САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета

Става въпрос за системата ТААД, базирана в Аляска
30 юли 2017 17:20,
69
САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета
Снимка: Reuters, архив

САЩ изпитаха успешно системата си за прехващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Изпитанието става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание. В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прехваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска. Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

Още по темата
САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай. Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД. След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. За това САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hmТи пък си типичното от израза "едните лъжат, другите лъжат по-добре". Политиците лъжат няма как да си затвориш очите за собствената ти нация. Ама да ни убеждаваш в световната политика, която е най-голямата лъжа моля ти се! Никой тука не иска да вижда твоите лъжи.
61
1
 
1
 
! Отговори
hm преди 6 години
аз твърдя, че някой който единствената му информация е от вестниците + 3-4 ютуб видеа качени от разни фенове на конспиративни теорий + прочетена книга за тамплиерите примерно е напълно некомпетентен дори да разсъждава по темите за световната политика. Това е като да имаш 4ри по физика 10ти клас а след това едвам си завършил и да се вълнуваш и поправяш да речем Елон Мъск...леко сме некомпетентни повечето дори за некомпетентно мнение :)
60
3
 
6
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Когато Израел се въоръжи с противоракетна американска защита. Ракетите падаха над цивилно население в Тел Авив. Ще спреш една - две ракети. Другото е фантазия.Казвам го от личен опит. Така че са прави колегите, ПРО са извинение за създаване на бази и ударни комплекси.Историята на САЩ е доказала, че те ще воюват до последния фински, полски, но не и американски войник, на чужда територия - задължително, и с чужда войска. Концепцията на Пауъл за "нула жертви". Това е истината! Пешки много.
59
0
 
0
 
! Отговори
Грамар нази преди 6 години
Балистика, балистични ракетиБомбардирам, бомбардировач
58
1
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Берлинне са много тези които биха паднали толкова ниско че да служат на низката и мерзка про-американска, Сорска пропаганда освен това Сорос плаща много тънкотака че днес бг правят най-доброто на което са способни ... ето напримет титана на мисълта, учената Ел-ка вече не публикува толкова често пошлите си анти-славянски пасквилчета
57
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Сигурно на мишената е монтиран радиомаяк,та да бъде поразена.
56
1
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
За противоракетен щит трябва да се изяолзват и изтрелване на ракети от спътниците или от орбиталните станции,оттам разстоянието може да е по-малко и бързо да се унищожи балистичната ракета още докато не е набрала необходимата скорост в разредените слоеве на атмосферата...
55
2
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Какво означава "прехванаха"? Хубаво е да наемате "журналисти", които имат минимум завършено начално образованое.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Exoatmospheric Kill Vehicle - Това е последното космическо оръжие на Сащ за сваляне на балестични ракети. Може да прочетете в нета.Вече го тестваха и работи. Тече вечв усъвършенстване и нови поколения. Не знам изобщо какво говорите за тоя ориз. Работата е много сееиозно напреднала в САЩ.
53
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45такива ракети имахме и ние тук в някогашна България. При тези ракети съм прекарал 2 години и 6 месеца в казармата.като ти гледам акъла основно си прекарваш времето в гледане на руски клипчето по тв звезда.
52
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Burzumтова нещо пада дирекно от космоса със скорост над 8000км в часпада, ако е успяло да стигне до космоса :)Янките ги свалят в първите минути от полета, затова и ушaнките толкоз ***.
51
10
 
11
 
! Отговори
Хайаай преди 6 години
Ядрените бойни гласи се носят от хиперсонични носители движещи се в ератична треактория ,което не позволява прихващане. Прихванали са на дедо ми Уйчодух от Учиндолско хвърчилото .
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 45mnogo si malac za da pichech po forumite
49
13
 
10
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 37 ; Тъпан.ар ,тази Електронна бомба за която говориш е измислена именно от американските физици ,но естествено копирана от руските джуджета.Американците в момента са просто десетилетия пред *** откъм технологии.За всеки който разбира,това не е новост.По темата за между континенталните балистични ракети ,ако някой има възможност да ги свали ,това ще са именно САЩ и никой друг.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПейтриъта го има само в три страни.--------------Всъщност са 13 страните.И Щатите - 14.
47
0
 
9
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
Абе аз Ви казвам, че е пълно с капацитети а Вие.... сега и оръжия в космоса позиционираме... може ли малко по подробно къде точно зад коя звезда е скрито гледам имате информация.Аз от ракети не разбирам ама некак си и тея 20-30 ракети па разбираш ли и на зиг заг летящи със огромна скорост некак си ми е смешно. Бах ти тва как ще го балансират бре???А нали както писа някой се сещаш, че тея 1 ракета изпратят ли по която и да е сериозна държава 5 Мин след това 20 ще се върнат.
46
0
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 37 Абе памперс , до кога ще пишеш едни и същи простотии?Заглушили били... .Мозъкъа ти е заглушен от рашките.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 45 А краварите понеже , ще те чакат да изстрелваш цял ден ракети :)) Те понеже нямат армия и ракети. ***. Айде събуди се вече овчарр.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е верно , че неможе да се спре балестична ракета. САЩ имат и ново оръжие седящо в орбита готово да поразява ракети от там.Второ ориза и да има 2-3 ракети са крайно недостатъчни и стари . Ако изстреля към САЩ такава ракета ...към него ще полетят стотици .... СК ще стане равна и необитаема век. То това да не ти е консумолски вестник да плашиш рук.
43
11
 
11
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
И к'во като сме имали такива ракети някога. Турците са 80 млн. мислиш ли че с такива ракети ще ги уплашим. Има ли сме 120 бр. за какво по-напред биха ни стигнали.