Претърсиха бежанския център, където бил нападателят от Хамбург

Германия се опитала да го експулсира, но това било невъзможно
Обновена: 29 юли 2017 11:57 | 29 юли 2017 11:54,
31
Претърсиха бежанския център, където бил нападателят от Хамбург
Снимка: Reuters

Германската полиция претърси бежански център, в който е живял нападателят от супермаркета в Хамбург, предадоха ДПА и Франс прес.

Още по темата
Засега полицията не коментира резултатите от претърсването. По-късно днес ще има официална пресконференция, на която ще бъдат оповестени първите данни от разследването на атаката, допълва агенцията, предава БТА.

Засега е известно, че вчера в 15:10 ч. местно време в квартала Бармбек на Хамбург, в супермаркет от веригата "Едека", нахлу мъж с голям нож. Той уби германски гражданин на 50 години и избяга от магазина, като по време на бягството си започна да ръга произволно минувачите. Ранени бяха шест души - една жена на 50 години и петима мъже на възраст между 19 и 64 години. 

Нападателят бе заловен от минувачи и предаден на повиканата полиция на мястото на престъплението. Името му не се съобщава. 

Стана ясно обаче, че той е бил кандидат за убежище, но молбата му е била отхвърлена. Германия се опитала да го експулсира, но това било невъзможно, защото той нямал никакви редовни документи за самоличност. 

Това напомня ситуацията с тунизиеца Анис Амри, който извърши атентат с откраднат полски камион на коледен базар в Берлин миналия декември и тогава загинаха 12 души. За нападателя от Хамбург е известно, че е на 26 години и че е роден в Обединените арабски емирства. Полицията обаче засега не е уточнила каква е настоящата му националност. Той живеел в бежанския център, който бе претърсен.

Полицията казва, че разследва всякакви възможни версии за нападението, но не изключва ислямистката версия. Свидетели на атаката, цитирани от местни медии, твърдят, че нападателят викал "Аллах е велик". Според местни медии той бил известен заради връзките си с ислямистки среди. Но "Шпигел" казва, че той страдал и от психологически проблеми и употребявал често дрога.

Изданието и други германски медии описват и как е задържан нападателят. Той бил подгонен от минувачи и бил наобиколен от тях. Хората започнали да хвърлят по него столове, докато той викал и размахвал ножа. Накрая един от минувачите го ударил с метален прът и го повалил на земята, преди да дойде полицията и да го арестува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един МНООООГО ИЗОЛИРАН случай на клет бежанец ( не се знае от какво, или откъде е бягал..) травмиран от късите поли, потниците, и полупрозрачните клинове на наглите немкини! Още един случай на "исляма няма връзка с исляма" , още 1 пресен гроб на олтара на *** ценности на Мурксул, и Макарон. Днес изпращахме роднина на гарата във Франкфурт....хиджабите..и фе соносачите са повече от немците...Европа наистина само след 10-15 години ще е алахонагъзена!
22
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
За кратко в немските новини днес сутринта се появи сдържано съобщение по този варварски акт.. За половин час се явиха 500 гневни коментара и съобщението изчезна. Това бил гражданин на Саудитска Арабия без документи и затова нямало как да го изгонят, беше ***.отско.то обяснение. Хора, бедна ви е фантазията как медиите тук манипулират германците. Българските медии пасти да ядат.
21
0
 
9
 
! Отговори
следователно: преди 6 години
ако НЯМАТ ДОКУМЕНТИ( ЗНАЯТ че трябва да УДОСТОВЕРЯТ откъде са!) ВЕДНАГА от границата( кораб, кола, автобус-ОБРАТНО! Като няма документ- сигурно е член на ИД! Да бъдат предупредени в съотв. страни:ВСЕКИ БЕЗ ДОКУМЕНТ се подвежда като воин от ИД! Да си носят док.! И ПАК могат да бъдат върнати. От ОАЕ? Какво прави в Европа?
20
0
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Хахахах, германците почнаха да се събуждат май, не са чакали полицията, а са го почнали с подръчни средства и са го успокоили с метален прът. Днеска с хладно оръжие, утре с огнестрелно, а вдругиден някой може да разгледа комина на крематориума отвътре :)
19
1
 
25
 
! Отговори
не съгласен преди 6 години
Меркел в по голямо бедствие от Хитлер.
18
3
 
24
 
! Отговори
Аятолах Тиквоний преди 6 години
След Хитлер, второто най-голямо бедствие за Европа и Германия се нарича Меркел.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъзикнах тук 1 колега италианец, че в Италия влизат всекакви ***.А той вика - ааа, те искат в Дойчлан...
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше плефнелиеф щеше да му дръпне една реч за европейските ценностиза щастието да живее в демократична Европа и тоталитарна Русияи той да хвърли ножа и разплакан да се предадеама нямат късмет плефнеф да е бил там
15
3
 
15
 
! Отговори
Веса стюардеса преди 6 години
Европееца е биологическа единица със затихващи функции и като такова ще изчезне като Т Рекс. Иде ред на харабските лъвчета. За съжаление.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотално неглижиране на турско-соросоидалната сбирщина от ***... Направиха ги сами да си говорят.
13
5
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хич не ги жаля западняците, най малкото пък швабите. След време ще изчезнат като хилядите племена в миналото. Голям праз. В прородата няма нищо случайно. Нищо не се появява и изчезва просто ей така. Така че много им здраве. Нека си развъждат родени убийци.
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво единомислие между управителката от ГДР и оправяните отзад германистанци, драги зрители... Никой ли не вижда и не смее публично да заяви, че тези брадатите бяха грешка? Колят и убиват, а комсомолката се прави на глуха и сляпа... Позор за цяла Европа, тотален позор...
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабите правят немците на луди калинки.Колко ли терористи без документи хрантутнят в лагерите заспалите германци
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива с нередовни документи за самоличност да се товарят на самолет.Полет над Атлантика и да се пускат без парашут.
9
1
 
36
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Нямал документи но знаят имената и възраста.Истината е че си нямат и хал-хабер кой е този
8
0
 
46
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Ето на такива Германия и ЕС дават убежища ! И ще чакаме добро и благодарности от тях ? Меркел ...меркел ....въжето ти е малко !
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mersi za tezi gosti MERKELIZE
6
3
 
17
 
! Отговори
WNIMANIE преди 6 години
Терориста е Палестинец роден в Саудитска Арабия .Българка е задържана в Турция че е родена в Ирак и е Кюрд ???Къде отива вече Тероризма и Европа .?
5
23
 
5
 
! Отговори
чъки преди 6 години
А ревящите русофилчета дето са напълнили гащити от страх че лошия арабин щял да ги завладее и чакат руснака да дойде да ги спаси да мълчат.Щото в България от много години вършеят и колят едни други араби,но голямия силен русофил стои и мълчи,и един път не е взел сопата.
4
0
 
38
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Закон- Хора без документи не се допускат на територията на ЕС.Какво има да се умува и дърдори.