САЩ, ЕС и ООН скочиха на КНДР за балистичната ракета

Южна Корея и Щатите спретнаха съвместни учения като реакция
29 юли 2017 08:24, Красимир Ангелов
109
САЩ, ЕС и ООН скочиха на КНДР за балистичната ракета
Снимка: БТА

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд е обсъдил с южнокорейския си колега Ли Сун Джи новото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от Северна Корея, съобщи говорител на американския генерал, цитиран от Ройтерс.

В разговора е участвал и ръководителят на Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ Гари Харис. В разговора Дънфорд и Харис са заявили непоклатимото обвързване с алианса между САЩ и Южна Корея, посочи говорителят.

Още по темата
До думите му събеседниците са обсъдили и вариант за военна реакция.

САЩ и Южна Корея са провели съвместни учения с балистични ракети в отговор на изстреляната от Северна Корея междуконтинентална балистична ракета, стана ясно малко по-късно. Американските военни сили потвърдиха учението.

ЕС също определи като сериозна заплаха действията на КНДР. Изстрелването на ракетата е сериозна заплаха за международната сигурност, се посочва в изявление на външнополитическата служба на съюза.

"ЕС е единен в оценката си, че тези действия на КНДР са сериозна заплаха за международната стабилност и безопасност. Очакваме КНДР да се въздържа в всякакви по-нататъшни провокативни действия, които биха могли да засилят регионалното и глобално напрежение", се отбелязва в изявлението. Документът съобщава също, че европейският топ дипломат Федерика Могерини през идните дни ще повдигне въпроса на преговори със свои колеги от Южна Корея и други страни.

Изстрелването е било проследено от руската система за предупреждение при ракетни нападения и не е представлявало опасност за Русия, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш също осъди изстрелването на балистична ракета от Северна Корея. В разпространено изявление той определя действията на Пхенян като поредно нарушение на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН и настоя севернокорейското ръководство да спазва международните си задължения.

Административният ръководител на ООН призовава ръководството на КНДР да отговори на предложението на Южна Корея за възобновяване на военните и други контакти, за да намали риска от грешки в преценката и недоразумения, както и напрежението в региона, се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като скочиха по *** ли паднаха или по глава?
60
1
 
3
 
! Отговори
RE: Емигриране преди 6 години
Защо никой не имигрира в Турция, заплюл съм си няколко курорта в южната част на ТУрция, които нямат нищо общо с българското отвратително Черноморие и обслужване. В Русия живот и здраве ще пътувам със транссибирската железница - но кога си чувал за тайга и езера.А какви китни руски селца има, но трябват пари. Относно С. Корея животът е много спокоен, не приемат чужденци за постоянно и трябва работна виза. В Китай - скъпо удоволствие, но бих тренирал отново там! Билетът не е 200 евро, както в Еврп
59
4
 
10
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 6 години
Въпрос: защо С Корея да няма атомна програма и балистични ракети?????Ккави се явяват краварите за да решват кой какво ще има, особено суверенна държава. Защо никой не задава този въпрос. С.Корея плаши ФАЩ само защото първо е имало заплаха от страна на КРаварите- както е обикновено. След като за ФАЩ - С Корея е враг номер едно , тогава тази нация има право да се зашитава, нали????
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минче, свалям гъщури. Скачай върху на бат МИТЬО голямия ПИТОН.Америка стана за смях .
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ще гледам нкрая как Китай и ЕС ще обърнат гръб и американците ще трябва да се бият сами срещу Северна Корея. Великата Америка ще стане за посмесиште. Малка Корея ще ги бие така, както едни виетнамците. Горките, още не могат да се съвземат. Такъв го ядоха навремето. Американските генерали като тръгнат да нападат и винги флота има проблеми с двигателите. Веднъж дори лятящи чинии ги нападнали и те подвили опашка. Американци и война. Смях. Сърбите им се опънаха. Една Сърбия.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ като са толкова велика империя, защо сами не нападнат Северна Корея? Може би защото се страхуват да не изгубят?Кварталната нимфоманка и тя скача... върху пиш'ките на селяните. Кво от това? САЩ били скочили. Къде са скочили? Върху мишока на корейците. Ух, мале! Колко се изплашиха корейците. Всички хора разбират какво ще се случи накрая. От тоя скоци накрая ще последва еякулация.Чудя се едно време Хитлер скачаше ли? Не! Мачкаше наред. Русия скача ли? Не! Само АМЕРИКА скача като някаква
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо света не скача на американците за балистичните им ракети?
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен лично не ми допада увеличаване на държавите с ядрено оръжие, а от друга страна ми харесва как корейското прасенце си прави пишкa с бозавия перчам.
53
0
 
8
 
! Отговори
Балтията преди 6 години
До cazzoduro 12 Май не знаеш, че от 1945г САЩ покровителстват Южна Корея? А прилагат всякакви санкции срещу Северна. Пък и водиха война с нея?
52
0
 
6
 
! Отговори
Балтията преди 6 години
До Анонимен 11 А не са ли заплаха за света -- Индия, Пакистан, Израел, пък и останалитеядрени държави?
51
3
 
7
 
! Отговори
Балтията преди 6 години
До Анонимен-3 И какво са ошамарили? Асад си е на власт, а Русия си направи втора база? Ин е вярвай на приказките за някакви точни удари и големи поражения! Пък и очаквай интересни неща с Ц-400 ?
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соросоидалните сами коментират под статии за Русия и си слагат плюсове. Тотално са отсвирени да си дрънкат сами. Браво.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
убужавам такива новини ...
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скочиха и.... паднаха и се надянаха в новите памперси
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези си позволяват неща, които най-големите световни сили, не си позволяват. Направо се чудя, защо още никой не прави нищо. Американците със сигурност, действат доста по бавно, отколкото биха действали срещу страна с нефт. Руснаците си дават вид, че не им пука, на Китай обаче, няма как да не им пука- някакво джудже се ебaва с най-голямата световна сила, точно в задния им двор. Освен ако, всъщност, Китай не им помага, а?
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88 Я, па ЯЧе то само безмозъчни и престъпници ходят в САЩ
45
3
 
14
 
! Отговори
Крети преди 6 години
До Я, па Я Не ми е известно КИМ да е правил някъде цветна революция , докато пиндостанците не са се спряли!
44
26
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Риторичен въпрос: Защо никой не емигрира в Северна Корея, Китай, Турция, Русия, Иран ... а целия емигрантски поток се насочва към ЕС и САЩ. Много прости тези мигранти бе, не знаят къде се живее по добре. Мислите ли, че на Ким му пука за нас. За него и ние сме врагове и ако има възможност с удоволствие би ни пуснал и на нас ракета. За сега тоя е заплаха за собствения си народ, за Южна Корея и Япония. Конците му се дърпат от Китай, а Русия гледа с безпокойство и няма полезен ход.
43
3
 
22
 
! Отговори
Крети преди 6 години
Китай нарежда Ким изпълнява и гаврата с Краварите ще продължи докато търсят изгубената си майка в ЮЖНОКИТАЙСКО МОРЕ! Другото е ала бала!
42
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80С тази разлика че САЩ не заплашва никого открито с тяхното използване.