Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?

Те са наказание за Кремъл за намесата й в президентската кампания в САЩ
28 юли 2017 08:37,
108
Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?
Снимка: Reuters

Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните американски санкции срещу Русия, Иран и КНДР, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Текстът бе одобрен с 98 срещу 2 гласа. Сега той ще бъде изпратен на президента за подпис. 

В последните дни Белият дом даде знак, че Доналд Тръмп ще го подпише, въпреки опасенията, че чрез него ще му бъдат вързани ръцете. Законопроектът ще направи за държавния глава на САЩ по-трудно да премахва санкции срещу Русия.

Именно това беше целта на конгресмените с обединяването на новите санкции срещу Москва с наказателните мерки срещу Иран и Северна Корея. 

В текста е предвидено Тръмп по-трудно да може да налага вето на вече въведени санкции. В случай, че той реши едностранно да облекчава вече въведени санкции, няма да може да го направи без разрешението на Конгреса. 

Санкциите срещу Русия са наказание за намесата й в президентската кампания в САЩ през 2016 г. и за военната й агресия.

Камарата на представителите одобри текста във вторник. Законопроектът предизвика безпокойство в ЕС, тъй като може да доведе до глоби за компании, помагащи на Русия да строи газопроводи, като например проекта на стойност 9,5 милиарда евро "Северен поток-2".

Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското джудже заплашило с ответни санкци Хахахахахахахахаххахаха хахаахКакви санкци можеш да наложиш ти бе джудже ?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът става все по-луд ...Знаете ли, че ако не се беше появила телевизията и всеки да има телевизор в дома си, никой нямаше да са летяли до Луната)Не е нужно да ми вярвате, ваното е, че аз знам, че е вярно.D Варвам само на тези, които са написали, че са летяли Варвам на Атър Кларк за "Градът и звездите" и на К.С Луис за" Переландра" и "Онази грозна сила" и на Човекът от високия замък, особено на него...Варвам в техният полет
1
3
 
19
 
! Отговори
луд свят преди 6 години
Само лъжи и не доказани твърдения,страната САЩ която потопи половената свят в кръв,създаде едни от най жестоките терористични организации налага санкции!?това е лудост.....