Русия демонстира военноморска сила на голям парад

В церемонията - над 5 000 моряци, 50 кораба и подводници, 40 самолета
229
Русия демонстира военноморска сила на голям парад
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин обходи с катер корабите, които участваха днес в парад в Санкт Петербург по случай Деня на военноморския флот, съобщи ТАСС.

Редом с върховния главнокомандващ на катера, над който се развяваха президентският щандарт и Андреевският флаг, се намираха министърът на отбраната Сергей Шойгу и командващият ВМС адмирал Владимир Корольов. След като държавният глава поздрави екипажите на корабите, катерът му пусна котва до Адмиралтейската крайбрежна улица, откъдето той наблюдава парада.

За първи път в историята на военноморските паради в Санкт Петербург в днешния участваха повече от пет хиляди моряци от Балтийския, Северния, Черноморския и Каспийския флот.

Общо 50 кораба и подводници бяха на парада.

Над града прелетяха 40 самолета и хеликоптера на морската авиация.

Зрителите видяха за първи път тежкия атомен ракетен крайцер "Пьотр Велики", най-голямата атомна подводница в света "Дмитрий Донски", новата фрегата "Адмирал Макаров", кораба за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" и др., посочва ТАСС.

В празника участваха и кораби от Китай, които преди няколко дни проведоха общи учения с руски моряци в Балтийско море.

Президентът Путин поздрави руските моряци и им благодари за достойната служба и вярност към родината и народа.

Той напомни, че историята на Русия е неразривно свързана с победите на безстрашния военноморски флот, цитирайки специално битките за Одеса и Севастопол през Втората световна война, и подчерта, че Русия е мощна военноморска държава.

Парад в чест на руския военноморски флот се състоя за първи път и в сирийския град Тартус, където Русия разполага с база.

Начело на парада беше подводницата от Черноморския флот "Краснодар", която заедно с фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович" в края на юни нанасяше удари с крилати ракети по бази на бойци в Сирия, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: парадРусияпутинкораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските тролотъпаци а най-долната *** на света
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И. П. Павлов е открил, че руснаците имат толкова слаба мозъчна дейност, че трудно възприемат действителността. Поради това техните условни реакции ае определят не от действителността а от думите. Това обяснява защо толкова лесно могат да бъдат манипулирани от ръководителите си.
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници са руснаците и жалките им тролотъпаци.
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е форма на неграмотност, омраза и осевдоправославие.
82
6
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
До Руски мужик,пещернякДемонстрираш интелекта на средния русофил с коментара си. Веднага е видно, че си руски възпитаник, закърмен с яеликата руска култура. Същото се отнася и до интелектуалеца 92.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набил го на *** в човката, 88.А тя искала отзад, несъответствие разбираш ли...
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимате 600 кинта месечно, а разбирате от политика, икономика, военно дело. Специалисти сте по световните дела, а на две магарета сено не може да разделите.
79
7
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
До sloveniaИ какво направик дъртия и д.ебилен бате Серго умно русофилче?
78
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се държи, като махленски бабаит. Само физическа сила демонстрира. Как живеят нормалните руснаци?
77
9
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
До Рудки мужик,пещернякПо добре е да си стоиш в пещерата, и да не се появяваш по форумите защото веднага разкриваш, че IQ-то на русофилите има пряка корелация с номера на обувките им.
76
13
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
В Русия вече един век се извърлва негативна селекция на населението, чият цел е да го зомбира и елиминира всички самостоятелно мислещи индивиди. В резултат сегашното руско общество в болшинството си е тъмна и безмозъчна зомбирана маса, която мрази свободата и боготвори мерзавците, които го управляват. Днешна путинова Русия е заплаха за човешката цивилизация и представлява най-голямата заплаха за човечеството.
75
5
 
13
 
! Отговори
**** преди 6 години
Американската армия била най модерната и боеспособна,за това ли вече 15 години киснат в афганистан и се чудят как да излязат от там,без да станат за смях,че и вкараха още една камара страни,че да си поделят срама.
74
16
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
Русия може единствено да дрънка оръжие за да вдигне самочувствието на ватата и на полезните идьоти зарубежом. И да избива цени и деца с "високотехнологичните" касетъчни и вакуумни бомби
73
16
 
3
 
! Отговори
Pутин преди 6 години
Е и...? Паради на железа. Може би стават за ядене...19372?!
72
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са прави за себе си. НАТО прави маневри в България, а те ще стоят и ще ги гледат. Варшавският договор се разспусна защо НАТО не направи същото. Защо се не тръгне към разоръжаване. Ама Америка си навира навсякъде за да ограби богатствата им уж въвежда демокрация.
71
21
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 78 ;САЩ имат най-силната и модернизирана армия за всички времена ,естествено ,че могат да унищожат всеки един конфликт в Сирия,но това няма да стане понеже всичко е въпрос на интереси ,а те със сигурност нямат интерес войната да свърши.Колкото до СК и там може да се вкара демокрация много бързо ,но ще го изядат Южна Кореа и Япония ,а те са важни съюзници на САЩ.Всичко е интереси на тоя свят ,а такива глупа.ци като тебе коментират само възхвали за руската коч.ина без да си имат грам идея :)
70
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111"Ако не бяха ядрените им оръжия,САЩ можеха да ги заличат от лицето на земята за по-малко от седмица ,защото американската военна мощ е с десетилетия пред руската кочи.на" Военнато мощ на САЩ я знаем:НИТО ЕДНА СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА след 45 гБандити ,които могат да бомбандират само мирни жители.И в момента край Мосул се гърчат и не знаят какво да правят.Северна Корея ги направи за смях пред целият свят.Ще заличат на баба ти хурката-соросче злобно
69
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"мешници гладни. роби."-Руснаците -роби?По себе си ли съдиш
68
26
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
Руснаците са абсолютен смях.Половината им военна техника не е модернизирана ,да не говорим ,че корабите им са пред разпад.Нямат пари дори да влезнат на вътре в океана.Русия на практика е една Сирия ,но с ядрен арсенал.Ако не бяха ядрените им оръжия,САЩ можеха да ги заличат от лицето на земята за по-малко от седмица ,защото американската военна мощ е с десетилетия пред руската кочи.на.
67
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Само путиновата пропаганда може да представи фиаското на посмешището Кузя за "военна мощ". И само племе от *** може да му повярва."Че си от племето на *** е ясно.Първо :какво разбираш под "Кузя",защо реши ,че е посмешище,само затова ,че си *** ли.Не е зле да помолиш някой знаещ западен език да ти преведе от немски и английски какво носи на борда си "Кузя"и какво представлява ракетният му залп