Въоръжен с нож нападна хора в супермаркет в Хамбург

При инцидента е загинал един човек, има и ранени
Обновена: 28 юли 2017 19:52 | 28 юли 2017 18:40, Веселина Йорданова
69

Снимка: БТА

Един човек загина и няколко бяха ранени в супермаркет в Хамбург при нападение с нож, извършено от мъж, който бе арестуван от полицията, съобщи Франс прес.

"Още не разполагаме с надеждна информация за мотива на извършителя и за броя на ранените", каза представител на полицията. Мъжът е "влязъл в супермаркета и започнал ненадейно да напада клиенти", допълни той.

По данни на агенция Асошиейтед прес, позоваваща се на германски полицейски източници, нападателят е пробол с ножа един човек, който починал на място, и е ранил четирима души, докато бягал от местопрестъплението.

Германският в. "Билд" публикува в сайта си снимка на нападателя с бяла окървавена торба на главата. Според вестника той изкрещял "Аллах е велик!", преди да започне атаката.

Той избягал от местопрестъплението, но е бил заловен от очевидци, които се обадили в полицията.

Полицията в Хамбург заяви в "Туитър", че мъжът е действал сам и че първоначалните информации, според които става дума за обир, не са потвърдени, допълва БТА.

По информация на посолството ни в Берлин, към 19 ч. българско време, няма данни за пострадали български граждани при нападението, съобщиха от МВнР.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на посолството на България в Берлин: тел.: 0049 30 201 0922, дежурен телефон при спешни случаи: 0049 176 122 99 190.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: хамбургВъоръжен с нож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
100 пъти съм ви писал, че еврочиновниците много искат да отгледаме собствените си палачи ***
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сандокан мале, с двата ножа, Меееркелооооо, саандъци.....
41
5
 
0
 
! Отговори
Стига ислямофобия преди 6 години
Стига сте свързвали религията с тези атентати. В Германия има турци гастербайтери от 90-те, но никога не е имало проблем. Проблемът не е в исляма, а в начина по който се използва и веднага ви давам пример. Имам колежка иранка и тя ми каза, че има няколко превода на корана на немски, като един от тях въобще не е доброжелателен. Промиването на мозъците чрез религия не е нещо ново. Не забравяйте хилядите християнски секти, чрез които някой хора натрупаха значителни богатства.
40
1
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Не си разбрал нещо май. Направили цирк и единият терорист спрял другия терорист като във вица за доброто и лошото ченге. Аннадън му?
39
3
 
5
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Терориста крещял и колил, докато не дошъл един луд турчин и му нацепил два три тупъника.Това казаха по немските медии.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо, ти си цвете...
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустакати жени и космати деца - наследство от мамуните в турция.
36
0
 
13
 
! Отговори
Изперкел преди 6 години
едно бдение на свещи и плюшени играчки и продължаваме напредтова е религия на мирада не си помислите нещо?нашите ценности са и да ни колят ние пак няма да ни е страх
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГДР може да се отдели пак и да стане съюзник на Северна Корея и Китай. Друго спасение няма за германците.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестинците за какво са преследвани там? От какъв зор Германия ще го държи там? Те си имат вражда с евреите. Някой ни будалка лошо. Дали е Ен Те Фау или друг ще се обистри скоро.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестинец от СА? Нещо не пасва пъзела.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е бъдещето на немците. Ще видите само след няколко години какво ще представлява швабия. От цветуща държава ще се превърне в най голямата *** която едвали някой може да си представи и в най големите си кошмари!
31
0
 
6
 
! Отговори
хи4 не са в 4ас преди 6 години
До АнонименОще какво трябва да се слу4и, че спят още, говорим за българите, че не се вдига, да така е, а германците как са се вдигнали, защо не протестират, защо ги бият и не излизат навън и да си кажат какво им е на сърце, какво стоят като шмуглави, нещо пияни ли са, зомбирани ли са?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питат ми, кой твърди, че нападателят е палестинец, роден в СА и дошъл в Германия като бежанец - ами немски сайт, чиято име много прилича на нова телевиция с тире между n & tv.
29
1
 
13
 
! Отговори
Мдаааа преди 6 години
Вие се шегувате отдолу, но реално в днешно време в големите градове на Германия опастността да Ви убият в терористична Ислямска Джихадистка атака е многократно по-висока отколкото същата в много места в самия Ислямски свят!!
28
1
 
8
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Пак ли бе????Б-х леля му, дойчовците май взеха да свикват с виковете "Алла в Бара"!!!
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой твърди това?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападателят е палестинец, роден в Саудитска Арабия и дошъл в Германия като БЕЖАНЕЦ!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
Кака Рени преди 6 години
"Германският в. "Билд" публикува в сайта си снимка на нападателя с бяла окървавена торба на главата."АМИ УНИФОРМА, КАКВО ДА СЕ ПРАВИ!
24
1
 
20
 
! Отговори
Евротолерантен преди 6 години
" нападателят е пробол с ножа един човек, който починал на място, и е ранил четирима души, крещял Аллах е Велик"! ТОВА НЕ Е ВАЖНО! Важното е твърдо да се заяви, че това няма нищо общо с Исляма, Мохаммед, Корана и Ислямския Джихад! И още по-важно е сега, повече от всякога да не се допуска Ислямофобия! Же суис Хамбург! (меченце), (цветенце), (кандилце)