Домовете ковчези в Хонгконг – обида за човечеството?

Вижте в галерията за какво подобие на жилища става въпрос
31 юли 2017 21:34,
58

Още един типичен дом-ковчег. Март, 2017 г.

Фотографът Кин Чонг отделя от времето си, за да фотографира някои от най-малките жилища в Хонгконг, още познати като "домове ковчези", и хората, прекарващи живота си в тях.

Чонг споделя, че е налице "тъмна страна на бума на имоти в богатия Хонгконг, където стотици хиляди хора са принудени да живеят в части от жилища, домове-кочези и други неадекватни типове жилища, защото не могат да си позволят цените", пише The Independent.

Смята се, че приблизително 200 000 души в Хонгконг живеят в такъв тип "домове", като някои от тях са толкова малки, че човек не може дори нормално да изпъне краката си.

Вижте в галерията за какво подобие на жилища става въпрос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
10
 
! Отговори
Адмиралъ преди 6 години
Защото парите не са равномерно разпределени и всеки се гъчи в мегаполисите. Нали тука е същото със София. Ако кажат, че в Странджа и Сакар има злато, пари и безплатен суджук всички ще се емнат там...
35
0
 
2
 
! Отговори
Maria преди 6 години
ДА ДОИДАТ У НАС ХОРАТА СА НИ КЪТ.ДА НАКЛОНЯТ ВЕЗНАТА В УЩЪРП НА *** .И ТАНГАНАИЦИТЕ.ПОНЕ ИМАТ ТРУДОВИ НАВИЦИ И БИ БИЛИ ПОЛЕЗНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ.ТОВА Е КРЪГА НА ШЕГАТА,НО МИ МИНАВА ПРЕЗ ГЛАВАТА НА ФОНА НА БЪДЕЩИТЕ СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ ОТ КОИТО НИ НАСТРЪХВА КОСАТА.ТА ТОВА Е ПО ВЪПРОСА ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА ,КОЯТО Е "МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА".,НО НИ Е ВМЕНЯВАТ.
34
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Нищо чудно.В Япониа отдавна има хотели капсули.Наредени са на етажи точно като в хладилник за умрели в моргата.Представляват легло ,което се изтегля , влизаш вътре и си готов за спане.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят гочака това да, но дали само защото се увеличава населението или защото то с еограбва все по-силно
32
1
 
19
 
! Отговори
100 години преди 6 години
Домове ковчези и то след 100 години елитна английска демокрация.
31
4
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ако не им се живее на тясно, да си завоюват лебенсраум, така се е правило до сега.
30
0
 
11
 
! Отговори
марги преди 6 години
Защо трябва да живееш в Хонконг?
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28: Ами бягай ти в някое пустеещо село? Не е проблемът само, че няма молове, брато. Нали се сещаш, че ако имаш семейство и деца, тези деца трябва да ходят на училище някъде. В малките села, за които говориш, няма училища, а се ходи до по-големия областен град. Достъпът обаче е труден - ходи се или с кола или с автобус, но пътищата през зимата са зле. Децата искат да общуват с връстници, но в училище са само други деца от други села, като след училище се разделят. Няма социален живот и тн.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 31: Пич, откакто ремонтираха централна гара, тоалетните са доста прилични. Сигурно не си стъпвал на гарата от 2 години и говориш наизуст, както вероятно правиш и за морето.
27
1
 
22
 
! Отговори
:( преди 6 години
Защо правиш деца, като знаеш, че ще прекарат живота си така? Защо??? :(
26
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си мързелив, резултата е такъв.
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е бил в казармата , едва ли е толкова шокиран.
24
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при толкова пустеещи села с чист въздух и плодородна почва направо му се чудя на това човечество.....и не ми почвайте пак с това няма работа на село, на село работа БОЛ, най-малкото може да се гледат зеленчуци и животни, чиста храна!!!да не говорим колко може да се изкара от 2 декара зеле или маточина или овошки.....има села с по 3-4 декара двор и къщи за смешните 4-5 хиляди лева.....проблема е не че на село няма работа и хляб, а това, че няма МОлове....тъжно.....
23
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето, това ни чака, ако продължаваме да се плодим с тези темпове. Западните държави го разбраха и дръпнаха ръчната, но целият останал свят продължава да произвежда хора като за световно.
22
3
 
28
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Ако не се вземат мерки, това чака целия свят.
21
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има да чакате да го стигнете Хонконг с 40 000 долара БВП на глава от населението и може най-богатото място на тая планета. голи и боси ганьовски просяци осъзнайте се!!======Абе т ъ п а к, научи се пишеш първо, а след това давай коментари.Не е важно колко пари печелиш, а колко струват сметките ти за поддържане на нормален живот. Всеки един ром в наше българско село е 1000 пъти по-щастлив от тези затворници, които живеят в ковчези.
20
0
 
24
 
! Отговори
До шматка 33 преди 6 години
Наистина си голяма шмaткa.Къде има сега наеми от по $300, бе момче?И вместо да задаваш *** въпроси, можеш да си провериш сам. Търси в Гугъл думичките:"for rent in ...", където вместо трите точки пишеш името на града и всичко ще ти излезе. Потърсих вместо теб. По последни данни (Юли 2017) наем на апартамент 85 м2 в НОРМАЛЕН квартал е средно $3,227USD на месец. Което казва, че за нормален живот трябва да печелиш по $10,000 на месец / $120,000 на година. Това е.
19
27
 
0
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Нещо не ми се връзва цената.300$ си е добра цена за наем на жилище в цял свят а тея ги дават за гардероб.Да няма грешка в превода
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой каза че раждаемостта не трябва никога да се ограничава,либералчетата нали?Ето какъв резултат чака планетата,ако не се ограничи!3-4 мрд.максимум и контрол на раждаемостта,иначе гибел чака човечеството
17
2
 
14
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(30)Какви японци бе, тиквар?А иначе с пренаселението на света това ще стане навсякъде.