Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?

Те са наказание за Кремъл за намесата й в президентската кампания в САЩ
28 юли 2017 08:37,
108
Тръмп с по-слабо влияние за санкциите срещу Русия?
Снимка: Reuters

Сенатът на САЩ одобри законопроекта, който предвижда засилване на едностранните американски санкции срещу Русия, Иран и КНДР, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Текстът бе одобрен с 98 срещу 2 гласа. Сега той ще бъде изпратен на президента за подпис. 

В последните дни Белият дом даде знак, че Доналд Тръмп ще го подпише, въпреки опасенията, че чрез него ще му бъдат вързани ръцете. Законопроектът ще направи за държавния глава на САЩ по-трудно да премахва санкции срещу Русия.

Именно това беше целта на конгресмените с обединяването на новите санкции срещу Москва с наказателните мерки срещу Иран и Северна Корея. 

В текста е предвидено Тръмп по-трудно да може да налага вето на вече въведени санкции. В случай, че той реши едностранно да облекчава вече въведени санкции, няма да може да го направи без разрешението на Конгреса. 

Санкциите срещу Русия са наказание за намесата й в президентската кампания в САЩ през 2016 г. и за военната й агресия.

Камарата на представителите одобри текста във вторник. Законопроектът предизвика безпокойство в ЕС, тъй като може да доведе до глоби за компании, помагащи на Русия да строи газопроводи, като например проекта на стойност 9,5 милиарда евро "Северен поток-2".

Руският президент Владимир Путин заплаши с ответни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
ЛЯВ преди 6 години
"Много си прав законът "Ваник-джаксън" през 1974 предизвика харакири... на СССР. Резултатът днес ще бъде същият, Русия ще сподели съдбата на непобедимия и могъщия СССР."А ти знаеш ли кога закона е отменен? в края на 2012.А сега, кажи какъв е бил ефекта е него
42
0
 
3
 
! Отговори
ЛЯВ преди 6 години
До АнонименА ти знаеш ли кога закона е отменен? в края на 2012.А сега, кажи какъв е бил ефекта е него
41
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
"за намесата в президентската кампания в САЩ"В Русия имало 1100 (!) американски дипломати и помощен персонал!В щатите текущо имало 450 руски дипломати и помощен персонал.Та кой на кого се меси по пропорционалната система че и руското население е почти наполовина от американското към момента?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
USA V STUDENA GRAJDANSKA VOOINA TYJNA KARTINKA
39
1
 
8
 
! Отговори
Ис преди 6 години
" са наказание за Кремъл за намесата й в президентската кампания в САЩ"никой не можа да я покаже/докаже *** санкции да има!:)За избирането на Елцин с пари от САЩ даже се гордеят, но снакции няма...това са западните морал и ценности!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПИ ЛИ ПУТИН или му излизат сметките без пръст да помръдне. КОГА ЩЕ ИМ ТРЕСНЕ НА ТАЗИ БАНДА КРАВАРСКА ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ЕВРОПА ЕДНИ САНКЦИИ ПОДХОДЯЩИ ЗА БЕЗОБРАЗИЕТО. Единственото което ми идва наум защо все още не го прави е че има полза.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
86 таксито заработва
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в чест на санкциите днес Русия пак изстрелва поредния Союз към МКС с 1 космонавт и2-*** астронавти.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
82 хахаха олицетворение на злото е Русия.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
83 и кой ще го отнесе разбира се Азия
33
2
 
10
 
! Отговори
Мммм преди 6 години
Който копае гроб другиму,сам пада в него. САЩ не спряха да тормозят света,но и те ще получат възмездие.Олицетворение на злото.
32
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 78Еххх ПРОПУСКАТЕ нещо МНОГО МНОГО ВАЖНО в РФ има КАПИТАЛИЗЪМАко нещо се търси то се доставяАко нещо се търси и не може да се достави се търси заместникАко нещо се търси и им ограничения се КонтрабандираАко нещо се търси в големи обеми и има рестрикци се започва собствено може първоначално и КАЛПАВО ПРОИЗВОДСТВО, но с времето пазара или фалира или се научава да работи качествено и в срок.
31
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 76Ще я видим тая работа.Имай в предвид , че Европа този път няма много да помага, а Китай и Ирам също ще хапят краваря по ***, а и Ердо нещо взе да им мърда.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези санкции САЩ си правят харакири. Ще го усетят но ще бъде късно.
29
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 74И после кво?Да не би да сесвърши с Русия. Де да беше толкова лесно, *** още има какво да лапат янките.
28
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До трола 63Компютъра ми е Тайвански(или Република Китай) Гигавуте както се шегувам на 8 години мда процесора е на Интел но там избор няма.Смартфона ми е ПРАВЕЦ 4 - реално това е Индийски XOLO пребрандиранСлужебния ми комп е Hewlett Packard, но дори за дейностите които го ползвам аз като ИТ не бих си взел подобен. Но се счита че тези компютри са СЕРТИФИЦИРАНИ бля бля БЛЯХ за действията за които ги ползваме. Реално са сертифицирани пре скъпи дръвца.
27
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 6 години
Руснаците ги боли фара за американските санкции.Само цената на петрола да не пада и нека си слагат санкции колкото искат краварите, даже е от полза ра руската икономика.Започват да произвеждат много неща , които преди са внасяли.
26
0
 
3
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Псих, пак ли величаеш оръжията на рашките? Компютъра на който дращиш, руски ли е? Смартфона, който си поставил на бюрото, където и днес няма да свършиш за пет лева работа, руски ли е? Какъв ти е проблема да се прехласваш по оръжията? Къса ти е цевта ли, какво ти е? Ходи да се лекуваш бе човек! Казал съм ти, че наднорменото ти тегло е най-малкият ти проблем!Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
25
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 52Сталин е продал едва ли не половината колекция на Ермитажа но е взел пари и наистина американци са построили с тези пари първите заводи в СССР 1924-1935 Това си е исторически Факт Въпросът е че Сталин е успял да мултиплицира въпросните заводи толкова пъти че е индустриализирал СССР в наистина изумително кратки срокове. А това от руските "диваци" никой не е очаквал.Същото е сегаУкрайна спря корабни, самолетни двигатели и ракетна техникаСлед 4 години и много пари РФ ги произвежд
24
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 50РФ поставена в Желязна Клетка???Ехх къде ги измисляш подобни неща бре? Ако дори сметнем всичката ИЗПРАВНА бойна техника на всички страни на НАТО в Европа с техника и то която поддържа РФ само в западния си военен окръг наистина ще се УПЛАШИТЕ. А наясно ли сте умници че в момента целокупния запад няма един завод в който да има конвейр за тежки бойни машини. Всяка машина над 25 тона тегло се събира ръчно което се счита за остаряло още по времето на Хенри Форд.