САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета

Става въпрос за системата ТААД, базирана в Аляска
30 юли 2017 17:20,
69
САЩ с отговор на Пхенян: Прехванаха балистична ракета
Снимка: Reuters, архив

САЩ изпитаха успешно системата си за прехващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Изпитанието става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание. В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прехваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска. Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

Още по темата
САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай. Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД. След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. За това САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Това за което пишеш още не е измислено!Фантазирай си, но си бил на баща ти в /////// по времето за което говориш, че си бил в казармата.
41
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се изстрелят 20 ракети едновремено със среден обсег и ниско летящи на зиг заг какво ще правят краварите? Такива ракети имахме и ние тук в някогашна България. При тези ракети съм прекарал 2 години и 6 месеца в казармата. Първата работа на краварите след като ни докараха демони-крацията беше да наредят на подметките да нарежат ракетите за скраб.
40
11
 
12
 
! Отговори
шофер преди 6 години
В корейската ракета има 2 шофьори, че иначе може да не намери целта!Ако не ви е ясно, за да намери целта, тази ракета трябва да има система, която да я води!Спътници и прочие.Или си мислите че ще ползват джипиеса?!Или руската, която не може да "уцели" Африка от космоса?!
39
1
 
10
 
! Отговори
Редник преди 6 години
С удоволствие чета изобилието мнения от военни капацитети в този сайт! Мниого зелен чорап, много фуражка. И акъл и размишления на много високо ниво. Когато върху бистрия запасняшки ум даде отражени пословичната безпартийност на българската казарма и истинкия патриотизъм в сил ген. Владимир Заимов, удоволствието е по три!Евалата!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейс--23Aбе казвал ли ти е някой какъв *** русофил си? всички сте такива.
37
5
 
7
 
! Отговори
До40 преди 6 години
Много си прав! Преди няколко години, двете Кореи, бяха пред обединение. Бах създадени съвместни предприятия по границата, роднини имаха възможност да се срещат... И изведнъж, Хоп! Севернокорейско торпедо потопи южнокорейски катер в териториалните води на Южна корея. Американците първи гракнаха за нечуваната жестокост на Ким, още преди да разберат причината за потъването на катера
36
9
 
30
 
! Отговори
пак те преди 6 години
Представете си мир на Корейския полуостров,двете Корей водят мирен диалог!?няма заплахи няма учения тишина и мир!?какво ще правят САЩ,кой ще им храни огромния военен контингент и бази,кой ще им купува оръжието там?стават ненужни там.Сега разбрахте ли кой има нужда от напрежение и конфликти?
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най разумно би било, ракетата да се прехване в началния стадий на полета, когато още не е развила първа космическа скорост. Затова колкото по близо до Пхенян, по-добре. Но се оказва, че това което са пробутали на южнокорейците не върши работа. Ама янките гепаха едни 4 млрд. долара за нищо. Същото ще стане и с покупката на "новия" ни изтребител.
34
18
 
14
 
! Отговори
Мойсеенко преди 6 години
Учени от русия и китай, технологии и ракети от тях!Това е с.корея.Руснаци и китайци бъзикат САЩ, нооо ще се опарят жестоко, руснаците ще си ядат скоро тлъстите ракети, ред е и на китай да опита същото!Който обича и търси китайски стоки да побърза да си купи, че скоро няма да има в Европа и САЩ!
33
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те затуй са посраха от страх като им заглушиха системите на корабите..И затуй екипажа на Доналд Кук сиКупиха по два комплекта памперси За да са подготвени при следващоМероприятие....
32
5
 
14
 
! Отговори
hmf преди 6 години
гледах наскоро, че тези защити срещу междуконтинентални ракети дори на тест не работят повече от 20%. Малко е трудно да стреляш по нещо което не знаеш къде е точно +лети в ниска орбита вече и като разбереш къде е вече ти пада на тимберицата.
31
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе С300 се харчи като топъл хляб. Над 32 страни по света са я купили, вкл. и ние. Ако беше калпава, щяха ли да дават милиони за нея? А Пейтриъта го има само в три страни.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименлъжа.
29
8
 
17
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
*** тука колко разбирачи колко нещо ще кажеш че сме в първите страни по производство на ракети. Па километри, па електроника па прихващачи, маяци. Ама откъде ги знаете тея неща предполагам секретни. Или след малко ще почнете да пишете, че само майка Русия ще се справи и всичко ще лъсне наяве?Там имаше и един дето рай била Северна Корея. Еми що не ходиш там на почивка с не у Китен?
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко е странно как прехващат собствена ракета - та нали те задават параметрите на ракетата... Могат да нагласят реултата да прехваща винаги....-------Руснаците като си тестват ПВО-то, не си ли знаят параметрите на учебните цели?
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
THAAD не е на нивото на С-300, а е доста над нивото на С-400. При това доказано работеща.С-400 никога не е сваляла балистична ракета, дори на учение.
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така са им викали и за Атомната ...И после рев и сълзи :) СК е джудже за САЩ. ..
25
6
 
8
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
система ТААД, както и всички подобни системи са пропаганда !-------Демек и руската С-400, а?
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
THAAD, а не ТААД! Това е абревиатура, в която всяка буква има значение. някой е решил, че "Н" не се чете, а всъщност е cъкращението на High. Ракета ката ракета, приблизително на нивото на С-300. Големи яйца, Ким ситно трепери!
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко е странно как прехващат собствена ракета - та нали те задават параметрите на ракетата... Могат да нагласят реултата да прехваща винаги....