто не е истина докъде я докара Европа. Ценности ала бала, няма значение. Ако на самолета не му беше стигнал горивото и беше паднал, както стана в Ю.Америка, на никой нямаше да му пука за всичките пътници, които са се озовали там по нещастно стечение на обстоятелствата. А Рогозин ще го направят герой и ще го сменят. Пълна тъпотия.
181
15
 
12
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
Всички тези малки държави които безропотно служат на новите си господари, не мислят, че при един конфликт между батковците първо те ще си изпатят, а може и да изчезнат от картата. На ген. Лебед навремето му бяха достатъчни 12 часа да дойде от Транс-Истрия с понтонните съоръжения до Дунав...
180
16
 
16
 
! Отговори
шш преди 6 години
Смяях-азиатската бензиноколонка вече никой не я бръсне за синя слива...И тоя кроманьонец Рогозкин взел да заплашва-и какво ще направиш бре-ще скачаш на батут ли???
179
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицепремиерът на най-могъщата държава да се дегизира като обикновен пасажер. Дотам ли я докараха? Та дори и никому неизвестният Радев лети със Спартан...
178
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да може да припари Европа. В Хокандия започна процес срещу руските пияници които свалиха онзи самолет. ...Недей, че ей сега ще дофтаса русотролът Боби и ще ти донесе вода от 99 кладенеца, че по всички закони е невъзможно блядухите да са свалили самальота.
177
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сега има само забрана за допускане на цивилизована територия. Скоро ще има и заповед за арест. Какво ще правят тогава?
176
13
 
16
 
! Отговори
Скоро и Пичин преди 6 години
Няма да може да припари Европа. В Хокандия започна процес срещу руските пияници които свалиха онзи самолет. Тик- Так тик- Так ....
175
5
 
15
 
! Отговори
На тоз калъф Рогози преди 6 години
Не му е сефте!Преди две години се Кри като бежанец от митничари като обикнове пътник на борда на обикновен полетЖалка история - никой не гонбръсне за слива...
174
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете още, че Рогозков е пътувал, за да участва в тържества по случай 25 години от руската окупация на Приднестровието. И още цяла тумба руски "артисти" не са допъснати да излязат от летището в Кишинев. Сега спят по пейките и си чакат обратния самолет за Путинистан.