Свободно придвижване след Brexit? В разрез с референдума!

Ще има контрол над границите, категоричен е британски министър
Обновена: 30 юли 2017 16:12 | 30 юли 2017 15:52,
26
Свободно придвижване след Brexit? В разрез с референдума!
Снимка: БТА

Министърът на външната търговия на Великобритания Лиъм Фокс заяви, че съхраняването на свободата на придвижване на хора между Обединеното кралство и страните Европейския съюз след като Брекзит стане факт, няма да съответства на резултатите от миналогодишния референдум, в интервю за британското издание The Sunday Times.

Заедно с министъра на външните работи, Борис Джонсън и министъра по въпросите на Брекзит, Дейвид Дейвис, Фокс влиза в т.нар. тройка на главните евроскептици в британския министерски съвет, която, според мнението на много политолози, е взела в свои ръце юздите на управлението, след референдума.

"Ние дадохме ясно да се разбере, че ще установим контрол над границите си – това е един от резултатите, към които се стремяхме на референдума и нерегламентираното свободно придвижване, както ми се стръва, е в разрез с тогавашното решение", отбеляза Фокс. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРИТАНИЯ Е ИМПЕРИЯ, ИКОНОМИЧЕСКИ ТЯ ВЛАДЕЕ СВОИТЕ КОЛОНИИ И ДО ДНЕС.ТАКА ЧЕ НЕ Я МИСЛЕТЕ НЕЯ. ТЯ ЩЕ СИ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС, НЯМА ДА ПЛАТИ НИЩО, ЩЕ ВЪВЕДЕ КОНТРОЛ НА ГРАНИЦИТЕ И ЩЕ ПРЕТРЪСКА ВСИЧКИ, КОИТО "БЕРАТ"ЯГОДИ"
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТО КОНТРОЛ НА ГРАНИЦИТЕ ОЗНАЧАВА И ВИЗИ.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем, само се маннете че почна да мирише.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Великобритания трябва да е или IN или OUT. Достатъчно компромиси им бяха направени още преди Брекзит, но не им стигаше. Няма такъв филм - да избираш само мекото на баницата!