Политпротивник нападна депутатка от партията на Макрон

Жената е ударена с юмрук в дясното слепоочие
30 юли 2017 20:06,
5
Политпротивник нападна депутатка от партията на Макрон
Снимка: Reuters, архив

Депутатка от партия "Република, напред!"на френския президент Еманюел Макрон беше нападната днес по обяд на пазар в парижко предградие от противник на правителствената политика, предаде Франс прес.

Лориан Роси, която беше избрана на парламентарните избори през юни, раздавала листовки на пазара в Банийо, на 9 км южно от Париж, когато била ударена с юмрук по дясното слепоочие от човек, който преди това изразил несъгласие с политиката на правителството и на управляващото мнозинство.

След удара нападателят на 33-годишната депутатка побягнал, но изминал едва 20 метра и бил заловен от активисти на партия и продавачи на пазара, които го предали на полицията. Лориан Роси е подала жалба срещу него.

По време на предизборната кампания за парламентарните избори бившата министърка от десницата Натали Косюско-Моризе беше блъсната на парижки пазар от кмета на малка община, който след това получи условна присъда от 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 1500 евро.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: побойдепутатМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо тиквата ходи с една камара горили охрана? Защото иначе ще се наслади на народната любов. Пък и на пазари не ходи, суджуците му ги носят на масата.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успя ли да я изнасили или се е изложил?
1
4
 
7
 
! Отговори
Махленски политикан преди 6 години
"Република, напред!"Названието натрапва асоциация с "Форца, Италия!"Нарочно ли е търсено подобие? Същината им обаче е различна.