Русия демонстира военноморска сила на голям парад

В церемонията - над 5 000 моряци, 50 кораба и подводници, 40 самолета
229
Русия демонстира военноморска сила на голям парад
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин обходи с катер корабите, които участваха днес в парад в Санкт Петербург по случай Деня на военноморския флот, съобщи ТАСС.

Редом с върховния главнокомандващ на катера, над който се развяваха президентският щандарт и Андреевският флаг, се намираха министърът на отбраната Сергей Шойгу и командващият ВМС адмирал Владимир Корольов. След като държавният глава поздрави екипажите на корабите, катерът му пусна котва до Адмиралтейската крайбрежна улица, откъдето той наблюдава парада.

За първи път в историята на военноморските паради в Санкт Петербург в днешния участваха повече от пет хиляди моряци от Балтийския, Северния, Черноморския и Каспийския флот.

Общо 50 кораба и подводници бяха на парада.

Над града прелетяха 40 самолета и хеликоптера на морската авиация.

Зрителите видяха за първи път тежкия атомен ракетен крайцер "Пьотр Велики", най-голямата атомна подводница в света "Дмитрий Донски", новата фрегата "Адмирал Макаров", кораба за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" и др., посочва ТАСС.

В празника участваха и кораби от Китай, които преди няколко дни проведоха общи учения с руски моряци в Балтийско море.

Президентът Путин поздрави руските моряци и им благодари за достойната служба и вярност към родината и народа.

Той напомни, че историята на Русия е неразривно свързана с победите на безстрашния военноморски флот, цитирайки специално битките за Одеса и Севастопол през Втората световна война, и подчерта, че Русия е мощна военноморска държава.

Парад в чест на руския военноморски флот се състоя за първи път и в сирийския град Тартус, където Русия разполага с база.

Начело на парада беше подводницата от Черноморския флот "Краснодар", която заедно с фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович" в края на юни нанасяше удари с крилати ракети по бази на бойци в Сирия, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: парадРусияПутинкораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
7
 
! Отговори
До 116ти преди 6 години
Взимай си редовно хабчетата.
105
19
 
10
 
! Отговори
"Велика русия&q преди 6 години
1. Един автомобил не може да направи-добре, че Нисан и хариза тегнология от преди 30 г2. военни кораби си поръча на.......Франция!! Ххах!3. Джипа на Путин...Мерцедес!! Ххах!4. Подводниците и се самоубиват5. Самолетите се давят6. Всяка Ф-ка сваля руските самолети де ги хване7. "Великия" им "самолетоносач" го теглят като куче из морето/добре, че буксирите са датски/:))8. "Аерофлот" е само с "вражески" машини -Боинг и Аербъс:)9. "Великата " Армата стана за смях на парада:)10. Глад.."велик
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварофили и русофоби, спокойно си изяжте топ.ките от яд. Ако България беше толкова бедна, колкото Русия, щях да се радвам.
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Русия.Един ден предателите в България ще си платат.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златото май ще удари нов връх :D
101
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейчета и гейчета ,разбрахме от вас,че Русия е една (бедна и изостанала) държава,че руснаците(умирали от глад) и (яли) трева,разбрахме,че кашерната краварска помийна яма САЩ с над 29,1 трилиона държавен дълга е най-най..Еми щом е така хайде бре еврейчета и гейчета ми нападайте я тая пуста Русия ,нали е много (слаба) ,тръгвайте тогава и без това от отдавна ви текат лигите да докопате необятната руска територия и неизчерпаемите и ресурси. Айде тръгвайте срещу Раша,че да се отърве света от вас
100
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са гола вода. Особенно във флота. Къв парад какви 5 лева ?
99
2
 
1
 
! Отговори
107 преди 6 години
Ххахах! Тролотъпака нашлякал минуси!! Абе тъпакотролчев, КОЕ от написаното не е вярно??
98
0
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
на всички с двойно гражданство, които с дело,слово или писмо(вкл в мрежата)са изразявяли неуважение към България да им се отнема българският паспорт
97
2
 
3
 
! Отговори
wqqw преди 6 години
До Анонимен 107ти па си много убав! ама от *** от злоба като тебе , дето цапат форумите.те са *** а ти какво си бе слуз?
96
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето гордостта на руския флот подводницата Курск ритуално се самоуби по време на учения. И за да бъде унижението пълно "велика русия" си плати на Холандия да извади останките защото тя не можеше. Смешници пълни!! "Велики" ВМС а пък си поръчаха кораби от Франция. Добре, че влязоха санкциите та и там издухаха таратора ***.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реконтраадмиралБанкянския суджук е най-ценния руски агент на влияние в България. Ако още не си го разбрал, значи Тиквата е по-умна от теб.
94
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Честит празник!Ти руснак ли си, руски *** или руска гнида за да е и твой празник?
93
5
 
14
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Русия си има Военноморски флот, а ние си имаме суджуци.
92
7
 
9
 
! Отговори
Честит празник! преди 6 години
Честит празник! Деня на Военноморския флот е и наш празник!
91
4
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Към този който за мен се представя Когато дойде моментът да изгоним такива като теб от България,ще гледаме и какво в саитове сте писали (Скоро)
90
5
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Немците нямаха флот в Ч. море през ВСВ. За какви битки ''за Одеса и Севастопол'' се тупа в гърдите ватата. Съветския черноморски флот евакуира руснаците от Севастопол, преди Манщайн да влезе в града.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Эх Моська, знать она сильна
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 20 години всички руснаци ще носят антропологическите белези на Сергей Шойгу.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шуменското тролотъпаче с щръкналите ушички/и любител на *** секса/ е особено активно днес