Без бурка, но с бира... Когато никой не гледа!

Френска медия разкри двойствен живот на ирански консерватори
31 юли 2017 07:30,
44
Без бурка, но с бира... Когато никой не гледа!
Колаж: Франс 24

Морална ли е моралната полиция? Снимки и видео на иранска журналистка, която защитава крайно консервативни виждания за живота в ислямската република – особено за живота на жените, предизвикаха бурна реакция в социалните медии, разкрива телевизия "Франс 24" в рубриката си "Наблюдателите".

Азаде Намдари е една от най-известните телевизионни водещи в родината си. Тя е твърд поддръжник на изискването жените да покриват лицето си напълно и сама е казвала, че е "горда" от подобно облекло.

Е, очевидно не и когато е извън родината си. В снимки, направени в швейцарски парк, се вижда как тя е облечена по обичайния за жените на Запад начин и освен това се наслаждава на бирата си – също обичайно за хората на Запад удоволствие в топлите летни месеци, разказват телевизиите.

В Иран жените може да ходят незабрадени само у дома си, а пиенето на алкохол е забранено, още повече пък на публично място. Наказанието за такова провинение може да стигне 72 удара с камшик.

След като снимките бяха публикувани, в Иран с надигна вълна на недоволство срещу двуличието на Намдари.

Това, което шокира, обаче е разминаването между думите и действията на Намдари – тя поучава хората как да живеят, какво да носят, а в същото време поведението й контрастира.

Така доказва, че не вярва на думите си, с други думи – просто се е превърнала в оръжие на режима – вероятно и заради лични облаги, коментира "Франс 24".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
43
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
В Абу-Даби присъствах на такъв ,,цирк" в хотела.В момента в който 3 момичета излязоха от асансьора на етажа с вик си хвърлиха ,,пищималите" без да им пука от нас и тръгнаха по стаите си. На въпроса защо тогава ги носят отговориха,,Заради татко и мама ,баба и дядо"Останали бяха по дънки и тишърти.Така им харесвало но......!?!? Бяха на по 20тина години.Тъй че младите полека -лека може би някога ще влязат в час.
13
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път чувам, че жените в Иран трябва да ходят забрадени. Не съм ходил там, но гледайки кадри от Иран, това не е вярно. Това обаче не ми пречи, да кажа, че според мен исляма е най-двуличната религия! Всеизвестно е правилото: не ме слушай какво казвам, а гледай какво правя!
12
5
 
15
 
! Отговори
а преди 6 години
До fesaкво се оплакваш бе брат нашите промитаци са ви набутали тая кирлива религия, христита, мюсли все тая и двете страни са еднакво промити и вършат работата на елита:)) кофти е, че нормалните хора са набутани в един свят с вас, скапани шизофреняци:))))
11
1
 
33
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
72 удара с камшик, какви варвари, не са ли чували за 6 месеца усолвно тия?
10
5
 
36
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Типичното двуличие за тази религия
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички арабски студенти в България с удоволствие ядат свинско месце - пържолки , кебапчета и т.н. И много обичат разголени мадами !
8
0
 
20
 
! Отговори
а преди 6 години
те нинджите ще започнат да се разбуждат ама докато оставят старите обичаи гоуем срам ще берат затова, че са се отнасяли с жените като с ***:)) не могат просто да обърнат глава и да кажат, че най-вероятно са сгрешили и алла.х не им е казвал да си трепят жените с камъни и да ги бият с камшици:)))
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние ги знаем много добре! Преди виш партиен член-комунист,а сега ***.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бурката не е точно така. Швейцария забрани бурките, така че жената спазва законите на държавата, в която е отишла. Ако бяха всички навлеци в Европа като нея, нямаше да има проблем. Иначе в държавите си да се увиват и в юргани, не ни интересува. Иначе за бирата - да, това лицемерие.
5
49
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-големи двуличници от бледоликите юдейо-християни на тази и съседните галактики няма!
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално за мюслотата. Всичко са такива. Като са сами поркат здраво и свинско тъпчат. Аз поне знам много такива.
3
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не мислите, че на мислитата им се живее с тези ислямски простотии? Омотан като пашкул, при горещина 40 градуса, една бира да не мижеш да изпиеш. Живее им се много! Ето защо в Иран си правят празненства, добре скрити, където се обличат по европейски, пият, пушат и т.н. Баси фалшивата религия.
2
31
 
5
 
! Отговори
fesa преди 6 години
Да,но христосовете са доста преди нас кукумявко.
1
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мисулмани са такива двуличници!!!