Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?

Те са наказание за Кремъл за намесата й в президентската кампания в САЩ
28 юли 2017 08:37,
108
Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?
Снимка: Reuters

Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните американски санкции срещу Русия, Иран и КНДР, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Текстът бе одобрен с 98 срещу 2 гласа. Сега той ще бъде изпратен на президента за подпис. 

В последните дни Белият дом даде знак, че Доналд Тръмп ще го подпише, въпреки опасенията, че чрез него ще му бъдат вързани ръцете. Законопроектът ще направи за държавния глава на САЩ по-трудно да премахва санкции срещу Русия.

Именно това беше целта на конгресмените с обединяването на новите санкции срещу Москва с наказателните мерки срещу Иран и Северна Корея. 

В текста е предвидено Тръмп по-трудно да може да налага вето на вече въведени санкции. В случай, че той реши едностранно да облекчава вече въведени санкции, няма да може да го направи без разрешението на Конгреса. 

Санкциите срещу Русия са наказание за намесата й в президентската кампания в САЩ през 2016 г. и за военната й агресия.

Камарата на представителите одобри текста във вторник. Законопроектът предизвика безпокойство в ЕС, тъй като може да доведе до глоби за компании, помагащи на Русия да строи газопроводи, като например проекта на стойност 9,5 милиарда евро "Северен поток-2".

Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 41Нефт в Руската империя, СССР и след това в РФ се експлоатира поне 150 години а може и повече. За това време не са положили под вода тръба по-дълга от километър сигурно. Няма как да се ликвидира подобно то дори не може да се каже изоставане липса на индустрия мисля е по-точния термин.Всеки добър мениджър по света би си купил подобна услуга в подобна ситуация Както и направиха Рашките.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 не чети новините а намери хора които работят в русия или монтират техника на бг фирми и те ще ти кажат какво става там а в америка бях от 2000 до 2007 и мога да кажа че експлоатацията там е норма от 10 г.съм в англия или за кратко в др .държави от 1997 до сега съм по света нито за русия китай или всичко което се пише е истина питай а не чети о съм само с хора които работят по света питай
21
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Я се запитай кой УПРАВЛЯВА ХАмерика? АСИМИЛИРАШ ЛИ ЧЕ 250 ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА/ПАРТИИ властват в САЩ? Е как няма да са единодушни. повечето време САЩ политически живот е политическо представление да не кажа ЦИРК
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската простотия няма граници на принципа ние губим но и на другите няма да дадем да печелят дълго няма да продължи америка къса още връзки трудно създадени америка затваря врати които трудно ще отвори и със сила както тя практикува не можа да разбере че русия е сила и макар 2 пъти по голяма няма място там със санкциите прави русия още по силна тя стъпва здраво на крака с собстени технологии и всяко отпадане на санкции (с които скоро света ще спре да се съобразява) ще отваря нови възможно
19
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Сокол 9Не за да не стане както със СССР когато писаха РФ конституция още втора точка на РФ конституция е написано - Който влезе не излиза с юридически термини написано.
18
1
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Имаш ли завършен 8 клас ?
17
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Сокол 9 32Изобщо кризата в СССР беше предизвикана и то нарочно за да се разпадне съюза. От Сталин до Брежнев СССР наистина беше едно цяло - една страна. Но след това започнаха центробежни процеси. В момента заплашените от изчезване в ислямиския пожар разни Киргиз, Таджик и прочие "стани" по южната граница на бившия СССР се преварват кой да моли Москва за въоръжени контингенти по външните им граници. Защото те реално нямат Армии нито парите да направят армия в обозримо бъдеще.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сороските организации не можаха да намерят умни драскачи а такива с основно образование, май други не им се връзват.
15
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Сокол 9Я вземи попрочети малко повече съвременни автори и тогава говори. СССР се разпадна по две причини. Основната всяка месна компартия и писна Москва да и казва какво да прави(още от времето на смъртта на Брежнев) и смяташе че съответната република хрантути останалите. Е ако погледнеш 25 години по-късно къде живеят най-добре ще разбереш кой кого е носил на гръб.Второто е Чернобил - за една година разходите са МИНИМУМ 9 Милиарда $ Това можеше да се преглътне но само с ДИКТАТУРА тип СТАЛИН
14
2
 
7
 
! Отговори
до 33 сокол 9 преди 6 години
Който разбира чужди езици чете международни новини, който не разбира пише простотии и след като не му достига умствен капацитет сипе обиди за по лесно.
13
1
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
Личи кой е лайк ...
12
2
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Аз не си я представям. Чиновници от Брюксел обмислят Европейски банки да не отпускат кредити на Американски банки и фирми правещи бизнес в Европа. Абе вие не четете ли световни новини в интернет или само пишете в БГ вестници ?
11
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Какви санкции може да наложи Москва? Наистина ли не се сещате?Така Мултинационалките(Корпорации и инвестиционни фондове) в САЩ държат акции в портфолио от различни фирми в различни браншове. Така определят се всички мултинационалки които са свързани със САЩ енергийни и петролна продукция и свързани с разни конгресмени(както е еквивалентните санкции срещу РФ) и се санкционира вноса от тези фирми.Примерен Ефект изведнъж в РФ ще изчезне Бъргър Кинг, Ще спре да се внася Ариел, Ще изчезне Жилет
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите като бумеранг ще се стоварят върху САЩ . Ще ги налегне ужас, ще стане страшно там и те като нищо ще предизвикат световна война гибелна за цялото човечество. Апокалипсиса наближава ...
9
1
 
5
 
! Отговори
до 22 сокол 9 преди 6 години
Попитай тия в Брюксел, тази информация е пусната от тях. Аз само подчертавам.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето трябва да отнесе няколко шамара, за да се научи да не си вре носа навсякъде! Дони не е по-назад!
7
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
И още как ? Той носеше байрак с цветовете на дъгата и се гушеше в един огромен африкански бежанец.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ благодарение на празноглавите и алчни политици се самоизолира бавно но сигурно. В Брюксел обсъждат санкции срещу САЩ в банковия сектор. Става все по забавно и по забавно. САЩ се зъбят и на Китай и ще сране още по интересно и забавно.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като някаква мантра се повтаря намесата в изборите, а доказателства никакви. Само предположения, свързани с догадки.Но да приемем, че са се намесили ... САЩ никога ли не са се месили в избори на други държави? Даже ако не успеят ... минават на по-радикални мерки.
4
3
 
10
 
! Отговори
Кадиев преди 6 години
Сега и нашите хрантутници от НС да някажат янките заради тяхната намеса във всичките ни досегашни избори и за военните им престъпления, като им спрат златото и Мариците!