Нападателят от Хамбург бил още в Швеция и Норвегия

Мъжът преживял криза на последния рамазан, когато се променил
15
Нападателят от Хамбург бил още в Швеция и Норвегия
Снимка: БТА

Двадесет и шест годишният мъж, който вчера уби с нож един човек и рани шестима при нападение в Хамбург, е живеел в Европа от няколко години със статут на кандидат за убежище, съобщи прокуратурата в Хамбург, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Той прекарал известно време в Швеция и Норвегия, чиито езици овладял "много добре", а през пролетта на 2015 г. се преселил в Германия.

В продължение на около две години мъжът, наричан в германската преса Ахмад А., се е проявил само веднъж, с джебчийство, но се разминал безнаказано.

Съседът му по стая в бежанския център в Хамбург, 31-годишен сирийски бежанец, представящ се с името Мохамад, не разбира какво се е случило. "Той е много интелигентен, винаги е помагал на кандидатите за убежище и ги е наставлявал какво трябва да направят", разказа Мохамад.

"Наистина свестен тип, никога не е проявявал агресия. Най-лошото, което е правил, е да потропа на съседна врата, защото музиката беше много силна", добави той.

Мохамад и други обитатели на приюта обаче забелязали неотдавнашна промяна. "По време на последния рамазан преживя криза, накупи си ислямистки дрехи и четеше Корана в стаята си на глас", каза той.

Ахмад отишъл в университет в града, крещял на студентите, че по света се избиват мюсюлмани и говорел за ситуацията в Палестина. Друг обитател на приюта разказва, че Ахмад често викал "Аллах акбар" по коридорите, както направил и при вчерашното нападение.

Тази неотдавнашна радикализация бе потвърдена днес от вътрешния министър на града провинция Хамбург. Той бил известен на полицията като ислямист, но без пряка опасност да извърши насилие. В същото време показвал признаци на нестабилна психика, което прави още по-неясен мотива на вчерашното нападение. (БТА)


15
Още по темата: Нападение в Хамбург
Още от
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хамбург е едно голямо гето. А преди беше само пристанищен град. На всяка крачка могат да ви застрелят или заколят. арабите, турците и черните са повече от германците.
12
2
 
7
 
! Отговори
РАДОСТ В КЪЩИ преди 11 месеца
ХАК И Е НА ГЕРМАНИЯ, ХАК И Е НА ЕВРОПА.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бедните германци, отиват да пазаруват и не знаят дали ще ги намушкат, дали ще ги смаже ТИР или ще ги ритнат по стълбите на метрото.
К`ви работи стават, брей
Така е в Европа, но лошото е, че и у нас вече копират това поведение.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аха, ясно. Този път не е било амок. В криза е бил :))
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Надявам се преди това е работил по ядрените програми на Швеция и Норвегия... А в Испания е бил парамедик и от там се е запалил по хирургията с кухненски ножове.
8
0
 
19
 
! Отговори
Др Фроид преди 11 месеца
Вскички *** са с психични отклонения по рождение,братовчед с братовчедка ,брат с сестра = ***
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези немци ме скъсАха от смях. И този аллахакбаровец имал психически проблеми??? Кой им вярва вече, като си го набутаха с тези мюмюни, които си колят шваби когато им кефне.
6
10
 
0
 
! Отговори
руски ислямист преди 11 месеца
Да идва при нас в русия, и без другото ние сме с най много *** в европа, още един не е проблем ... имаме газ !
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как пък няма дори и един терорист, който да е будист?
4
2
 
41
 
! Отговори
Европеец християнин преди 11 месеца
Няколко години живял като кандидат за бежанец,обиколил три държави без документи.Западната олигофрения минава всяка граница.Не го депортират,защото не знаят кой е,ама си го хрантутят.Навлеците на Меркел може по 30 години да изкарат като кандидати за статут и накрая всички ще дочакаме Европа със статут на халифат.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не ги пращат по родните места? Няма по-хубаво от родната Африка и Арабия.
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
..... като този бяха пуснати с милиони в християнска Европа! Това е само началото - тепърва ще грабят, изнасилват, и убиват!
Превърнаха ни в стадо за заколение на мундари от Азия, и Африка!
1
2
 
15
 
! Отговори
Путин преди 11 месеца
Да беше отишъл в Чечения, където личния ми *** Кадиров гради под зоркия ми поглед перфектната ислямска република!