Австрия на борба с данъчните измами за председателството си

Виена е ротационен председател на ЕС след България
8
Австрия на борба с данъчните измами за председателството си
Снимка: архив, Ройтерс

По време на ротационното председателство на ЕС Австрия ще се стреми към приемането на европейски и международни мерки за предотвратяване на международните данъчни измами, предаде Ройтерс.

Това съобщи австрийският министър на финансите Ханс Йорг Шелинг след среща днес във Виена с френския си колега Брюно Льо Мер.

Австрия е ротационен председател на ЕС през втората половина на 2018 г. след България.

"Трансграничната борба с данъчните измами и избягването на данъчното облагане е водещ приоритет за мен", заяви Шелинг.

"Една по-ефективна борба с данъчните измами изисква европейски и международни решения. ЕС трябва най-накрая да разработи съвместна стратегия в тази област", допълни той.

Австрийското финансово министерство каза, че Шелинг е разработил план за елиминиране на възможностите за избягване на данъчното облагане, който е обсъдил преди две седмици с европейския комисар по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси.

На срещата си днес Шелинг и Льо Мер са обсъдили необходимостта от задълбочаване на икономическите връзки и на валутните съюзи в ЕС и еврозоната. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
АМАн от крадци преди 6 години
У нас годишно терористите грабят от бедния оставен без доходи народ над 20 000 000 000 живи лева.От тях крадат над 10 000 000 000 през партиино подставени компании.С останалите откраднати от народа милиарди издържат нагло престъпни министерства и ведомства.Не дават помощи на майките за раждане и отглеждане на деца.Тровят съзнателно милиони с отровена питейна вода и бира..
6
2
 
2
 
! Отговори
Браво има надежди преди 6 години
Brawo най сетне най жестоко мамят терористи менкани на власт в София.С нагло престъпен данък убиец на икономиката ДДС ликвидираха стотици хиляди проспериращи фирми ,ограбиха и фалираха народа/1994- 1998 / Проверки доказаха че ДДС е НЕЗАКОННО. Ограбени от народа и бизнес аса стотици милиарди живи левове .Терористите на власт ги ограбват през партиино подставени компанийки ..НАд 5 000 000 Българи нямаме пари за оцеляване..Кога София ще върне ограбените стотици милиарди на народа..
5
1
 
8
 
! Отговори
Цветанов преди 6 години
Австрия, не ми хвалете страна, в която няма апартаменти. 10 апартамента има ли е Австрия? Мои са!
4
0
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
А, суджуци има ли? Има ли суджуци? Ъ?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то ние се справихме с корупция , данъчни измами и според Лилито , а предполагам ,че това е и желание на боса и , при нашето председателство ще даваме акъл на Западните Балкани
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V AVSTRIA DANACNITE IZMAMI NE SE KVALIFIZIRA KATO PRESTAPLENIE I NE SE NOSI OTGOVORNOST.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то след нашето само това може да е приоритет.